Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama i ja tra la la la lala

Fenoterol w kroplowce w 35 Tygodniuuu

Polecane posty

czy ktoras zwas dostawala fenoterol w kroplowce przez dluzszy czas ? mnie chca przetrzymac do 37-38 tygodnia czy to nie mialo negatywnego wplywu na wasze maluszki po urodzeniu ?

up

up

Gość miniRabce
Nie martw się nie zaszkodzi maluszkowi:-):-)jak urodziłam synka to leżała ze mną dziewczyna która brała fenoterol od 24 tygodnia urodziła w 34 zdrowego chłopca:-):-)życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązani:-):-)oraz szczęśliwych i radosnych świąt:-):-)

Gość gość
Polowa kobiet w vciazy jedzie na fenoterolu i rodzą zdrowe dzieci Ja w sumie trzy kroplowki mialam z fenoterolu i pomogły mi bardzo bo wstrzymały mi akcje skurczową.

Gość gość
Teraz jest podawany tylko w warunkach szpitalnych. Nie możesz też napisać o połowie kobiet w ciąży biorących fenoterol, bo ja osobiście spotkałam takie kobitki tylko w czasie 3 dniowej obecności na patologii ciąży. A wśród znajomych nie przypominam sobie żadnej. To jest trudny lek, wywołuje różne akcje z sercem i dobrze że go wycofano, nie wiadomo jakie konsekwencje może ujawnić u kobiet i ich dzieci np po 20 latach od używania.

ja dostaje go w kropowce razem z izoptimem i do tego relanium myslicie ze przez to tez moge slabiej czuc ruchy dziecka

up

Gość gość
Ja dostawałam do 35 tc. w 35 przeszłam na tabletki i od razu urodziłam. Gdybym miała wybór brałabym do końca (aczkolwiek i ten w kroplówkach chyba już mi niewiele pomagał). Dziecko we wczesnym niemowlęctwie miało problemy z napięciem mięśniowym. Obecnie boryka się z zaburzeniami SI- nie wiem ile w tym wina leków, przedwczesnego porodu czy cech indywidualnych. Nic wielkiego z dzieckiem się nie dzieje- ale ma drobne problemy mimo, iż ma już prawie 7 lat

mam nadzieje ze z moja dzidzia wszystko bedzie dobrze a wczesniaki rodzi sie sn czy przez cc ma to jakies znaczenie ?

Gość gość
Wcześniaki rodzą się różnie- zależnie od wskazań. JAk się akcja porodowa za wcześnie rozkręci to już nic dziecka w brzuchu nie zatrzyma i o cc nie ma mowy ;)

Gość mama i ja tra la la la la
up