Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emmmmyyyyyy

Gdzie mieszkać

Polecane posty

Gość emmmmyyyyyy

załóżmy taka hipotezę... -możecie sobie wybrać gdzie chcecie mieszkać i co wybieracie? ciepłe kraje, skute lodem, czy zostajecie w klimacie umiarkowanym?

Gość emmmmyyyyyy
Wybrałbym cieplejszy klimat ale boje się jego fauny. Flora też bywa niebezpieczna, statystycznie sporo osób ginie od uderzenia kokosa spadającego z palmy kokosowej////

Gość emmmmyyyyyy
Lubię kolor błękitu i kąpiel w ciepłej wodzie, ale okalające mnie z każdej strony życie w postaci żyjących w niej stworzeń niekoniecznie mi się podoba....

Gość emmmmyyyyyy
Gdzie właściwie warto mieszkać i dlaczego jest tak fajnie?

Gość emmmmyyyyyy
Mam nadzieje że kafeteria oderwie się od narzekania na chleb powszedni i przyjdzie trochę ponarzekać na inne rzeczy...Podobno wszędzie dobrze gdzie nas nie ma....no chodźcie tu, no!

Gość emmmmyyyyyy
Anglii nie wybiorę bo statystycznie tam słońce świeci rzadziej niż w Polsce

Gość emmmmyyyyyy
up

Gość gość
A ja bym została w klimacie umiarkowanym :)

Gość gość
Norwegia/Szwecja ... :D żaden inny kraj!

Gość emmmmyyyyyy
Ty wiesz że ja tez rozważam taka możliwość? Mój mąż boi się pająków a chciał mnie do Australii wywieźć-a ptaszniki tam żyjące, przyczajają się w ukryciu na swoją ofiarę i atakują skacząc na nią . Ok australia to ogromny obszar i fauna nie wkracza tam być może na teren cywilizacji, ale skąd ja to mogę wiedzieć? -nie byłam nie wiem, a oczami wyobraźni widzę węże w swoim domu.

Gość emmmmyyyyyy
A czy w Szwecji przypadkiem nie ma problemu z dostępem do alkoholu i jego spożycie jest mimo to duże? To tam może nie można tulić i całować swoich dzieci? A przekraczając prędkość otrzymam mandat czyszczący mnie z 30% mojego majątku? Sorrki, ale nie wgłębiałam się tak tylko plotę i mogę pleść głupoty...

ja bym wybrała klimat zdecydowanie cieplejszy, niż polski umiarkowany Hiszpania za sucho, Francuzi wredni, włoskie klimaty naturalne i ludzkie mi odpowiadają okolice Rzymu albo trochę bardziej na północ nie za sucho, ale i bez paskudnych mroźnych zim, akurat dla mnie :)

Gość gość
A ja uwielbiam australię!!! Jest sporo owadów i ale pająków i węży praktycznie nie spotykam. Najwięcej jest ich ponoć w sydney.

Gość emmmmyyyyyy
Ewa333333 widzę że nad kwestią fauny w ogóle się nie zastanawiasz. A ja to się boję robali. Nie lubię zimy raczej ale uwielbiam saune fińską .

fauna? ja sie boję tylko pająków i chrabaszczy we Włoszech nie zauważyłam jakiś wielkich pająków, chrabąszczy w ogóle (w kamienistej ziemi nie mają jak sie pędraki rozwijać) są węże i jaszczurki, ale te lubię

Gość emmmmyyyyyy
Eh czy istnieje miejsce idealne dla mnie?

Gość emmmmyyyyyy
Ewa333333 no to może masz rację Faktycznie chyba tam szukałabym swojego miejsca na ziemi:)

Gość czorczanówka
chciałabym zyć w kraju europejskim, żeby nie było za dużo ciapatych - turków, cyganów, rumunów bo niestety ale nie lubie ich i nie zmienię tego :O impulsywny charakter włochów tez mi nie odpowiada żeby był normalny klimat , nie za zimno, na poziomie , w pieknym mieście i żeby było blisko do morza jaki to może byc kraj , wie ktos ? :(