Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waszareligijnsc

Jaka jest wasza religijnosc

Polecane posty

Gość waszareligijnsc

Wierzycie w Boga czy jestescie ateistami? A jezeli wierzycie to jak czesto chodzicie do kosciola, i jak czesto modlicie sie, czytacie Biblie itp. ?? I z jakim kosciolem lub wyznaniem sie identyfikujecie? czy moze z zadnym?

Gość Nannette
Zadna. Ogranicza sie do slubow.

Gość gość
autorze tematu. To forum jest prokatolickie. Inne wyznania tu traktowane są jak sekty. Zaraz zobaczysz jak sie katole zlecą i zaczną pluć jadem. Taki standard tego forum :D

Gość PraweaTywea
Ja wierze, Pismo czytam kilka razy w tygodniu, ale w nabozenstwach uczestnicze sporadycznie. utozsamiam sie z kosciolem zielonoswiatkowym.

Gość blondyna 333
żadna, jestem wyjątkowo nie religijna.

Gość blondyna 333
choć lubię niektóre tradycje katolickie

Gość gość
a jaka ma być, polska, ludowa, hahahahahahahahahaha

Gość gość
a ja jestem ewangeliczka, religijna od wielkiego dzwonu.

Gość gość
ciekawe ilu z tych którzy piszą że są ateistami dokonało aktu apostazji . Z góry zakładam że prawie nikt. Strach nie pozwolił jednak :D

Gość gość
a po co komu apostazja? :O Wiecej roboty niz to warto. A kosciol katolicki i tak uwaza cie za swojego wiernego :)

Gość owieczkatolicka
codziennie chodze do kosciola, Pisma nigdy nie czytam, jestem wierna owieczka katoliczka

Gość gość
mylisz sie :) nie uważa. Dawno temu opuścilem KK :)

Gość gość
Należę do Kościoła rzymskokatolickiego, do kościoła chodzę w każdą niedzielę i święta nakazane, czasem w dzień powszedni. Modlę się codziennie, Biblię czytam rzadko.

Gość powiem i już
Zdecydowanie labilna.

Gość gość
samobójca do cholery nie jestem, weź na polskim zadupiu dokonaj aktu apoztazji, toż by cie dewoty płci obojga zakrakały i zatłukli różańczmi

Gość gość
Ja takze do kociola chodze co niedziele, Biblie czytam codziennie, jestem zielonoswiatkowcem.

Gość gość
20.12.13 O rany, to poważna sprawa. Ile takich przypadków odnotowano do tej pory?

Gość ateistka z wyboru
ja sie do kosciola nie zapisywalam, wiec nie bede sobie zawracac glowy skladaniem apostazji. Mieszkam w Niemczech i zlozylam oswiadczenie ze jestem bezwyznaniowa, a urzedy to podobno wysylaja do KK do Polski wiec licze ze mnie z automatu wypisza.

Gość gość
ateistka - A skad urzad niemiecki moze wiedziec do jakiego kosciola nalezalas? :) to by musieli wyslac do wszystkich zwiazkow wyznaniwych.

Gość gość
do Kościoła praktycznie nie chodzę, mam dosyć daleko, więc wybieram się jak się psychicznie zmotywuję, nie identyfikuję się z żadnym odłamem, jestem po prostu chrześcijanką

Gość powiem i już
20.12.13 O rany, to poważna sprawa. Ile takich przypadków odnotowano do tej pory? Myślę, że dużo osób tak ma. Ja w maleńkości wierzyłem, w liceum nie wierzyłem, potem znowu wiara moja powróciła . Chodziłem do kościoła na pielgrzymki, a teraz mi znowu mi przeszło.

Gość skrzywdzonaPrzezKosciolKatolic
Modle sie i czytam codzennie, ale do kosciola nie chodze odkad opuscilam kosicol rzymsko-katolicki. od tej pory tez nie identyfukuje sie z zadnym obrzadkiem.

Gość ateistka z wyboru
na poczatku zglosilam sie jako katoliczka, dopiero po paru latach sie wypisalam wiec teoretycznie mogliby zglosic do KK w moim ostatnim miejscu zamieszkania w Polsce. Na forach ludzie pisza ze jakos to info do Polski dociera i skutkuje ekskomunika.

Gość gość
No chyba ze taka sytuacja. Bo myslalam ze od razu zglosilas sie za bezwyznaniowa. A wtedy nic by nie zrobili bo musielby pisac do wszystkich zwiazkow wyznaniowych.

Gość gość
wiare tracą ci którzy słabo znają Boga, niestety moja wiara kilka lat temu również była zachwiana a wcześniej po prostu nijaka, aby coś istniało trzeba to umacniać, a jak umacniać jeśli się nic nie robi? doprawdy samo chodzenie do kościoła to jest wielkie nic, przeczytanie Biblii to tez mało, aby umacniać wiarę trzeba Go poznać, mówiąc kolokwialnie wziąć nawet pod lupę, ja mam typowo analityczny umysł to też Boga doszukiwałam się wszędzie, znalazłam go w kazdej dziedzinie nauki, obaliłam wiele teorii naukowych, które nam zapodają w szkołach bo innych teorii nie znają dlatego, że zaczęłam myślec używając swojego rozumu a nie bezsensownie wkuwać ogólnie przyjęte regułki i tak jakby nagle po latach dociekać wszystko zaczęło się układać w piękną całość, wiara to porozrzucane puzzle, ja te puzzle ułożyłam i teraz widzę, Bóg otworzył mi umysł. Oczywiscie do tego dochodzą codzienne modlitwy w których najważniejszy jesteś ty i Bóg, sama modlę się o to aby kiedyś nadszedł dzień kiedy każdy człowiek na ziemi Boga pokocha największą miłością jaka może istnieć, proszę takze o przebaczenie grzechów wszystkich ludzi na świecie, sama święta nie jestem dlatego przepraszam za wszystkie nasze ułomności, modlitwy te nigdy nie były takie jak wcześniej, wyklepana formułka do której nie wkłada sie serca po porostu nie istnieje, liczy się to co przekaże szczerze serce

Gość gość
apostazja daje tylko ekskomunikę jakby. Zero praw natomiast pozostawia obwiązki. Jedyne co można zrobić to podać kościół do Giodo a potem sądu.

Gość gość
jak obaliłaś te teorie to napisz o tym. Nobel murowany :D