Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spowiedniczka

SPOWIEDŹ co jest większym grzechem

Polecane posty

Gość spowiedniczka

Nie mam ochoty iść do spowiedzi lecz ciągle słyszę "idź, w święta nie pójdziesz? Tak nie można!". Ale jak mam pójść skoro nie czuję tego wewnętrznie? Mam kilka grzechów z których na pewno się nie wyspowiadam, więc co to za spowiedź? Mam kłamać w konfesjonale, że więcej grzechów nie pamiętam? Albo kiedy nawet wyspowiadam się szczerze ze wszystkiego, to skłamię mówiąc, że obiecuję poprawę lub na pewno przemyślałam? Nie wiem po co? I to nie jest większy grzech, gdybym poszła do spowiedzi i wyklepała regułkę jak co roku, beznamiętnie, pomijając to co najważniejsze i przyjmowała komunię? Bez sensu.

Gość gość
popiardywanie podczas kopulacji

Gość gość
Sama spowiedz to jest glupota wymyslona przez katolikow praktykowana jedynie w kosciele katolickim by ksiezy ciekawosc zaspokoic i sie upokorzyc przed nimi jak przed bogami

Gość gość
Tylko szczera spowiedz ma sens.

Gość gość
szkoda, że w konfesjonale nie siedzą, młode zakonnice, to bym chodził codziennie się spowiadać, albo jakiś sekstelefonik

Gość gość
,,Mam kilka grzechów z których na pewno się nie wyspowiadam,,<<<<<<

Gość gość
Wolisz grzeszyc?

Gość gość
no pewno, toż to takie przyjemne

Gość gość
,,Mam kilka grzechów z których na pewno się nie wyspowiadam,,<<<<<<

Gość gość
To nie ma sensu sie spowiadac,bo wtedy spowiedz sw.jest niewazna.:( Przyjmowanie Komunii sw.z niewazna spowiedzia jest swietokractwem.:(

Gość gość
co to za grzechy, walić młodych chłopców na Dominikanie, jak pan ksiądz, to jest grzech, a takie tam, chłopak za piczke potrzymał, czy dała sobie orgazm z palca, co to za grzech....

Gość gość
kafeteria to forum ultra kaotlickie wiec szoda sobie palce strzepic :) Bo i tak sie znajda obroczynie spowiedzi.

Gość gość
no pewno, że zakonnica będzie obrończynią spowiedzi, pogadać sobie z chłopem, co ma poświęconego siusiaka , to w nudnym życiu jakaś odmiana

Gość gość
Muzułmanie, Hindusi, spora część Chrześcijan, że nie wspomnę o pomniejszych religiach nie ma czegoś takiego jak spowiedź uszna i co? prosto do piekła całymi zastępami idą? że nie wspomnę o takim drobiazgu jak katalog "grzechów" - wspólny jest jedynie w części uniwersalnej zwanej etyką (reszta to dyrdymały wymyślone przez cwanych lub nawiedzonych ludzi) jeśli Bóg istnieje to z pewnością wie co kto przeskrobał i żaden ludzki przekaźnik-odpuściciel nie jest mu potrzebny