Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki materac dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie? Polećcie coś dziewczyny, widzę, że tyle tego jest. Które są wg. was najfajniejsze?

Gość gość
do najbliższej ikei mam 100km, chodzi mi o wypełnienie raczej bo wiem, że są gryczane lateksowe itp....

Gość gość
Ja mam Fiki-Miki z kokosem i lateksem.. dosyć gruby. ok 10cm (tak myślę, może więcej).. Dobrze się sprawuje..

Gość gość
ja mam zamiar kupić zwykły piankowy. przecież dziecko śpi na nim do ok 3 rż, waży wtedy niewiele, te wszystkie kokosy czy gryka to naciąganie, dobre dla starszych, a dla tekigo maluch bez sensu.

Gość renaciskowa
ja mam kokosowo-lateksowy Krzyś od Hevea, kupowałam na www.puchatkolandia.pl - jest dobry, pediatra mi polecił właśnie taką kombinację, poza tym dobrze się też pierze, a wiadomo, przy maluszku zawsze coś tam się wymsknie.

Gość gość
A co Ty pierzesz w tym materacu? Bo chyba nie materac? Mój z Fiki- Miki ma fajny, gruby pokrowiec.. ale jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby go prać.. Na materacu mam podkład położony- taki przewiewny, który można prać w pralce i prześcieradło. Na górze jeszcze pieluszkę flanelową, ponieważ dziecko najpierw ulewało, ale teraz czasem się poślini. Piorę pieluszkę, prześcieradło i podkład. Materaca nie. A do osoby, która pisze, że dziecku nei jest potrzebny dobry materac. Właśnie, że jest.. materac nie powinien się jakoś szczególnie uginać pod dzieckiem.. a jak dziecko ma te 7-8 miesięcy i zaczyna stawać, potem skakać.. to powinien być sprężysty .. a nie zapadająca się pianka. A materac z takiej porządnej, dobrej pianki (a nie jakiś badziew 5cm za 30zł) to też sporo kosztuje. My z kokosowo-lateksowego jesteśmy bardzo zadowoleni.

Gość gość
jak masz kase to lateksowy a jak nie to zwykła pianka - i po sprawie - ot zastanawiania się

Gość gość
piankowy alvi, poczytaj - mamy i jest świetny, zdrowy, z usztywnionymi boczkami, oddychający

Gość gość
A kto powiedział, że ja mam kasę... kupowałam używane łóżeczko (materac od razy wywaliłam), używany wózek, ciuszki itp. Jednak fotelik samochodowy i materac kupiłam nowe, sprawdzone, dobre. Można trochę oszczędzić na jednych rzeczach.. uzbierać na inne, lepsze.

Gość gość
kokosowe są do d**y, jest teraz na nie moda a prawda jest taka że zbierają się w nich tylko roztocza, moje dziecko miało straszną alergie nikt nie przypuszczał, ze to przez materac. Kupiłam zwkły gabkowy najtańszy i jest super. Dziecko jest lekkie, spokojnie może na nim spac ze 2 lata, trzeba go tylko co kilka miesięcy obracać. Kiedys nie bylo innych i jakoś wszystkie na tym spałysmy i nie jestesmy kalekami