Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

WYJAZD DO JAPONII

Polecane posty

witam, mam 17 lat i za rok jak będę pełnoletnia chciałabym wyjechać na stałe do Japonii.. Ale nie do pracy , Po prostu wyjść za mąż. Moi rodzice się nie zgadzają mówią że mam iść na studia.. chciałabym poznać waszą opinie na ten temat. Chodzi mi czy w ogóle tak można..wyjechać i czy coś potrzebuje jak wiza i około ile to kosztuje chodzi mi o bilety. Z góry dziękuje za odpowiedzi

Gość gość
a po cholere chcesz tam jechać? :o

hmm Ponieważ podoba mi się ich architektura,kultura,subkultury,Azjaci....

Gość gość
zejdź na ziemie, głupia sikso :o

Nie życzę sobie tego aby mnie ktoś obrazał

Gość gość
wiesz Kamilo ja jak mialam lat 17-scie bardzo chcialam wyjechac do innego kraju wtedy mowilo sie ze na zachod, i wyjechalam dzisiaj czyli mniej wiecej po 20-latach niczego nie zaluje bo nie warto zalowac czegos co sie juz nie zmieni, ale swojej corce z calego serca odradzala bym wyjazdu w wieku 18 lat, niedlatego ze jest to nieodpowiedni wiek na wyjazd ale dlatego, ze w tym wieku warto cieszyc sie zyciem a nie je pokonywac i z nim walczyc. Podoba ci sie Japonia to piekny kraj ale jak kazda inna kultura moze nam bardziej byc przeszkoda niz przyjemnoscia poznawania. Wyjechac mozesz zawsze cale zycie przed toba a jesli chcesz naprawde wyjechac na stale to najpierw idz na studia wlasnie w tym kierunku, Zycze powodzenia i madrych decyzji, Hania

Gość gość
jedź jako biały k*******n będziesz miec wzięcie!!! do 30 sie ładnie dorobisz

Gość gość
bilet kosztował ok 2600 zł w dwie strony przez Dubaj liniami Emirates. Jest potrzebna wiza. W samolocie dostaliśmy dokumenty do wypełniania i wiza była na 3 m-ce. Ja byłam 2 tyg. w sierpniu tego roku, upał niesamowity. Mieszkałam w Kioto, ale byłam w Osace, Tokio, w okolicach Fuji. Ale nie urzekła mnie Japonia, na obrazkach i w książkach lepiej wypada, może za krótko byłam.