Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w szoku

Polecane posty

Gość gość

Moja koleżanka[bliska koleżanka] została zarażona wirusem HiV przez partnera z którym 6 lat była w związku. Jak sprawa się rypła, odszedł od niej, została sama i zmaga się z chorobą. Wiosną tego roku znalazłam go na faceboku, Jesteśmy w kontakcie, ale ostatnie rozmowy sugerują, że jego nowa partnerka nie ma zielonego pojęcia o jego chorobie. Niedawno urodziła jego dziecko. On się leczy, ale nie mam pojęcia co wolno, czego nie..............

Gość gość
szczerze? jestem ciemna w tym temacie, może ktoś mnie oswieci? Krótko i na chłopski rozum.

Gość gość
ok, może nie HiV, ale wirusa ma, leczy się, przyjmuje leki, co robi jego nowa partnerka nie wiem - wiem, że mają wspólne dziecko, a dwójkę z poprzedniego małżeństwa on usynowił.

Gość gość
ok, wiem, że jest sporo na ten temat, ale ja mam dylemat. Zaraził chłop moją koleżankę, teraz przeniósł się do innej, ma z nią dziecko, jej 2 dzieci z poprzedniego związku usynowił - ok, super facet! Jest tylko jeden problem, on ją nie powiadomił, że nosi w sobie wirusa. Koleżanka postawiła sprawę jasno, niech ją zarazi! Guzik mnie to obchodzi.

Gość gość
może inaczej...jakie konsekwencje poniesie człowiek zarażający....... On jest tego świadom że zaraża.

Gość gość
jak to możliwe że nie ma virusa hiv? a te miliony zarażonych murzynów w Afryce i umierających na AIDS?

Gość gość
juz nie bede odnosila sie do tego co mysle o calej tej sprawie, a faceta omijam szerokim lukiem, jedyne co moge ci napisac to zarazanie wiedzac ze jest sie chorym jest karalne i grozi za to do 15 lat wiezienia, przede wszystkim trzeba poinformowac o tym prokuratora zlozyc doniesienie, nie moze byc tak zeby czlowiek swiadomie zarazal bliskich, brak mi slow, jeli mozesz powiadom kogo trzeba jak rowniez jak najszybciej obecna partnerke chorego mezczyzny, bardzo wspolczuje osobom ktore zarazaja sie w tak nieludzki sposob czyli od osob ktore wiedza ze skazuja partnerow jak rowniez dzieci bliskich przyjaciol na traumatyczne przezycia. Pozdrawiam i nie zostaw tego tak poprostu!

Gość czarnysok
dokladnie, jesli facet swiadomie zaraza to poprostu zabija. a jak o tym wiesz i nic nie robisz to jestes wspolwinna...