Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moje dziecko faktycznie jest za chude

Polecane posty

Gość gość

Ma 9 miesięcy. Byliśmy ostatnio na kontroli i ma 79cm a waży 7860g. Lekarka była zdziwiona i szczegółowo wypytywała o to co i ile daje małej do jedzenia bo 'jest strasznie chuda'-słowa lekarki. Mówi że spotyka chude niemowlęta ale zazwyczaj są to niejadki a moja bardzo ładnie wszystko zjada. No i widać że jest chudsza niż większość niemowląt. Ubrania praktycznie wszystkie bo dobre na długość to sporo za luźne.

Gość gość
Mój syn ma teraz 2.5 i wazy 11 kg. W wieku 12 m-cy wazyl 8kg z groszami. Nie byl typowym niejadkiem bo w miare jadl ale waga malo co szla w gore. Mial wszystkie badania. Nawet tydzien byl w szpitalu ale nic nie wyszlo. Teraz je za dwoch ale z waga sama widzisz. Wiec taki jego urok co tu duzo mowic.

Gość gość
nie tyle chude co długie... mój miał 80 cm w wieku 2 lat dopiero ale fakt ważył ok. 11-12 kg

Gość gość
No właśnie moja je wszystko z tym że je mniejsze porcje ale częściej. Ona już jak sie urodziła to lekarz powiedział że długa i chuda i tak jej zostało. Zdrowa jest, je chętnie i dosłownie wszystko. Jedynie co to nie bardzo chce jeść jak dodam jej buraka do obiadu ale ogólnie nie mam żadnych problemów. Zębów jeszcze nie ma ale ładnie już gryzie wszystko więc często między posiłkami dostaje jakieś przegryzki, chrupki, biszkopty, owoce np banana jej dam do ręki albo ćwiartke jabłka- nawet surowe pogryzie jak jest z tych miękkich. I tak ciągle coś. Kiedy sie na nia nie spojrzy to coś wcina. No ale nadal chuda.

Gość gość
No właśnie też mi sie wydało nieprawdopodobne żeby miala aż 79 cm. Zwłaszcza że urodziła sie malutka bo zaledwie 51cm. Myślałam że źle ja zmierzyła czy coś. No ale faktycznie taka długa. Najprawdopodobniej po mnie tak ma bo ja też szybko roslam a w wieku 13lat osiągnęłam swój ostateczny wzrost 174cm i już później ani 1cm mi nie przybył.