Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowy rok nowe szanse

nie mam zawodu i pracy

Polecane posty

Mam problemy ze znalezieniem pracy. Mam skończone strasznie ogólne i nijakie studia "przyszłościowe" i przez to od 6 lat tułam się po kiepskich pracach nie wymagających żadnych kwalifikacji. Strasznie mnie to przygnębia. Wykonywałem przeważnie prace typu przynieś/wynieś, często na umowach śmieciowych. I mam tego dosyć. Na co może przekwalifikować się 30 letni facet? Z zastrzeżeniem że nie może dźwigać >5kg ?

Gość gość
bez dźwigania.. będzie ciężko .. może elektryk ;)

Jak się zostaje takim elektrykiem?

Gość gość
co za pech

Gość gość
elektryk? a kto mu drabinę przydyga?

Bez przesady, takie coś mogę.

Gość gość
Idź na politechńike i zostań inzynierem

Gość gość
co to za kierunek "przyszłościowy", a jednocześnie nijaki?

Gość gość
btw. motorniczy tramwaju - dobra, choć stresująca fucha, skoro nie możesz dźwigać :)

Gość gość
kurs kosztuje ok. 6 tysięcy złotych

Jaki kierunek? Nie ważne- nic mi nie dał jak jak pozostałym znajomym ze studiów, nikt nie pracuje w zawodzie to chyba o czymś świadczy. Na drugie studia na pewno nie pójdę, bo raz że na wszystko jest w życiu czas [do szkoły to się chodzi jak się jest nastolatkiem\studenciakiem] a dwa mam poważne obawy obawy o poziom nauczania na polskich uczelniach [syf kiła i mogiła - wiem bo miałem styczność przez długi czas z tym]. Ostatnio byłem na rozmowie w sprawie pracy [kierunkowo w zawodzie] to nie wiedziałem o czy facet do mnie mówi - parodia - taki system nauczania, bredni z przed 20 lat. Pewnie znowu wyląduje na jakimś bajzlu od przynieś-wynieś.

Gość gość
A co bys chcial robic?Bo widzisz fakt jest taki ze sam sie musisz doksztalcac. Ale aby to robic musisz znac swoje mocne strony, wiedziec, co lubisz i do czego sie nadajesz.

Gość do re mi fa so la siiiii doooo
skoro elektryk zostal prezydentem,to ty tez mozesz ;)

Dobrze wiem że dokształcać trzeba się samemu. W żadnej pracy nie inwestowano w pracownika, nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Kraj ten nie dojrzał do tego jeszcze -chyba? Zainteresowania mam, tylko że z tego nigdy nie było i nie będzie kasy - dosyć specyficzne. Daję sobie czas do końca roku, później idę na stanowisko przynieś wynieś pozamiataj ;)

do re mi fa so la siiiii doooo Nie elektryk został prezydentem ale Bolek, a jak nie Bolek to "konkretna" osoba, ale nie elektryk - to tak nie działa ;)

Gość gość
A co elektryk nie dzwiga?Pff.. 30letni facet. Hmm.. Moze jakis przedstawiciel handlowy czy cos w tym stylu? Tam wystarczy miec gadane i tyle..

Gość gość
A co elektryk nie dzwiga?Pff.. 30letni facet. Hmm.. Moze jakis przedstawiciel handlowy czy cos w tym stylu? Tam wystarczy miec gadane i tyle..

Gość gość
Skoro tak uwazasz, ze nie bedzie kasy... ja skonczylam szkole po ktorej niby nie ma pracy, a jakos prace mam, do tego pracuje juz w 3 zawodzie ktorego sama sie nauczylam.Pozostale mi sie znudzily :D