Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy test na ciaze z krwi moze klamac przy torbielu

Polecane posty

Gość gość

Witam, robilam zwykly test ciazowy i wyszedl pozytywnie zrobilam test z krwi tez wyszedl pozytywnie gdy udalam sie na usg lekarka powiedziala ze nic nie widzi procz torbiela... Czy mozliwe jest bym nie byla w ciazy?Moze przez torbiela wyszly mi te wszystkie pozytywne wyniki? Lekarka powiedziala ze za wczesnie by cos stwierdzic bo obliczajac od ostatniej miesiaczki wychodziloby 5tydzien + 3 dni. Czytalam wiele razy ze dziewczyny w 5tygodniu wiedzialy juz ze sa w ciazy poprzez usg. pomozcie!!

Podejrzewam, że lekarka ma zły, stary sprzęt do usg. Albo ciąża jest młodsza, masz regularne cykle?

Gość gość
tak wszystko jest regularnie. 5 grudnia powinnam miec miesiaczke a jej nie mam. tak jak mowilam wszystkie wyniki pozytywnie no ale ta lekarka... Nastepna wizyte mam 8stycznia wiec troche czasu:( Czytalam objawy torbiela one sa identyczne jak przy ciazy i dlatego sie tak zastanawiam...

Gość gość
ile masz lat? ta torbiel potwierdzona na 100%?

Gość gość
43na 48mm. Tak torbiela na 100% jest. Poszlam prywatnie do tej babeczki i takie co sie dowiedzialam. Teraz ide juz panstwowo dlatego poczekam sobie jeszcze troche. Mam 22 lata. Strasznie staralismy sie o maluszka rok czasu a teraz takie cos i nie wiem co o tym juz myslec wszyscy mowia ze napewno jestem w ciazy ale ja na 100procent to nie mam pewnosci

Gość gość
to możliwe w ogóle żeby test z krwi kłamał? autorko, znasz się na tym?

Gość gość
Nie wiem jak w przypadku torbieli, ale hcg, to także marker nowotworowy, który bada się w przypadku podejrzenia raka kosmówki, jajnika, także u mężczyzn jądra i jeszcze kilku innych.

Gość gość
No ja wlasnie nie wiem czy moze klamac czytalam na innych topikach ze czasami wychodzilo negatywnie a kobietki byly w ciazy. Nie wiem tylko czy u mnie moglo wyjsc pozytywnie ze wzgledu na Torbiela

Gość gość
Czyli jest mozliwosc zebym nie byla w ciazy?:(

Gość gość
Może kłamać. Tak się zdarza przy torbielach i jak gdzieś piszą o torbielach to właśnie o tym się wspomina, że torbiel może dać pozytywny wynik testu ciążowego. Torbiel może nawet wydzielać hormony i może być też złośliwa.

Gość gość
Tutaj masz to prosto napisane: http://czyciaza.pl/test-ciazowy-fakty-i-mity/ FAŁSZ: Pozytywny wynik testu ciążowego, daje 100% pewność ciąży Faktem jest, iż współczesne testy ciążowe bardzo rzadko dają zafałszowany, dodatni wynik testu. Taka sytuacja może się jednak zdarzyć w kilku przypadkach: gdy kobieta przyjmuje leki hormonalne zawierające gonadotropinę kosmówkową (hCG); w przypadku ciąży pozamacicznej; w przypadku torbieli jajników. PRAWDA: Mężczyzna również może mieć pozytywny wynik testu ciążowego Choć brzmi to dość niewiarygodnie, w wyjątkowej sytuacji mężczyzna również może uzyskać dodatni wynik testu ciążowego. Dzieje się tak w przypadku wystąpienia nowotworu jąder. Niektóre nowotwory wydzielają bowiem gonadotropinę kosmówkową, czyli hormon, normalnie występujący jedynie u kobiet w ciąży, którego obecność badają testy ciążowe.

Gość gość
O matko...:( To nie zostaje mi nic innego jak czekac do 8 stycznia. Porazka!!! Czyli nie warto juz isc do apteki po kolejny test. Przy torbielach nie czytalam nic na temat piersi a bola mnie tak strasznie ze nawet dotknac sie nie moge :/

Gość gość
Przy torbielach mogą być różne bóle. Bóle piersi też. Tutaj cytat z innego tematu:"pechowa007 A tutaj podaje Wam wszystkie objawy jakie znalazlam w internecie na roznych stronach: Nieregularne miesiączki Krwawienia poza miesiączką Bóle podbrzusza Ból jajnika, na którym jest torbiel Ból w trakcie stosunku Wzdęcia Zaparcia Mdłości Częste oddawanie moczu Ból piersi Ciągłe poczucie stresu Podwyższenie temperatury ciała Obrzęk narządu widoczny u osób szczuplych Uczucie nieprzemijającego stresu Bóle krzyzowe Bóle promieniujące Uczucie pełności w brzuchu Do najczęstszych objawów zaliczamy: Bóle brzucha, miednicy, pleców występujące stale lub tuż przed i w trakcie miesiączki. Ból i dyskomfort może pojawiać w trakcie stosunku płciowego. Nagły silny ból może być spowodowany skrętem lub pęknięciem torbieli (patrz niżej). Uczucie pełności i dyskomfortu w jamie brzusznej, wzdęcia. Mogą im towarzyszyć zaburzenia w oddawaniu stolca (np. zaparcia) lub moczu (trudności z całkowitym opróżnieniem pęcherza moczowego). Uczucie osłabienia, zmęczenia, nagły spadek masy ciała lub szybkie powiększenie obwodu brzucha mogą być spowodowane rozwojem torbieli nowotworowej. Zaburzenia miesiączkowania. Rzadkie lub zbyt obfite miesiączki, nieprawidłowe krwawienie lub plamienie z macicy (pomiędzy miesiączkami), bolesność piersi, trudności z zajściem w ciążę lub jej utrzymaniem mogą wynikać z nieprawidłowej syntezy hormonów płciowych. Objawy hiperandrogenizacji wynikają z nadmiernej produkcji androgenów w torbieli. Zaliczamy do nich hirsutyzm (pojawienie się nadmiernego owłosienia w miejscach typowych dla mężczyzn np. na klatce piersiowej, udach, twarzy) oraz wirylizację (pogrubienie głosu, przerost łechtaczki i warg sromowych). Wirylizacja może dotyczyć również płodów żeńskich, które w okresie życia w macicy narażone były na działanie nadmiaru androgenów. Zmiana wyglądu narządów płciowych może stwarzać trudności w określeniu płci dziecka.

Gość gość
Może to i dobrze dla ciebie, że teraz jest wykryta. Torbiel może hamować owulację i stąd mogą być problemy z zajściem w ciążę. Jajnik może przy torbieli nie uwalniać nowego jajeczka. Jak usuniesz torbiel to może usuniesz przyczynę z powodu której nie możesz zajść w ciążę.

Gość gość
Dziekuje Wam dziewczyny :)

Gość gość
A ten torbiel to choroba genetyczna?