Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buziazusia

do swiadkow Jehowy

Polecane posty

Gość buziazusia

Dlaczego jestescie takimi burakami, chamami i ignorantami ? Juz wyjaśniam o co chodzi ;/ Nie wstyd Wam chodzic po domach w okresach swiatecznych ? Nic do Was nie mam gdy łazicie sobie w tygodniu po domach, czy nawet w weekend, w tym w zwykla niedziele, ale litości, czy musicie łazić po domach intensywnie przed Bozym Narodzeniem,Wielkanocą i wielce ludzi nawracać? To jest BRAK SZACUNKU dla mojego wyznania i większośc***olaków. Mogli byście sobie wtedy odpuścić. A później się dziwicie, że Was ludzie nie szanują ;/ Jestescie inteligentymi osobami, wielokrotnie mialam okazje z Wami rozmawiać. Dużo wiecie o swoim wyznaniu, tu akurat katolicy powinni się wstydzic ;/ Pomagacie sobie w swoich kregach ... ale litości trochę więcej poszanowania dla drugiej osoby.

Gość gość
ateiśc**przynajmniej nie muszą łazić po domach skoro w ich rękach znajduje się telewizja

Gość te jehowy jedne
Dzisiaj właśnie u mnie byli. Dosłownie najpierw dzwonili do drzwi, a potem zaczęli głośno pukać :O Po dzwonkach do drzwi nie otwierałam, ale jak zaczęli pukać to mnie szlag trafił. Otwieram, a tu tekst "dzień dobry, czy może nam pani powiedzieć, co wie o Bogu?". No to powiedziałam krótko, że "Bóg nie znosi nachalności i niecierpliwości" :D, a następnie "dziękuję i do widzenia" i zamknęłam drzwi przed nosem. Świadkowie jehowy wkurzają mnie właśnie dlatego że tak strasznie się naprzykrzają i próbują moralizować z góry zakładając co dla mnie jako jednostki jest lepsze :D, bo kiedyś tam cham śmiał mi powiedzieć, że "nie będę zbawiona, bo odrzucam wiarę" :D

Gość PraweaTywea
Ja nei jestem Swiadkiem, ale swiat jeszcze nie ma wiec sobie moga chodzic do woli :) Ale w zborze sie za nich modlimy by otworzyli oczy i porzucili swoje falszywe nauki.

Gość u mnie byli wczoraj
Mam podobne zdanie, ze w okresach swiatecznych powinni odpuszczac. No ale z drugiej strony oni wiedza, ze maja wtedy wieksze szanse na zastanie kogos w domu, wiec chodza ...

Gość gość
Nastepnych swiadkow jehowy, ktorzy wyciagna mnie z lozka w sobote lub niedziele o 8 rano (w tygodniu nie ma mnie juz o tej porze w domu, bo oboje z partnerka pracujemy) i zakloca przez to moj sen, odpoczynek czy weekendowy seks, zrzuce po prostu ze schodow. Niech wrzuca do skrzynki na listy karteczke z numerem telefonu, na ktory w przypadku zainteresowania mozna zadzwonic i umowic sie na wizyte / rozmowe. Albo niech stoja na rogu ulic ze swoimi czasopismami - kto zainteresowany to podejdzie.

Gość bede piekl baranine w szalasie
wg wikipedii organizacja powstala w USA 1870 roku (18 lipca 1870 – Sobór watykański I: ogłoszono dogmat o nieomylnośc***apieża.), a w 1917 przeszla reorganizacje (1917 - rewolucja pazdziernikowa w rosji) dwa lata wczesniej MB ostrzegala w Fatimie!!!!

Gość te jehowy jedne
Świadkowie Jehowy są na liście sekt. Choć dla mnie te wszystkie religie to też sekty ;)

Gość gość
Do "te jehowy jedne" Wlasnie tak jak jehowi dobijają sie do Ciebie, tak Ty z wiekszą intensywnością powinnas dobijac sie do NIEBA ;)

Gość gość
Kilka wypowiedzi wczesniej : wedlug dogmatu papiez jest nieomylny, mowimy wiec o jego nieomylnosci, a wiec o nieomylnosc***apieza. Dlaczego gwiazdki ????

Gość pastaaa
Mam znajomą Jehową, te ich zasady są chore. :o Np. nie można żadnych świąt absolutnie obchodzić, chyba, że te jakieś ich. Nie mogą nawet np. kupić sobie kupka ze Świętym Mikołajem. Nie można też obchodzić urodzin. Współczuję dzieciom Jehowych.

Gość gość
Moja koleżanka jest swiadkiem. Obchodzą tylko rocznicę slubu i wielki czwartek przed Wielkanocą czyli ostatnią wieczerzę. Po porodzie nie pozwoliła sobie podać krwi, choć było zagrożenie życia. Sprowadzono dla niej z Niemiec lekarstwo krwiopodobne Powiedziała do mężą ,ze jesli umrze to jego siostra ma wychować ich 3 córki. Była zdecydowana na wszystko. Przeżyła.

Gość gość
Banda przygłupów i tyle