Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Socjal

Ja nie chcę pracy tylko socjalu

Polecane posty

Gość Socjal

Po co wszyscy każą ludziom pracować, jak niektórzy po prostu nie chcą. O pracę jest ciężko, a jak się ją ma to przeważnie trzeba ciężko harować (lepsze stanowiska są dla wybrańców). To ja już wole nic nie robić, niż tyrać jak wół i wypruwać sobie żyły i flaki, lub latać jak nawiedzony na rozmowy kwalifikacyjne skoro i tak mnie do pracy nie wezmą. Od państwa oczekuję tylko aby dało mi wystarczającą opiekę i socjal który umożliwi mi przetrwanie. Socjal, socjal i jeszcze raz socjal (tylko to się liczy), bez tego nie da się żyć. Rząd powinien w końcu zadbać o obywateli i każdemu zapewnić godne życie. Także bezrobotnym.

Gość gość
No chyba smieszna jestes? Nic nie robisz nic nei dostajesz. A z jakiej okazji panstwo ma ci dawac cos skoro ty nic nie dajesz panstwu? :O Nie chcesz robic to nie to zdychaj. W Rosji bys do lagru poszla i nei ma ze boli.

Gość przyszedlem podatki
wlasnie :P, :P, :P

Gość gość2
to musisz chyba na Zachód wyjechać bo w Polsce to masa ludzi całe dnie pracuje pracuje żeby "tylko przetrwać":o

Gość gość
To jedź sobie do Szwecji! leniu patentowany! Tam będziesz miał doskonały socjal.

Gość gość
nic nie robisz, nic nie dostajesz? a UK? wiecie, ile tam nastoletnich mamusiek z trójką dzieciorów dostaje kasy od państwa? a one tylko dają w kółko tyłka ciapakom, cała ich praca. niby czemu z 10 lat temu było tyle pracy dla Polaków i innych? bo wtedy tam tygodniówka wynosiła około 125 funtów, wg najniższej krajowej, a socjal to było coś koło 200 tygodniowo, więc im się nie opłacało iść do sprzątania, mycia garów, stania za barem, czy w sklepie, stąd tyle roboty dla obcokrajowców. poza tym w polsce nawet jak robisz i to robisz dużo, też g***o masz. zrąbany kraj i tyle. a coś takiego jak socjal powinno być, owszem. jednak nie wszyscy np. bezrobotni całe życie nic nie robili. wielu robiło, płaciło podatki, wydawało pieniądze, nakręcało ten cały młyn, a teraz co, zasiłek na pół roku i tyle? no kpina przecież