Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TORBA DO SZPITALA

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny niedługo po nowym roku wybieram się na poród cesarka i nie wiem co zabrać dla siebie i maluszka do szpitala z tak naprawdę potrzebnych rzeczy , co wy brałyście albo bierzecie ? bo jak sprawdzałam na jednej stronie to było tyle rzeczy że musiala bym chyba wziąć walizke jak na miesiąc ;)

Gość gość
No bo to taka właśnie torba podróżna wychodzi :) Prawie każda taką ma w szpitalu.

Gość gość
No ja miałam 2 (w tym jedną dużą) torby, ale byłam w szpitalu 8 dni - Ty przy cc też trochę pobędziesz. Ja rodziłam w lipcu podczas upałów -przydało mi się duuużo rzeczy - kilka razy dziennie brałam prysznic, myłam długie włosy więc miałam całą kosmetyczkę (żadnych miniaturek), po porodzie (+upały) strasznie się pociłam, do tego krew i mleko, więc musiałam zmieniać koszule conajmniej 2 razy dziennie. MUSISZ DOWIEDZIEĆ SIĘ W SWOIM SZPITALU CO POTRZEBA, JA MIAŁAM; ● 4 koszule (1 do porodu i 3 na zmianę - mama je prała nabieżąco -szlafrok - 3 ręczniki - wkłady poporodowe - podkłady poporodowe -wkładki laktacyjne - staniki do karmienia - majtki jednorazowe -kosmetyki (szampon, pianka, odżywka, grzebień, żel pod prysznic, żel do higieny intymnej, gąbka do ciała, czepek na włosy pod prysznic, żel do twarzy, pasta/szczoteczka do zębów) - sztućce/kubek - woda mineralna -ładowarka - gazety - chusteczki uniwersalne ( do przetarcia szafki, przewijaka) - pieluchy dla dziecka - chusteczki nawilżane dla dziecka - rzeczy dla dziecka na wyjście (w moim szpitalu nie wolno mieć swoich) ☆ Ja miałam ten luz, że miałam salę jedoosobową z łazienką, więc wszystko sobie wypakowałam i swobodnie korzystałam...