Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAKIE CIASTA I SAŁATKI ROBICIE NA SWIETA

Polecane posty

Sałatka śledziowa, grecka, pieczarkowa, seromak, rafaello. Tyle wystarczy, bo zabieram to do rodziców.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a u mnie będzie ciasta Sernik z garaletką , Tulipan-czy Wschód słońca jak kto woli , Metrowiec i jeszcze myślałam o jednym ale nie wiem czy zrobie. --- ---a sałatkę to Jarzynową ,i może pieczarkową bo za innymi nie przepadam.. o jeszcze lubie gyros..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sałatka Pieczarkowa naprawdę pyszna . : Np - 0,5kg pieczarek ugotować i pokroić w kostkę - dodać 2 małe cebule pokrojone także w kostkę ,ale drobniej - osolić i opieprzyć do smaku - i dodać majonezu tak na oko by nie za dużo -wymieszać i wstawić do lodówki na minimum 2h by się ładnie przegryzła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Surówka z pekińskiej i ogórka z sosem ziołowo-koperkowym wymieszanym z jogurtem ----- także przepyszna do ziemniaków jak najbardziej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sałatka Jarzynowa: --------- >1kg marchwi-----ugotować i pokroić w kostkę > korzeń pietruszki----ugotować i pokroić w kostkę >3ziemniaki-----ugotować i pokroić w kostkę >słoik ogórków konserwowych >słoiczek grzybków marynowanych >puszka kukurydzy >puszka zielonego groszku > mała cebulka > sól, pieprz, 2łyżki musztardy i majonez -----dobrze wymieszać i odstawić na trochę by się przegryzła . :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dajcie przepis na jakas porzadn a saltake a nie pieczarki i cebula plissssssssssss dobra jkas lux a nie takie co jadam na codzien

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sałatka Pieczarkowo brokułowa :) > pół główki brokuła (wraz z łodygą) > 2 jajka > 100 g pieczarek > 1 mały ząbek czosnku > 2 łyżki majonezu > szczypta soli > szczypta pieprzu > 1 łyżka oleju --------------- Oddzielić różyczki brokuła od grubej łodygi. Wrzucić wszystko do garnka z gotującą się wodą: różyczki wyłowić po 3-4 minutach. Łodygę zostawić na ok 10 minut, po tym czasie wyłowić. (Można również obgotować brokuł na parze). Do pozostałego wrzątku włożyć jajka, ugotować na twardo, wystudzić. Pieczarki obrać, pokroić na spore kawałki. Obsmażyć na łyżce oleju. Przestudzić. Do miski wrzucać kolejno: pokrojone w grubą kostkę jajka, jak najdrobniej posiekany ząbek czosnku, podzieloną na malutkie rożyczki główkę brokuła, łodygę startą na grubych oczkach, pieczarki. Dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wstawić sałatkę na pół godziny do lodówki aby się schłodziła, a składniki się “przegryzły”.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
PIECZARKOWA Z KURCZAKIEM pół kilo pieczarek 2 cebule 1 filet z kurczaka podwójny kukurydza ogórki konserwowe - 5szt słoik papryki konserwowej makaron w kształcie ryżu - są w kazdym sklepie tylko innych firm ale to nie szkodzi - każdy jest ok :) 500g połowe daje czyli 250, jeśli jest opakowanie po 200g to daje całe :) pietruszka zielona - pół pęczka przyprawa do kurczaka PRYMAT bazylia olej do smażenia wegeta, maggi troszke mąki Majonez- słoik 400 ml łyżka śmietany i łyżeczka musztardy sól i pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
PIECZARKOWA Z >> :) ---------- 0,5 kg pieczarki 4 sztuki jajka gotowane na twardo 2 łyżki (posiekanej) nac pietruszki 1 sztuka cebula 2 sztuki ogórek konserwowy Smak 2 łyżki sok z cytryny 1 łyżka(posiekanego) szczypiorek do smaku majonez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z pora i pieczarek ----- por sałatkowy 40 dag pieczarek----ugotować i pokroić w kostkę 5 jajek---ugotować pokroić puszka kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) sól, pieprz, maggi. __________ --------

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
TAKA INNA ___________ 1 opakowanie kaszki kus-kus 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 zielony ogórek 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez + olej sałatka bardzo smaczna. papryki i ogórek kroi sie w kosteczkę, a pora w cieniutkie krążki gotową sałatkę miesza się z 1-2 łyzkami oleju i dodaje się majonez (ile kto lubi) robię ją na większe okazje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Klasyczna salatke jarzynowa zrobie a ze slodkosci: makowiec, piernik z wisniami, piernik z orzechami I pierniczki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
metrowiec - makowiec--sernik---biszkopt z masą makową---- rafaello

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
makowiec ------- seromak -------- sernik z garaletką -------- biszkopt z kremem ----- babeczki z owocami i kremem ----------- ----------- sałatka tradycyjna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rafallo. .murzynek z kremem.... sernik....... wschód słońca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja robię sałatek z selera,śledzie smażone w piwie,makowca,piernika,pierniczki,rolade z lososiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mężatka1980rok
Sernik z rosa Biszkopt z konfitura wiśniowa i kremem czekoladowym 3 BIT babeczki z bita śmietana i owocami Z sałatek to tylko tradycyjna jarzynowa .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie nikt nie lubi sałatek ,jedynie tradycyjna jarzynowa.Na święta nie robię bigosu,gołąbków i innych tradycyjnych dań.Robię szaszłyki z pieczarkami,strogonowa i chińskie specjały.Robię to co lubi rodzina.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sałatki z zupek chinskich warzywna placki princessa cappuccino sernik bananowiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia22221
Ja robie jarzynową , gyros , brokułową i z kurczakiem a ciasta makowiec , sernik , ciasto z galaretką i kupione 6 rodzaji w sklepie po kawałku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja to mam super, bo rodzina ma cukiernie, najlepsza w miescie wiec nie pieke ciast, on robia na jajkach a nie na zoltkach w proszku jak wiekszosc wzialam snikersa krowke - to sa 2 zupelnie inne ciasta rolade z bita smietana makowca .......... salatki jakie robie to gyrosowa pieczarkowa z tunczykiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziewczyny chce dziś upiec szarlotke czy tam jak kto woli jablecznik... Przepis ma być larwy i szybki hellpp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MartaM92
Widzę, że tu sami profesjonaliści, ja w tym roku ( w zasadzie to dziś w nocy, właśnie wróciłam z pracy) będę pierwszy raz piekła ciasta - dla swojej już rodziny. Co prawda przy stole zasiądę tylko ja z mężem, ale chciałabym, byśmy jednak mieli co jeść. I tu pojawia się moje pytanie: jakie ciasta polecacie, oraz czy używacie form silikonowych ? Ja mam w domu tylko takie (dokładnie: http://www.tescomapolska.pl/pieczenie/formy-i-blachy/delicia-silicone/629212-forma-gleboka-30x24-cm ), a nie jestem pewna, czy mogą być, do jakiej temperatury można je nagrzewać ? W domu mama używała metalowych, ale zawsze ciasto się przypalało...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×