Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapuszczanie i pielęgnacja włosów

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny. zakładam ten wątek aby zebrać jak najwięcej porad związanych z zapuszczaniem i pielęgnacją włosów. moje włosy kiedyś były śliczne ale od dłuższego czasu są w opłakanym stanie no i do tego nieudane cieniowanie. chce jak najszybciej zapuścić włosy. ale jak to zrobić? od tego cieniowania minęło 2 lata a jeszcze mi nie odrosły. mam wrażenie że wgl mi nie rosną. co zrobic?

Gość gość
maseczka z miodu,jajka, cytryny i oleju rycynowego raz na tydzień, nafta i olej łopianowy raz na 2 tygodnie, dobry szampon, picie pokrzywy i skrzypu codziennie - beda rosły jak szalone

Gość anka788
Ja stosuję również olejek kokosowy pure fiji, fajnie nawilża włosy, nadaje włosom połysk i blask ;)

Gość gość
A ja używam kilku szamponów i odżywek, nie na raz, ale co mycie to inny, liczę że daję to włosom zróżnicowane składniki :) rosną słabo, ale wyglądają lepiej niż wtedy gdy myłam ciągle jednym szamponem, więc może coś w tym jest.

Gość gość
nie chodzic do fryzjerki;podcinac tylko konce wlosow co pol roku; odzywki do wlosow

Gość gość
Proszę, cały ten blog to lektura obowiązkowa: www.anwen.pl/ Warto zajrzeć też tu: www.wiedzmabloguje.com/ I tu: www.kascysko.blogspot.fr Za to nie daj się nabrać na ten pure spam z fiji. Ani to dobre ani tanie, i widać, że się nie sprzedaje bo jakby było dobre to by nie musieli tak tym spamować.

Gość gość
Plucz je w rannym moczu , wmasuj , odczekaj 10 minut i umyj. Wszystkie problemy znikna.

Gość gość
Również dobre odżywianie, produkty białkowe to budulec włosów. Kub sobie Asystor Hair. Działa, naprawdę!

Gość gość
Ta maseczka goscia z 21.50 rzeczywiscie jest super. Jeszcze mozesz dodac witamine A, w kapsulkach.

Gość gość
A ja powiem dieta od wewnątrz. Owszem, szampony, maseczki, olejki itp są przydatne dla skalpu w minialnych ilościach i dla płtek z których składa się struktura włosa. Skóra na głowie czy ciele, to nie gąbka że nasiąknie i będzie pięknie. Jedz lub pij dużo soków z warzyw i owoców. Zainwestuj w sokowirówkę. To jest najszybszy i najpewniejszy sposób na wzbogacenie własnego organizmu w witaminy i minerały, które mają wpływ na cebulki włosowe, paznokcie i cerę. Ja wolę np soki (z owoców i warzyw bo niektórych nielubię jeść na surowo i nieprzeszłyby mi przez gardło). Tak że za jednym zamachem możesz upiększyć całe swoje ciało. / Również (o wiele taniej ale trochę z nieprzyjemnym zapachem) możesz spłukać włosy zwykłym octem z wodą. Zmywa wszelkie pozostałości z żelów i innych produktów do stylizowania włosów. Jeżeli nieplanujesz wyjścia, to zrób sobie taką płukankę. Nieprzyjemny zapach octu znika po kilku godzinach. Powodzenia :-)