Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubobierka20014

Jak to jest z zaliczkami przed weselnymi

Polecane posty

Gość ślubobierka20014

Witajcie kochani, Mam bardzo ważne pytanie - ponieważ właśnie z narzeczonym jesteśmy na etapie załatwiania zespołu na wesele, fotografa i kamerzysty. Doskonale Nam wiadomo, że w momencie sporządzenia umowy wpłaca się zaliczkę (z tego co mi wiadomo 1/4 sumy, czy to prawda?). Napiszcie mi proszę, czy jednak większość z Was płaciła całą sumę przed weselem czy po weselu? Słyszałam już różne opinie, dlatego bardzo proszę o odpowiedź, gdyż nie bardzo wiemy jak powinniśmy to rozegrać.

Gość Didaaa
My w przypadku sali wpłacaliśmy 10% kwoty, zespół to zaliczka 800 zł, kamerzysta również zaliczka a natomiast u fotografa całość płacimy przy odbiorze zdjęć.

Gość gość
my za salę płaciliśmy tylko 1000zł zaliczki potem najpóźniej 3 miesiące przed 40% całości, a potem najpóźniej 2 dni przed całość

Gość gość
my za salę zapłąciliśmy 500zł ,2 miesiace przed weselem mamy wpłacić 5 tys,reszta po weselu.Zespół 200zł ,reszta 2 dni po weselu.Fotograf 500zł ,reszta przy odbiorze zdjęć,komerzysta 400zł reszta przy odbiorze filmu

Gość gość
my też 1000zł zaliczka za salę 600 foto 300 kamera 400 zespol 100 kościół (!!!!!!)

Gość gość
Skąd przyszło Ci do głowy, że to musi być 1/4 sumy? Kwotę ustala zazwyczaj wykonawca usługi, albo po prostu wspólnie się dogadujecie w tej kwestii.

Gość gość
u nas nie było stałych stawek, mozna było dac tyle zaliczki co sie chce

Gość Diamond Lucy
Na sali: kolejne raty w różnych odstępach czasu, ale całość przed. Fotograf: 10% przy podpisaniu umowy, 40% w dniu ślubu, 40% przy odbiorze zdjęć. Kamerzysta i DJ: 20% w dniu podpisania umowy, 80% przy odbiorze filmu.

Gość gość
to wszystko zalezy od firmy, kazda inne ma stawki

Gość gość
kwotę ustala sobie indywidualnie usługodawca, my płaciliśmy ze zespół 500zł zaliczki, za foto i kam 600zł, sale mamy zaklepaną ale zaliczka pół roku przed weselem tak jak i kościół

Gość Diamond Lucy
No tak, zapomniałam, że w kościele też się płaci zaliczkę, a dokładnie opłatę za rezerwację terminu.

Gość gość
my za kościół nic na razie nie płaciliśmy,ksiądz powiedział że będzie zależało też od innych par które biorą ślub w tym dniu,bo ma być skrzypaczka,anioły na szczudłach i kwiaty w kościele,teraz ksiądz ma skontaktować wszystkich co birą ślub żeby wszyscy robili skąłdkę