Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitka009

SKAZA BIAŁKOWA _ POMOCY

Polecane posty

Gość Anitka009

Otóz mam dziwny problem który mnie strasznie nurtuje . Mam córkę niespełna dwa latka- ma AZS, SKAZĘ BIAŁKOWĄ. Tylko od jakiegoś czasu coś dziwnego się dzieje . ( Mała nie jest chlebka ze szynką ) I właśnie jak dam jej ze samym masłem i ubrudzi sobie buzię to od razu wyskakują jej straszne czerwone plamy - tak samo jak np dam jej z serkiem topionym. Czy tak właśnie reaguje dlatego że ma skazę białkową?

Gość gość
ja pier... a ty myślisz że sama nazwa skaza białkowa od czego się wzięła? bi

Gość Anitka009
To nie p*****l kretynko!!!! Córka ma skazę już rok ! I nigdy się nie objawiała w ten sposób! Zawsze po zjedzeniu czegoś mlecznego np rano to wieczorem miała czerwone KROSTKI na twarzy lub rączkach . Ty chyba kobieto nie czytasz ze zrozumieniem!

Gość jak ma skaze
to po co dajesz jej mleko?? :O też miałam skazę i nic mlecznego do ust mi nie dawano. efekt jest taki że mając 23 lata nie mam żadnego z tym problemu, natomiast moja koleżanka, której rodzice nie dopilnowali sprawy - ma czerwone krosty do dziś. musi się smarować nawet latem jakimiś specjalnymi fluidami nie tylko na twarzy ale na cąłym ciele :O

Gość Anitka009
Po co jej daję ?? Nie daję jej mleka w czystej postaci. Tylko np kanapkę z masłem, Czy jakieś tam ciasto własnej roboty i zaczynamy dawać jogurty.Nie martw się . Nie daje jej tego na własną rękę. Jesteśmy pod stałą opieką gastroenterologa i alergologa. Zaczynaliśmy dawać po 2 ml jogortu czystego i doszliśmy już do 15-20 czyli super reaguje . ( przez skaze miała mega problem z biegunkami 4 x w szpitalu byliśmy) a teraz już wszystko było super . Tylko właśnie martwią mnie te plamy.I nie wiem czy rozumiecie - nie wychodzą po zjedzeniu tego masła tylko po przytknięciu bezpośrednio do twarzy !

Gość Anitka009
Masakra CHLEBEK !! I co ulżyło?? Czy w każdym temacie zamiast pomóc musicie wtrącić nie na temat swoje trzy grosze??

Gość gość
ale z ciebie wulgarna osoba autorko :O:O i głupia do tego, jak dziecko ma skazę to się nie daje nabiału w ogóle :O skąd się biorą takie tępaki :O

Gość gość
Anitka to pewnie 20-letnia blond tipsiara i dlatego taka inteligentna :O daje dziecku mleko i się dziwi :O:O:O

Gość Anitka009
O masz! Czytacie w ogóle co napisałam ??!! Nerwy mnie już ponoszą jakie właśnie czytam wypowiedzi takich bezmózgich kretynek które w życiu nie miały styczności z tą przypadłością ....

Gość gość
miały, miały ale do twojego poziomu nie chcą się zniżać:) w buzi masz pięknie na serio.

Gość Anitka009
Masz pech bo tipsów nie noszę, mam 23 lata i jestem brunetką. Poczekam może wypowie się jakaś mądra mama która miała taki problem i MI POMOŻE ! Za zbędne komentarze nie na temat podziękuję .

Gość Anitka009
A wiesz jak się leczy skazę?? Bo chyba nie skoro nie rozumiesz tegoco napisałam.

Gość pilotek
Moja córka miała skaze bialkowa, na szczęście juz przeszlo, ale objawiala sie ona wlasnie czerwonymi plamami na twarzy po wypiciu mleka, lub wlasnie po dotknieciu czegos mlecznego. Zrobilismy badania krwi, okazalo sie ze to klasa alergii 3 czyli gdzies pośrodku, oprocz tego igg. Reasumujac na podstawie tych badan lekarz stwierdzil, ze nalezy dziecku calkowicie odstawic bialko mleka krowiego, zeby organizm mogl zapomniec o tym alergenie. Karmilam wtedy piersią i musialam odstawic z jedzenia caly nabial, wolowine i inne rzeczy z mlekiem. Diete bez bialka krowiego mala miala jakies 5 miesiecy, pozniej zaczelam stopniowo wprowadzac jogurt i inne. Na poczatku plamy wciaz sie pojawialy, ale wtedy znowu odstawialam wszystko mleczne na tydzien, a pozniej znowu probowalam. Ktoregos razu sie udalo i przy zetknieciu z mlekiem na twarzy przestaly wyskakiwac plamy. Co ciekawe to wygladalo bardziej jak alergia kontaktowa, a nie uczulenie na jedzenie.

Gość gość
Moje dziecko ma alergie i jest pod opieka najwybitniejszych alergologoe w kraju i wiesz co?ZADEN nie kazal wprowadzac alergenu(czyli produktow mlecznych).dziecko ma 2lata i 3mies.nalesniki z mlekim kokosowym lub migdalowym robie.maslo tak samo(migdalowe,kokosowe)zeby wapn byl w normie jemy czarny sezam.cielecina/wolowina tez odpada.je kaczke/indyka/krolika/lososia/dorsza.skora ma piekna.zadnych wysypek,krostek itp.no i zadnych lekow. Nie wiem skad jestes.jezeli z Warszawy to udaj sie do lekarzy pracujacych na dzialdowskiej.oczywiscie prywatnie bo na nzf kolejka za 18mies.

Gość Anitka009
Gościu powyżej to w jaki sposób chcesz się pozbyć skazy ?? Bo ja właśnie robię tak jak poprzedniczka . Przez jakiś czas nic mlecznego i stopniowo zaczęłam dawać.Jak znowu zaczęło ją wysypywać to przestawałam. Najwidoczniej ten twój lekarz nie jest najwybitniejszy ! I tak jak pisałam jestem pod stałą opieką GASTROENTEROLOGA I ALERGOLOGA WIEC NICZEGO NIE ROBIĘ NA WŁASNĄ RĘKĘ

Gość gość
Autorko daj sobie spokoj. Tak to jest. Niektórzy nie czytają ze zrozumieniem i efekty właśnie są... A poza tym kafe to straszne forum jezeli chodzi o takie sprawy. Dobrze robisz. Ja tez mam skaze i azs. Niestety wyszło dopiero jak bylam dorosła. I mialam takie same reakcje jak Twoje dziecko. Musialam znów odstawic wszystko. Tylko ja łącznie z rybami, czekolada, jajkami. Pół roku nic nie jadlam. A teraz jest ok. I już 6 lat mam spokoh.

Gość Anitka009
No właśnie ja nie pytałam jak się pozbyć skazy bo to wszystko wiem. Tylko OD JAKIEGOŚ CZASU właśnie wychodzą jej plamy po zetknięciu skóry najczęściej z masłem i to mnie dziwi,bo przez rok czasu czegoś takiego nie było.

Gość gość
Wiesz co to jest dieta eliminacyjna?i taka diete ma moje dziecko.co najmniej rok zaleca sie wylaczenie produktow mlecznych.i tak sie sklada ze dziecko jest pod ooieka najlepszych specjalistow w kraju.ale jak wolisz sluchac sie swoich powiatowych znachorow to sluchaj sie ich.powodzenia.

Gość Anitka009
Oh ah moje dziecko jest w rękach najlepszych specjalistów ... Przestań już frandzolić bo robi się to nudne ! No i rzecz jasna płacisz pewnie po 300 pln za wizytę albo i więcej.... I zarabiasz 28 000 tys miesięcznie ... Przecież na tym forum nie ma nic innego jak tylko przechwalanki . Pytałam kogoś o jakiś lekarzy ? czy co to jest skaza i jak sięz niej wychodzi?? NIE!