Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidia27

Czy dobrze zrobilam wybieraja cesarke zamiast normalnego porodu

Polecane posty

Gość Lidia27

Mam wielowodzie co grozi wypadnieciem pepowiny przed dzieckiem i innymi powiklaniami, glowka sie nie chce wstawic mimo ze jestem juz po terminie i to moje pierwsze dziecko do tego waga z usg wychodzi ponad 4,5 kilo. Z tym, ze to usg moze sie pomylic. Lekarz dal mi wybor czy naturalnie czy cesarka. Zdecydowalam, ze cesarka bo nie chcialam ryzykowac. Mam ja jutro a teraz panikuje i nie wiem czy dobrze robie (bardzo chcialam rodzic naturalnie i to wlasnie cesarki sie zawsze balam, porodu nie) czy w mojej sytuacji zdecydowalybyscie sie na cesarke?

Gość gość
=W takiej sytuacji bardzo dobrze . No i wszystkiego dobrego ,ale będziesz miała prezencik na święta .Powodzenia

Gość gość
Bardzo dobrze. Ja i bez komplikacji chciałąbym cesarkę...

Gość gość
skoro było ryzyko to decyzja jest jak najbardziej słuszna

Gość gość
ile tematów jeszcze założysz? chcesz ryzykować niedotlenienia dziecka, porozrywania cię aż do o***tu, krwotoku po sn, albo przemęczenia parunastu godzin porodu a potem i tak cc albo kleszcze czy próżnociąg?? jejku pojdziesz - przygotują cię rach ciach i wyjmą zdrowe dziecko - ciebie owszem poboli ze 2 dni - do przeżycia leki dostaniesz - najgorzej wstać pierwszy raz ale po sn jak cię porozrywa to myślisz że bedzie bajka? szwy, przy kazdym stosunku potem będziesz o tym myślała

Gość Lidia27
Dziekuje. Owszem jest ryzyko ale lekarz mowil, ze do porodu sie nie dowiemy bo wszystko moze pojsc gladko i waga moze byc zaklamana - ale oczywiscie lekarze nie polecaja cesarskiego ciecia no i jest to ryzyko. Lekarz powiedzial tez, ze planowana cesarka jest bezpieczniejsza niz nagla wiec decyzja nalezy do mnie

Gość gość
Źle zrobiłaś. Prawdziwa matka polska powinna wyć i wić się z bólu, z radością w sercu, być dumna z poszatkowanej pochwy, przyduszonego i sinego dziecka z wykręconymi barkami czy biodrami i pięknymi krwiakami na główce, a cyca podawać, jak już tylko główka się pokaże i najlepiej narobić na to resztkami z jelita grubego. Jesteś złą kobietą, nie nawiążesz cudownej więzi z maleństwem, potem tylko psychoterapia go czeka.

Gość Lidia27
no boje sie ze usg klamie i dziecko mniejsze a inne komplikacje by jakos przeszly podczas porodu. Nie czuje sie 100 procentowa matka, ze nie moge urodzic bardzo mi z tym zle :(

Gość gość
to się przygotuj że karmienie to też nie jest sielanka - wogóle jak się ma dziecko to nagle wszystko jest inaczej niż się planowało - ja też miałam pięknie karmić piersią a leciała butla bo z piersi były wrzaski męczarnie, brak pokarmu potem nawał, potem kolki i skaza białkowa - także przygotuj się że nie raz będzie inaczej niż ty sobie to wyplanowałaś - ważne żeby dziecku nic nie było - czułabyś się lepszą matką jakby ci dziecko przydusiło się podczas porodu - i pal licho jakby się na tym skończyło a nie na porażeniu dziecięcym

Gość gość
dodam jeszcze że tesciowie pracują w szkole specjalnej i myślisz że wszystkie te dzieci mają jakieś choroby genetyczne itd? sporo z nich to wynik poprostu porodu zlego.. masz ostatni raz 2w1 - weż i zrób coś fajnego - idź na spacer, przygotuj pokoik - wybierz ciuszki które jutro dasz do ubrania - a nie przejmuj się

Gość Lidia27
dzieki dziewczyny dzieki wam czuje sie lepiej :* nie wiem czemu mam przeswiadczenie, ze kazdy mysli, ze poszlam na latwizne ze powinnam probowac mimo wszystko :(

Gość delkaaaaa
wszystko bedzie dobrze

Gość bn788
ciesz sie ze placic nie musisz tak jak ja 6 tys w prywatnej

Gość delkaaaaa
a czemu ty placisz? cesarka na zyczenie? po co?

Gość gość
bo nikt mi nie chcial zrobic wiec plac w prywatnej klinice malo tego zjezdzam do pl na porod

Gość delkaaaaa
a masz jakies problemy czy po prostu chcesz cesarke?

Gość gość
tu gdzie nie mieszkam nie ma cc na zyczenie i niestety nie mam ubezpieczenia i musze placic ale stac mnie wybralam fajan klinike, polecona zreszta przez inna mam z kaffee:)cc planowne na 11 stycznia:)

"Nie czuje sie 100 procentowa matka, ze nie moge urodzic bardzo mi z tym zle smutas.gif'' LOL, czy ty normalna jesteś? Uważasz że tylko ból i cierpienie uczyni cię prawdziwą matką? Rzeczywiście, poszatkowana pochwa sprawi, że będziesz prawdziwą matką w 100% :/.

Gość gość
z ciaza nie mam problemow jak bym mila tu by mi zrobili, jest t moja forma ktora wybralam mam do tego prawo:) nie chce lezyec i kwiczec chce to zalatwic bezbolesnie tym bardziej ze mam 36lat i planuje 2 dziecko

Gość gość
one wpl maja jakies staroswieckie myslenie w nowoczesnych panstwach kobieta ma prawo wybrac jak chce urodzic.

Gość delkaaaaa
porod naturalny jesli nie ma przeciwskazan nie jest taki zly ja nawet nie peklam ale racja kazda ma prawo wyboru :)

Gość gość
czy nie popekasz to sie okaze dopiero , nie zycze

Gość delkaaaaa
no ja nie peklam a urodzilam dziecko z waga 3,7 wiec nie takie male, no ale to zalezy od skory ja tez nie mialam ani jednego rozstepu

Gość gość
tia i wsyzstkie macie piekne i madre dzieci i mezow przystoinych i wasz dom blyszczy

Gość gość
bardzo dobrze!

Gość gość
bardzo dobrze przede wszystkim dla dziecka, ale i dla siebie :)