Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VitD_autor

witamina D a mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość VitD_autor

Nie wiem czy można przedawkować wit D, ale czasem zdarza mi się zapomnieć podać 8 miesięcznemu malcowi. Czy to, że pije 2-3 razy dziennie sztuczne mleko zaspokaja zapotrzebowania na tę witaminę? A może można bądź trzeba zaprzestać podawania przy pewnej (jakiej?) ilości sztucznego mleka?

Nie zaprzestawaj podawać wit.D3. Ilość jaka znajduje się w mleku nie zaspokaja potrzeb organizmu. Staraj się nie zapominać, przypomnienie sobie nastaw. Jak kilka razy nie dasz to też nic nie będzie, ale nie eliminuj jej w żadnym wypadku.

Gość VitD_autor
Dziękuję za odp. Tak też intuicyjnie czuję, że dawać trzeba.

Gość gość
Podawaj dalej.. ale jak zapomnisz, to się nie przejmuj.. ja czasem przez tydzień zapominałam podawać.

Gość gość
Przedawmować można. Zapytaj pediatre, czytałam że po 6 mcu wy.; starczy pić mm od 600 ml żeby wystarczyło; synek ma.5 mcy i dokarmiam go mm i pediatra powiedziała że na tym etapie musiałby wypić 800 ml mm żeby wystarczyło wit. D z mleka

Gość gość
ja w ogóle córce nie dawałam ponieważ zauważyłam, że dostępna jest tylko syntetyczna a skoro jest syntetyczna to tak naprawdę organizm ją trochę przyswaja a trochę zasmieca. Jak ma w mm to wystarczy. Lepiej zadbać o diete

Gość gość
8 miesięczne dziecko pije o wiele mniej mleka niż było to wtedy, kiedy było młodsze.. Teraz je obiady, deserki, kaszki, żółtko itp. Mleka jest więc mniej, zatem, i witaminy D mniej. Podawaj. Ponoć witaminę D podaje się przynajmniej do 3 roku życia.