Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieczenie pochwy i biała maź nie ser

Polecane posty

Gość gość

witam drogie panie Dostałam białych upławów oraz pieczenie pochwy bez swędzenia, upławy te nie są serowate raczej przypominają biała maź- biały jakby drobny piasek nasądzony wodą... czy jakaś konkretna choroba jest charakterystyczna dla tych objawów?

Gość gość
grzybica na 100%

Gość gość
no oczywisce ze tak i tralalala piooosenka!!! w ogole nie rozumiem jak to tak mozna no przecie kobieto sie nie da zastanow sie ❤️ www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość gość
Kiedy się bzykałaś

Gość gość
to z bzykaniem nie ma nic wspólnego.. nie bzykałam się już długo.. z

Gość gość
idź do ginekologa a później używaj płynu do mycia intymnego z kwasem mlekowym

Gość gość
Jest to wypływ spragnionej cnoty

Gość gość
ide do apteki może aptekarka sie zlituje i mi przepisze promafucin - jest świetny - używałam, tylko wtedy mnie swędziało...teraz to tylko pieczenie...

Gość Elka2626
Bez recepty można kupić clotrimazolum po inne leki trzeba udać się do ginekologa, mnie już dawno nic się nie przyplątało ponieważ codziennie smaruje się provag żelem, zawiera on kwas mlekowy dzięki czemu pomaga utrzymać właściwe pH pochwy, oprócz tego łagodzi podrażnienia i doskonale sprawdza się przed stosunkiem.

Gość gość
Kup w aptece tantum rosa, clotrimazol i invag, nie musisz mieć recepty. Podmywaj się dwa razy dziennie, na noc zakładaj probiotyk, mi szybko przynosi ulgę, po pierwszej globulce mniej swędzi. Zawsze możesz wybrać się do lekarza rodzinnego bez problemu przepisze ci nystatynę dopochwowo.

Gość bajka77
To pewnie jakaś infekcja intymna, być może grzybica pochwy. Smaruj okolice intymne żelem lacibios femina, zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę, dzięki czemu hamuje rozwój patogennej flory, złagodzi też pieczenie. Nawet jeśli masz wrażliwą skórę to jest ok, bo nie zawiera SLS i innych szkodliwych substancji. Idź też jak najszybciej do ginekologa, bo jeśli to grzybica to konieczne jest leczenie,by nie pojawiło się gorsze paskudztwo.

Gość gość
dobre zdjęcia wydzielin są na http://www.invag.pl/Infekcje_pochwy/Rodzaje_infekcji. Polecam-może ułatwi to wstępną diagnoze zanim dotrzesz do lekarza.Mnie na swędzenie pomaga clotriamzolum i probiotyk dopochwowy.Dopiero jak po tym nie przechodzi to umawiam się do lekarza...

Gość Milenka2121
Najlepiej w takiej sytuacji zrobić wymaz z pochwy, wtedy będziesz miała pewność z czym masz do-czynienia. Wiadomo bez ginekologa się nie obejdzie, pamiętaj aby po leczeniu zadbać o odbudowę mikroflory stosując np. probiotyk dopochwowy lactovaginal, który zawiera żywe kultury bakterii, wystarczy 7-dniowa kuracja, pozostałe 3 kapsułki najlepiej zastosować profilaktycznie.

Gość Milenka_p
radziłabym po wykonaniu kilku badań i rozpoczęciu kuracji zaprzyjaźnic się z probuotykiem na dłużej niż 7 dni. Odbudowa flory bakteryjnej i stabilizacja pH w pochwie nie jest takie łatwe. Jeśli powiedzmy antybiotyk weźmiesz przez 2 tygodnie i on wyjałowi organizm, to probiotyk nie odbuduje tego w kilka dni.

Gość arlecia29
może zakażenie bakteryjne, zrób badania to będzie wiadomo, gdyby zaczęło swędzieć to polecam provag żel, ma świetne działanie łagodzące, używam od kilku lat i jestem zadowolona