Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Paula922

Asystentka Stomatologiczna

Polecane posty

Gość Paula922

Mam ogromną prośbę i czy mogę prosić kogoś o pomoc ?Mam do oddania pracę kontrolną z Działalność zawodowa asystentki stomatologicznej i nie umiem tego zrobić czy znajdzie się taka osoba która mi porze i zrobi to będę bardzo wdzięczna :) To jest to zadanie : Opracuj projekt realizacji prac asystentki stomatologicznej związany z porządkowaniem stanowisk pracy asysty i lekarza oraz postępowania z użytymi narzędziami i odpadami medycznymi przed wizytą kolejnego pacjenta. U pacjenta założono wypełnienie amalgamatowe na pow. żującej z. 16, założono podkład z ZnOE; zużyte narzędzia: karpula, igła do iniekcji, tacka metalowa, zgłębnik, nakładacz płaski i kulkowy, pistolet do amalgamatu (nakładacz), lusterko stomatologiczne, pęsetę, turbina, kątnica, wiertło kulka diamentowa na turbinę, różyczka na kątnicę, dodatkowo, szpatułka metalowa, płytka szklana. Uwzględnij dane o ilości wody konieczne do uzyskania 1 litra roztworu środka odkażającego o stężeniu 2%, uzyskane na podstawie obliczeń, oraz treść informacji, którą alezy umieścić na pojemniku z roztworem dezynfekcyjnym. Dostępne w gabinecie preparaty dezynfekcyjne: Lysoformin 3000 koncentrat B, TBC, F, V Grotanat koncentrat B, TBC, F, V Cid Wipes eco Chusteczki do dezynfekcji powierzchni B, TBC, V

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować