Gość Paula922 Napisano Grudzień 22, 2013 Mam ogromną prośbę i czy mogę prosić kogoś o pomoc ?Mam do oddania pracę kontrolną z Działalność zawodowa asystentki stomatologicznej i nie umiem tego zrobić czy znajdzie się taka osoba która mi porze i zrobi to będę bardzo wdzięczna :) To jest to zadanie : Opracuj projekt realizacji prac asystentki stomatologicznej związany z porządkowaniem stanowisk pracy asysty i lekarza oraz postępowania z użytymi narzędziami i odpadami medycznymi przed wizytą kolejnego pacjenta. U pacjenta założono wypełnienie amalgamatowe na pow. żującej z. 16, założono podkład z ZnOE; zużyte narzędzia: karpula, igła do iniekcji, tacka metalowa, zgłębnik, nakładacz płaski i kulkowy, pistolet do amalgamatu (nakładacz), lusterko stomatologiczne, pęsetę, turbina, kątnica, wiertło kulka diamentowa na turbinę, różyczka na kątnicę, dodatkowo, szpatułka metalowa, płytka szklana. Uwzględnij dane o ilości wody konieczne do uzyskania 1 litra roztworu środka odkażającego o stężeniu 2%, uzyskane na podstawie obliczeń, oraz treść informacji, którą alezy umieścić na pojemniku z roztworem dezynfekcyjnym. Dostępne w gabinecie preparaty dezynfekcyjne: Lysoformin 3000 koncentrat B, TBC, F, V Grotanat koncentrat B, TBC, F, V Cid Wipes eco Chusteczki do dezynfekcji powierzchni B, TBC, V Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach