Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 20 lat a czuję się ciągle jak gówniara

Polecane posty

Gość gość

no właśnie. nadal czuję się, jakbym miała jakieś 14 lat. w ogóle nie czuję się dorosła, jestem strasznie niepoważna i niedojrzała. nie czuję się gotowa, żeby żyć już na własną rękę. czuję się gorsza, jak czytam, że ktoś w tym wieku lub niewiele starszy już pracuje, wyprowadził się, albo jest tak przedsiębiorczy, że założył jakąś własną działalność czy cokolwiek. :( jestem jeszcze zupełnie nieogarnięta, to chyba przez to że jestem jedynaczką, rodzice mi zawsze nadskakiwali. nie czuję jeszcze potrzeby wyprowadzenia się z domu i trochę się boję, że nigdy nie poczuję, no ale że kiedyś trzeba przeciąć pępowinę... boję, się że do niczego w życiu nie dojdę czując się stale jak gówniara. najzabawniejsze jest to, że jak rzeczywiście chodziłam do gimnazjum to czułam się bardziej dojrzała od rówieśników, wkurzało mnie ich głupie zachowanie itd., a teraz jakby role się odwróciły. :( ma ktoś podobnie? co z tym robić? :( czy to głupio jeszcze w moim wieku być na utrzymaniu rodziców, zachowywać się niedojrzale?

Gość gość
mam 31 lat, dziecko, męża i w ogóle i też czuję, że nadal nie dorosłam, nie widzę problemu, tylko sama się sobie dziwię czasami :)

Gość czupuurek
Prawdziwa kobieta zaczyna się od 30 lat, przykro mi.

Gość gość
raczej stara kobieta

Gość gość
dla kogo stara, dla tego stara, koniec, kropka. ja mam sie dobrze.

Gość gość
napisze ktoś coś na poważnie? :(

Gość gość
Rodzicie Cię spokojnie utrzymają ze swoich emerytur. Nie masz potrzeby dojrzewać. Kupisz sobie kota czy psa. Dużo osób tak żyje. Szczególnie jedynaków.

Gość gość
hehe rozśmieszyłaś mnie do łez:D mam 35 lat i nadal czuję się jak gdybym miała 16 nie wiem zatem dlaczego Ty miałabyś się czuć jakoś mega poważnie będąc tak młodą osóbką ;)

Gość gość
Ja mam 29 i jak wyżej, czuje się i wyglądem jak nastolatka. Jak rodzilam trzecie dziecko to dziwili się ze tak się zakonserwowalam. Lekarka to myslala ze mam 19 i myslala co za patologia ze dziewietnastka ma tyle dzieci. Haha. Piwa w sklepie nie kupie jak dowodu nie mam... dziwne bo jak mialam 16 to w zabce kupowalam bez problemu ;)

Gość gość
bo jesteście w wieku baranim i ten wiek przesunął do lat 30

Gość gość
Ja mam 24 lata i czuje się jakbym miała z 15

Gość gość
20 lat i dorosla kobieta w tych czasach? Smiechu wartne..tak jak wyżej. .dopiero od 30 -stki..ty dalej gowniara jesteś.

Gość magdalennnna
luuuudzie... a co to jest 20 lat? co to jest 30 lat? co to jest 70 lat? co to jest życie ludzkie? człowiek jeszcze dobrze nie zmądrzeje, a już umiera... nie przejmuj się, oświecenie to może w przyszłych wyższych wcieleniach osiągniesz ;)

Gość jedna drogaaa ooo
a ja mam 20lat i wahania od czucia się kobietą po od czasu do czasu niepoważną dziewczynką.

Gość gość
a ja mam 22 i też sie tak czuję :)

Gość gość
up

Gość czuję się jak zwyrodnialec
ja w podstawówce gimnazjum byłam dojrzała nad wiek dziś mam 24lata a umysł jak 15latka, jestem dziecinna, nie to że bawię się jeszcze klockami, ale np. "fazuję" na piosenkarzy i aktorów, wzdycham do nich rozklejam plakaty, do tego jestem niezaradna życiowo, nigdy nie pracowałam, raz rozmawiałam z podobną koleżanką stwierdziłyśmy, że jakby umarli nam rodzice i miałybyśmy załatwić pogrzeb, pracę nauczyć się załatwiać sprawy itd. to byśmy w ogóle nie wiedziały co ze sobą zrobić i jak się za to zabrać. wyprowadzić się jak nie znajdę męża to pewnie w ogóle się nie wyprowadzę :D co do pracy to nie narzekam bo w mało co inwestuję. jestem domatorką nie bywam w miejscach, nigsdy nie interesowałam się ciuchami nie kupuję dużo, uczę się zaocznie wychodze niedużo więc kasmetyków często nie muszę zmieniać, nie trzeba mi dużo kasy w sumie potrafię miesiącami nic sobie nie kupić. jeśli znajdę pracę to ze względu na usamodzielnienie się ale w ogóle nie ze względu na kasę. Podejrzewam że nie będę nawet miała co z nią zrobić, bo mam całe półki zastawione nie potrzebuję kupować rzeczy do domu bo nie mam gdzie ich ustawiać :P pewnie będę dawać na rachunki dużo

Gość gość
Przecież 20 letnia dziewczyna to gówniara tylko społeczeństwo określa dziewczyny w tym wieku jako kobiety,ale ciągle jesteście dziewczynami i powinniście być dziecinne.