Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos ma tele tydzien z dodatkiem przepisy na swieta pomocy kobietki

Polecane posty

Gość gość

ja swoj wyrzucilam a byl tam fajny przepis na schab:) chyba z rodzynkami;)kobiety pomozcie;)

Gość panikota898
no ja mam poczekaj,poszukam i napiszę

Gość panikota898
schab zawijany?o to chodzi? to mam,znalazłam

Gość panikota898
2kg schabu bez kości,300ml soku jabłkowego ,150ml śmietany,sól,pieprz farsz-2 jabłka,cebula,kajzerka,2 łyżki masła,5 dag rodzynków,szczypta mielonych goździków,skórka otarta z pomarańczy i teraz przygotowanie -przygotuj farsz:cebulę obierz i drobno posiekaj,jabłka obierz i razem z kajzerką pokrój w małą kostkę -cebulę zeszklij na maśle.dodaj resztę składników farszu ,dobrze przypraw i wymieszaj.odstaw na 15 minut -mięso umyj,natnij wzdłuż,nie przecinając do końca.płat schabu rozłóż i z obu stron natrzyj solą i pieprzem.na środku ułóż farsz i mocno zroluj.zepnij lub zwiąż mocną nicią.włóż do brytfanki (naczynie powinno mieć przykrycie,jeśli nie ma-przygotuj folię aluminiową). -sok jabłkowy wymieszaj ze śmietaną.polej roladę. -piekarnik nagrzej do temp. 200st.C.do nagrzanego wstaw brytfankę z roladą.piecz 30 minut. -po tym czasie schab odwróć i polej powstałym sosem.obniż temp. piekarnika do 180 st.brytfankę przykryj (pokrywką lub folią) i piecz jeszcze 2 godziny i 30 minut.w trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. -około 15-20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę aby skórka ładnie się zarumieniła.gotowy schab odstaw na 10-15 minut w brytfance (dzięki temu mięso pozostanie soczyste),wyjmij ,zdejmij nici i pokrój w plastry. proszę cię bardzo,smacznego!

Gość gość
Dziekuje;))))wlasnie o to chodzilo:)))Baaaardzo dziekuje za przepisanie tego:)))) i poswiecony czas;) Wiedzialam,ze na kafeterie mozna liczyc:***** ps. Jak sie odwdziecze?:))))

Gość panikota898
"ps. Jak sie odwdziecze?" bez przesady.trzy minutki mi to zajęło,cieszę się że mogłam pomóc ;-)

Gość gość
:)))KOchana jestes:) W takim razie zycze C**pysznych Swiat Bozego Narodzenia;)z samymi takimi smakolykami:))))