Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos ma tele tydzien z dodatkiem przepisy na swieta pomocy kobietki

Polecane posty

Gość gość

ja swoj wyrzucilam a byl tam fajny przepis na schab:) chyba z rodzynkami;)kobiety pomozcie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panikota898
no ja mam poczekaj,poszukam i napiszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panikota898
schab zawijany?o to chodzi? to mam,znalazłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panikota898
2kg schabu bez kości,300ml soku jabłkowego ,150ml śmietany,sól,pieprz farsz-2 jabłka,cebula,kajzerka,2 łyżki masła,5 dag rodzynków,szczypta mielonych goździków,skórka otarta z pomarańczy i teraz przygotowanie -przygotuj farsz:cebulę obierz i drobno posiekaj,jabłka obierz i razem z kajzerką pokrój w małą kostkę -cebulę zeszklij na maśle.dodaj resztę składników farszu ,dobrze przypraw i wymieszaj.odstaw na 15 minut -mięso umyj,natnij wzdłuż,nie przecinając do końca.płat schabu rozłóż i z obu stron natrzyj solą i pieprzem.na środku ułóż farsz i mocno zroluj.zepnij lub zwiąż mocną nicią.włóż do brytfanki (naczynie powinno mieć przykrycie,jeśli nie ma-przygotuj folię aluminiową). -sok jabłkowy wymieszaj ze śmietaną.polej roladę. -piekarnik nagrzej do temp. 200st.C.do nagrzanego wstaw brytfankę z roladą.piecz 30 minut. -po tym czasie schab odwróć i polej powstałym sosem.obniż temp. piekarnika do 180 st.brytfankę przykryj (pokrywką lub folią) i piecz jeszcze 2 godziny i 30 minut.w trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. -około 15-20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę aby skórka ładnie się zarumieniła.gotowy schab odstaw na 10-15 minut w brytfance (dzięki temu mięso pozostanie soczyste),wyjmij ,zdejmij nici i pokrój w plastry. proszę cię bardzo,smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziekuje;))))wlasnie o to chodzilo:)))Baaaardzo dziekuje za przepisanie tego:)))) i poswiecony czas;) Wiedzialam,ze na kafeterie mozna liczyc:***** ps. Jak sie odwdziecze?:))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panikota898
"ps. Jak sie odwdziecze?" bez przesady.trzy minutki mi to zajęło,cieszę się że mogłam pomóc ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
:)))KOchana jestes:) W takim razie zycze C**pysznych Swiat Bozego Narodzenia;)z samymi takimi smakolykami:))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×