Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Forumowiczka1988

JAK ODZWYCZAIĆ SIĘ OD NIEZDROWEGO JEDZENIA

Polecane posty

Gość Forumowiczka1988

Moim problemem jest to ,że lubię niezdrowe jedzenie np: białe pieczywo tostowe, słodzone napoje, słodycze itp. Nie widać tego po mnie bo mam szybką przemianę materii i jestem szczupła. Jednak na pewno nie jest to obojętne dla zdrowia. Nie przepadam za gotowaniem , często wolę kupić coś gotowego. Jeśli już muszę coś ugotować to chce to zrobić szybko. Jak zmienić swoje nawyki? Acha dodam ,że nie chce schudnąć.

Gość gość
ja znowu chce schudną 5 kg nie żebym była gruba ale te 5 kg by się przydało zgubic i mam ten sam problem lubię słodycze, winko do obiadu czy chipsy po kolacji. W weekendy pizza czy coś podobnego chciałabym się odzwyczaić ale ciężko.

Gość Forumowiczka1988
Mi też ciężko. Lubię to co słodkie, tłuste itp. Chcę znaleźć coś kalorycznego, a jednocześnie zdrowego.

Gość gość
a moze poszukaj w necie jakis stron, dla osob ktore chca zdrowo jesc a jednoczesnie przytyc ewentualnie, nie chudnac tyle tego ostatnio sie pojawilo na pewno znalazlabys jakies dania latwe do przyrzadzenia, zdrowe, nie wymagajace wysilku

Gość gość
Ja parę miesięcy robiłam wszystko tak samo tylko, że mięso piekłam w piekarniku nie smażyłam. Schudłam 10 kg ale jak zaczęłam jeść normalnie to zaraz wróciło teraz po świętach znowu zaczynam wracać do zdrowego jedzenia. Staram się nei chodzić po piekarniach czy innych sklepach gdzie jest dużo słodkiego idę tylko po to co muszę.

Gość gość
kaloryczne i zdrowe sa np wszelkie suszone owoce, slonecznik. zacznij pic sama wode mineralna najlepiej niegazaowana przyzwyczaisz sie ze potem sok wyda sie zbyt slodki zeby go pic

Gość Forumowiczka1988
No właśnie większość stron o zdrowym odżywianiu jest dla tych co także chcą schudnąć. Musiałabym jeść ogromne tego typu jedzenia żeby zachować bilans kalorii.

Gość Forumowiczka1988
Suszonych owoców spróbuję. Myślę ,że będą dobre. Natomiast jest problem z wodą. Nie lubię jej bo jest dla mnie bezsmakowa. Przyzwyczaiłam się do słodzonych soków.

Gość gość
no wlasnie przyzwyczailas sie to teraz przyzwyczaj sie do czystej wody. oczyscisz organizm pomozesz nerkom a nie tylko sam cukier w tych sokach:O zbadaj sobie z ciekawosc***oziom cukru

Gość Forumowiczka1988
Wiem ,że muszę. Próbowałam , ale ciągle wracam do soków. Muszę zmienić nawyki dla zdrowia.

Gość gość
Polecam lekturę blogów kulinarnych - tam znajdziesz przepisy na ciekawe dania, które nie wymagają zawsze dużo pracy, a smakują inaczej i na pewno pomagają zmienić nawyk zywieniowe. Sporo przepisów sprawdzonych znajdziesz na www.bestlunch.pl