Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile nadajecie imion dla dzieci

Polecane posty

Gość gość

Ja bym chciała nadać trzy bardzo ważne dla mnie i dla mojego męża imiona: Berenika Julia Konstancja. A jak jest u Was?

Gość gość
dałam jedno imię

Gość gość
dwa imiona. jedno imie to masakra

Gość gość
ale dlaczego jedno to masakra? Moje dzieciaki mają po jednym imieniu. A ja mam dwa. I zawsze mnie to denerwowało- na nic mi ono. tylko później był problem z tym, bo w jednych dokumentach miałam, w innych nie- bałagan taki. Ja tam nie krytykuję- jak ktoś ma ochotę, niech nadaje drugie imię (z trzema to się nawet nie spotkałam). Ale dlaczego jedno jest złe?

Gość gość
ja mam 2 i czasem mam problem z tego powodu, np. musialam indeks zmieniac bo mi tylko 1 imie wpisali w banku 1 konto mam tylko z 1 imieniem i jak byla weryfikacja danych to oczywsicie sie nie gadzaly dane...w dodatku 2 imie mam okrutne wiec nie dziwne,ze zapomninam,ze je mam:D a na 1 mam Ewa:)

Gość gość
ja mam 2 i nie mam żadych z tym problemów a dziecku dam : Michał Jan Mateusz Kordian Filip Maksymilian Trzeci :) :P ;)

Gość gość
U nas wszyscy mamy po dwa, dziecko ur. w tym roku też dwa. To bardziej personalizuje nas, a to drugie imię to z sentymentu za kimś ważnym.

Gość gość
ja mam dwa, wszyscy ktorych znam tez maja po dwa. U nas sie utarlo, ze przynajmniej drugie imie powinno miec imie ktoregos swietego, jako patrona od chrztu

Gość Panienka z okienka 38
ja mam jedno, bo tata zapomniał, ze drugie miało być Ewa :) Po latach stwierdzam, ze dobrze się stało. :)

Gość poiuytrewertyu
ewa piekne imie

jedno, za to oryginalne :D dwa to zbytek, nie wiadomo po co