Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PannaKatarzynka

Czy można dać rocznemu dziecku barszcz czerwony

Polecane posty

Gość PannaKatarzynka

Czy można dać rocznemu dziecku barszcz czerwony jeśli gotowany był z kilkoma suszonymi grzybami?

Gość gość
Mozna. Grzyba mu nie dawaj tylko.

Gość gość
Jak z grzybami to nie dawaj. I oczywiście bez octu

Gość gość
a dlaczego grzybów nie można?

Gość PannaKatarzynka
Grzyby są ciężkostrawne i nawet do 10 r. ż. nie powinno się podawać. Też myślałam, że dam barszcz, ale po prostu bez grzyba. Co szkodliwego może przenikać do wywaru z takiego grzyba? Zakładając, że na 100% jest to grzyb jadalny :>

Gość gość
Po cholerę mu ten barszcz. Lepiej nie ryzykować u takiego malucha,ale jak uważasz, twój dzieciak

Gość gość
Moj wcina wszystko wczoraj zjadł Sałatkę z pietruszka naciowa Ryż Pieczonego ziemniaka Rybę pieczona z chili :D Ma 10 miesięcy A po tym całego banana i nie jest gruby :D Myślałam ze padnę jak zobaczyłam ze maz mu daje rybę na ostro , ale wcinał i nic mu nie jest

Gość gość
Ale wy sie p*********e z tymi dziecmi. Moj syn od 11 miesiaca jadl dokladnie to co my z kilkoma wyjatkami. Tyle ze my jrmy dobre jedzenie a nie jakies gowno przyprawione cholera wie czym.

Gość gość
Moj w 10 tez je wszystko. Jutro dostanie barszcz,taki jak my jemy. Dzis jadl najnormalniejszy rosol. Na deser melona z gruszka. Jadl dzis tez pasztet domowej roboty. Wszystko co my jemy je i on. Alebu nas tez w menu nie znajdziejsz chemicznych dodatkow itp. A kilka grzybow na caly gar barszczu, to chyba homeopatyczny wywar z grzybow:P Jutro dostanie ten barszcz,rybe po grecku(pewnie mu nie posmakuje bo nie lubi pomidorow) i troche karpia.

Gość gość
Jezu przeciez wiadomo ze wiekszosc normalnych roczniakow je niemal wszystko co dorosli, przeciez roczniakowi sloiczkow sie juz nie daje. No chyba ze ktos sie bardzo upiera. W temacie chodzi o barszcz z GRZYBAMI! Po tym ile sie slyszy o zatruciu przez dzieci zupa grzybowa ciezko zadecydowac. Jakby nie daj Boze jakis z tych grzybow okazal sie trujacy to nas po takiej zupie moze rozbolec brzuch, ale dla malego dziecka moze sie to skonczyc o wiele bardziej tragicznie...

Moja jak miał pół roku to dostała barszcz z wigilii. Roczne dziecko powinno jeść już wszystko.