Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do biseksualistek i lesbijek proszę o szczere odpowiedzi

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jak wyglądały relacje w waszych rodzinach ? występowały jakiekolwiek dysfunkcje, anomalie w domu ? Czy ojciec znęcał się nad matką lub wami psychicznie i fizycznie ? Czy pochodzicie z rozbitych rodzin ? Czy w dzieciństwie bądź młódości spotkało was jakieś traumatyczne wydarzenie ? Na koniec: czy w rodzinie była jakaś osoba homoseksualna ?

Gość gość
ciągłe awantury i i generalnie z****** kontakt z rodzicami. a dlaczego pytasz?

Gość gość
Bo wbrew pozorom relacje w rodzinie i najbliższym otoczeniu mają bardzo ważny wpływ na rozwój dojrzewającego człoweka również na orientację seksualną. Zostało to potwierdzone przez wiele badań na świecie.

Gość Katha2424
Ho mo seksualista posiada or ien tację homoseksualną zanim się urodzi. To nie zależy od tego czy ktoś w rodzinie był hom os eks ualistą , albo jaka była atmosfera ,czy była przemoc fizyczna/psychiczna itd.. To tak jakby zapytać inwalidę od urodzenia czy w jego domu wszytsko było w porządku , bo jeśli nie to może ma to jakies podłoże jego stanu...

Gość gość
piszesz o orientacji wrodzonej często dziedziczonej genetycznie, jest to pierwsza z dwóch sposób nabycia orientacji homo/biseksualnej druga ma podłoże psychologiczne nazywana jest orientacją nabytą, bardzo często poprzez traumatyczne doświadczenia z okresu dzieciństwa i młodości.

Gość gość
ja czytałam gdzieś (pewnie na kafe :D ), że lesbijki często mają patologiczne kontakty z matką i potem szukają tej miłości w kobietach. a Ty autorko piszesz jakąś pracę czy zastanawiasz się nad swoją naturą?

Gość Katha2424
A moja katachetka w liceum sądziła że homoseksualizm można wyleczyć ;) Jeszcze nas przekonywała..

Gość gość
tak, piszę pracę dlatego proszę o jak najwięcej informacji o waszych rodzinach i ewentualnych traumatycznych przeżyciach

Gość gość
to ja 19.30 i 19.47. nie wydaje mi się, żeby na moją orientację spowodowały bezpośrednio jakieś wydarzenia, nawet pośredni chyba nie ;) po prostu tak było i już, musiałam to odkryć co do tego leczenia to kościół katolicki nie uważa samego homoseksualizmu za grzech, po prostu wymaga wstrzemięźliwości ;d

Gość gość
jeśli można z ciekawości: to licencjat? na jakim kierunku? :)

Gość gość
Stosowana psychologia społeczna

Gość gość
a z tą osobą w rodzinie, jaki by to miało mieć związek? bo jeśli o geny chodzi to homoseksualizm jest chyba mutacją, nie jest przenoszony. czy chodzi o wzorce? przepraszam, że tak Cię męczę, ale to bardzo interesujący temat

Gość gość
jeśli w rodzinie występuje homoseksualista załóżmy że jest nim twój wujek to szansa na to że ty będziesz homo lub biseksualna znacznie wzrasta, wtedy jest to orientacja dziedziczona genetycznie. U wielu jednak osób kształtuje się orientacja poprzez niepełne lub nieprawidłowe wzorce w rodzinie, lub traumatyczne przeżycia.

Gość gość
nie wiem nic o żadnym homoseksualiście w mojej rodzinie, ale z drugiej strony moja rodzina też nie wie o mnie ;) kiedyś mój pierwszy i jedyny chłopak zmuszał mnie kontaktu fizycznego, którego ja nie chciałam, ale nie wpłynęło to na mnie jakoś bardzo traumatyczne. raczej nie przez to stałam się lesbijką, prędzej jeszcze nie byłam tego świadoma i dlatego nie chciałam.

Gość gość
a więc byłaś ofiarą g****u to mogło mieć wpływ na twoje dalsze życie, g**** zawsze odbija piętno na życiu kobiety

Gość gość
nie to nie tak, to nie był g***** raczej sama się zmuszałam

Gość gość
czy zanim zaczełaś spotykać się z byłym chłopakiem czułaś pociąg seksualny do swojej płci ?

Gość gość
może i tak, ale zupełnie nie zdawałam sobie z tego sprawy. normalne było, że jestem dziewczyną i podobają mi się faceci, więc tak starałam się postępować

Gość gość
Dziewczyny jak wyglądały relacje w waszych rodzinach ? występowały jakiekolwiek dysfunkcje, anomalie w domu ?NIE Czy ojciec znęcał się nad matką lub wami psychicznie i fizycznie ? NIE Czy pochodzicie z rozbitych rodzin ? NIE Czy w dzieciństwie bądź młódości spotkało was jakieś traumatyczne wydarzenie ? NIE Na koniec: czy w rodzinie była jakaś osoba homoseksualna ? NIE MAM POJĘCIA

Gość gość
Lesbijstwo to wynik niedorobienia przez rodziców

Gość gość
Jak niektórzy mają downa tak inne są lesbami

Gość Darek1987
a dlaczego to pytanie tylko do biseksualistek i lesbijek, a nie do biseksualistów i gejów?

Gość gość
bo to kobiece forum będąc tutaj po raz pierwszy uznałam że nie ma tu mężczyzn. Panów biseksualnych lub gejów także zapraszam

Gość Darek1987
aha więc dziś jesteś tu po raz pierwszy,bo myślałem że po prostu sądzisz że lesbijek jest więcej.Albo znacznie więcej.

Gość onaona23
myślałam, że więcej jest les i bi na caffe :(