Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego no dlaczegooo

Polecane posty

Gość gość

zawsze podobają mi się najdroższe rzeczy?! I nie chodzi tutaj wcale o parcie na metki, marki...ale pokażcie mi 5 bluzek, bez pokazywania metek, a jestem pewna, że spodoba mi się ta najdroższa! :( Pół biedy, gdyby mnie było na to stać. Ale niestety tak nie jest. Dziś chciałam kupić coś fajnego do ubrania mojemu facetowi na gwiazdkę. Obleciałam całą galerię, nic w tańszych sieciówkach nie wpadło mi w oko. Weszłam do Hilfigera - bingo! Wyniosłabym połowę sklepu! Co z tego, skoro głupi sweterek kosztuje duuużo za dużo - jak na moje możliwości :( Wypatrzyłam też kurtkę dla mnie - bo jestem na kupnie jakiejś puchówki. W tanich sieciówkach mamy błysk ortalionu, skórzany pas w talii i fason przypominający śpiwór. W Hilfigerze cudna kurteczka, dokładnie taka, jakiej potrzebuję. Stonowana, ładna po prostu - 950 zeta :( Dla mnie zdecydowanie za dużo. Dlaczego to co tanie, wygląda zawsze tandetnie i bazarowo? Czy tańsi producenci nie mogliby szyć prostych, klasycznych wzorów, tylko zawsze jakieś udziwnienia, pierdółki, ozdóbki, żeby niby było "na bogato"? I potem mamy w tytułach aukcji na allegro: śliczny, cudowny, szałowy, przepiękny - a połowa tych rzeczy to piękna do wyrzygania :( Już nawet kij z jakością, materiałami - materiały mogłyby być kiepskie, ale fason, wygląd, wzór... No jaki problem, żeby wyprodukować coś ładnego, gustownego, klasycznego...? Gdybym zobaczyła taką kurtkę jak w tym Hilfigerze choćby w supermarkecie z napisem na metce "no name", to nie miałoby to dla mnie znaczenia - kupiłabym bez wahania, bo jak mówiłam, nie chodzi wcale o parcie na metkę. Eh.

Gość gość
ja też, oglądam torebki na allegro cos mnie zainteresuje, patrze, buch 9 stów. widzę super płaszczyk na wystawie, wchodzę, 700 zł :o

Gość gość
Przeprowadz sie kochana do Anglii, dobrej jakosci ciuchy sa w rozsadnych cenach. W Polsce jest z***biscie drogo i ciuchy sa sprzed kilku sezonow.

Gość gość
Albo na angielskim ebayu, mozna kupic markowe ciuchy za grosze.

Gość gość  autorka
Dobrze wiedzieć, że nie jestem z tym sama :) Podobnie było, jak szukałam jakiegoś ładnego ubranka dla córki przyjaciółki. Chciałam, żeby było to coś ekstra. I jak w końcu znalazłam przepiękną i faktycznie urzekającą sukienkę, to był to sklep Jacadi i cena zwaliła mnie z nóg. Ostatecznie zadowoliłam się czymś w H&M, ale to już nie było "to". Koniec końców najczęściej jest tak, że ciułam i odkładam, bo wolę kupić jedną konkretną rzecz, która mnie zachwyci i którą będę długo nosić, bo będzie nie dość że ładna, to jeszcze dobrej jakości i będę z niej naprawdę zadowolona, niż dziesięć tańszych szmat. Moja mama mawia, że biednych ludzi nie stać na kupowanie tanich rzeczy ;) Więc kupuję rzadko, ale często właśnie dość drogie ubrania. I tylko wkurza mnie to okrutnie, że muszę zbierać na głupie szmaty :p

Gość gość
Ja zaczelam kupowac na angielskim ebayu 10 lat temu, oni sie strasznie latwo pozbywaja ciuchow, 2 razy zaloza albo nie podoba sie i zapomna odniesc do sklepu i potem sprzedaja za grosze. Mam mnostwo ciuchow z charity shops i z ebay, z ktorymi eksperymentuje, zakladam kilka razy i wyrzucam. A na inne zbieram, np buty lub kurtke skorzana. Polskie ceny mnie zabijaja.