Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lisiaczek

tramal

Polecane posty

Witam. Czy ktoś miał kiedyś do czynienia z osobą uzależniona od tramalu? Jestem ciekawa jak to jest? Wczoraj dowiedziałam się, że bardzo bliska mi osoba jest uzależniona od tramalu. Nigdy nie sprawiało to nikomu żadnych problemów.... Nie wiedziałam. Jest to dla mnie szok tym bardziej, że dowiedziałam się parę dni po wypadku samochodowym tej osoby. Jest ciężko... Zastanawiam się jaki będzie jak przestanie brać, bo czekam na taką roześmianą wesołą osobę jaką był a teraz w szpitalu jest inny, pewnie cierpi a jak ma się do tego to uzależnienie? To 10 lat podobno. Czy wie ktoś jak to jest?

Gość tak to widzem
Dr House był uzależniony od tramalu, pod nazwą vicodin.

Gość tak to widzem
no a szkoda, bo tam przez liczne odcinki było pokazane studium choroby, to jak silne było to uzależnienie i jak trudna walka

czy jak przestanie brać to będzie inna osobą? Chyba tylko takiego znam jak bierze ponad 10 lat. Wcześniej nie pamiętam. Boję się tego chociaż cieszę się teraz, że żyje po wypadku bo było nie ciekawie. Miał w szpitalu pierwsze dni napady agresji, chciał uciekać, a nie może teraz chodzić ma pęknięte kręgi. Zaczęli dawać małe dawki tramalu... może powoli powoli przestanie brać. jakieś 3 tyg ma trwać pobyt w szpitalu. Może ten wypadek właśnie p to stanął na drodze życia, żeby z tym przestać, próbuje to zrozumieć. Pierwszy raz spotykam problem lekomani i to tak blisko :(

Gość gość
trudny temat, myślę że detoks i dłuższe leczenie teraz