Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma burdel i niewiele jedzenia w Wigilie

Polecane posty

Gość gość

? zgłaszam sie jako pierwsza, wszytsko rozpieprzone, nie wiem czy sie wyrpbie do wieczora. Do jedznie malo ;)

Gość ewabielszczanka
hehe - ja. na razie tylko 1 kupny makowiec:). reszta w rozsypce... no, choinka ubrana. i 2 dzieci chorych na szkarlatyne.

Gość gość
ja mam kupiony makowiec, upeczony piernik i jablecznik Gotowy barszcz z koncentrau, gotowe krokiety i uszka. Zrobilam tylko barszcz grzybowy. Poirzadki- szkoda gadac, dzieci marudne i trzeba z nimi wychodzic na spacery

Gość gość
Chciałabym mieć burdel i mało jedzenia niż to, co mam teraz. Mieszkam jeszcze z rodzicami. Dla nich najważniejsze jest żarcie, przez to mamy zawaloną lodówkę zimnym mięsem, które będę musiała jeść pewnie o lutego, bo przecież "po co gotować, jedzenie ze świąt jeszcze jest" k***a mać :O

Gość gość
Ja, ja! Bałagan, brudno, niepoprane, niepoczyszczone, rupiec***ełno nawet na stole i pod nogami. Pracuję na kompie, dziecko zaraz odbieram z przedszkola. Nie wiem kiedy coś zrobię. Na szczęście mąż trochę popracuje nad stanem mieszkania i na wigilię jedziemy do rodziców.

to ja chyba przebije wszystkich, mielismy jechac na Wigilie do cioci ale nie wiadomo czy pojedziemy bo moja starsza corka chora, z goraczka. Mlodszy syn jeszcfze sprawny,ale przez wizje Wigilii u kogos nie mamy za duzo w lodowce (salatka, kapusta po indyjsku, czekolada, pstrag nie zrobiony) Zero ciast , barszczu czy pierogow. Maz w pracy zbawia swiat ale moze na 17 sie wyrobi. W miedzy czasie jakies 2 godz temu pierdyknela rura w lazience i co? NIE MA WODY, czekam w nadzieji ze hydraulik sie wyrobi bo na osiedlu dzisiaj cala ulica ma awarie. Sasiadka obok juz pojechala do rodziny wiec nawet wody do kibla nie mam, nie wspominajac o stresie bo nie wiem czy sasiadow z dolu zesmy nie zalali (ich juz tez nie ma w domu). W domu bajzel taki, ze normalnie pierwszy raz moge powiedziec, ze pokoj corki jest najbardziej wysprzatanym pokojem w naszym mieszkaniu:-D pralka ciuchow utknela w polowie z powodu wody, po swietach lecimy na drugi koniec swiata wiec nasza sypialnia zawalona walizkami juz. A ja o dziwo mam to wszystko gleboko same wiecie gdzie i ide zjadac te czekolade (mysle ze Pan Bog mi wybaczy brak postu ale serio albo ta masakra albo post:-P )

Gość ex_debill_znowu_po
hehe kasza:) to życzę Wam w takim razie tylko oby nie było gorzej:) rok temu córka mi spadła ze schodów i złamała obojczyk, o tej porze byłam z nią na pogotowiu... więc fakt, że dzieciaki marudne i zasmarkane nie robi wrażenia, został mi do zrobienia karp i knysze, seromak nie wyszedł, bo opadł i jest płaski jak deska, ale kij z nim, burdel opanowałam, jeszcze przydało by się odkurzyć, zmyć i się wykąpać, dobrze, że ta Gwiazdka nie u nas w tym roku:)

Uśmiałam sie troche :) miło poczytać o nieperfekcyjnych paniach domu.dzieki temu i ja troche wyluzuję... ;)

Gość gość
mam garniety pokój w ktorym stoi choinka, zastawiony stól na Wigilie. Do jedzenia bardzo malo, ale jem tylko ja i mą bo dqoje dzieci dostanie na wierzecze nalesniki z nutella .Nie tkna potraw wigilijnych. z resztga malo co jedza. Prania mam tony powieszonegp na suszarce, na balkonie, na grzejnikach. Jedno nie wywieszone i jedno nie zrionione jeszcze. Dzieciaki przechodza jakiegos wirusa, jedno rzyga drugie biegunkuje. Marze o wieczprze po Wigili, siade na kanapie i walne sobie mega bozonarodzeniowego drinka.

Gość Zły mąż
U nas wszystko zgodnie z harmonogramem mojej żony. Wczoraj była robota do 3 w nocy. Rano pobudka. Dziec**płaczą. Zona się o wszystko drze. Drze się na córkę. Nerwy. Nerwy, nerwy. Nie mogę się doczekać aż wrócę do pracy odpocząć.

Gość Zły mąż
Gdyby u nas pękła rura to przy stanie mojej żony mogło by się nie obyć bez ofiar w ludziach.

Gość gość
haha to sie usmialam zły mezu ;) kobiety za bardzo biora do siebie te wszytskie przygotowania. Ja niestety lub stety mam gdzies, tzn staram sie ale jak sie nie wyrabiam to trudno. Bedą 3 dania z 12 i troche bałaganu tu i tam, ale nie bede sie spalac. Mąż marudzi, ze mogloby byc lepiej Męzom nie dogodzisz:P

Gość konfiturka z ogórka
Zły mąż :D ubawiłam się :) jest aż taką zołzą?

ex d.Bill No dobra moglo byc gorzej . By the way we've got it covered for this year jesli chodzi o zlamania, bo jakos w okolicach lutego Starsza zlamala noge (3 kosci) a ja bylam akurat w 7 miesiacu ciazy (akurat 15,5 kg do noszenia w momencie jak szyjka zaczela siadac ;-/). Kurde normalnie az sie zastanawiam co nowego niedlugo nam sie przydazy bo u nas nigdy nie jest normalnie:-D

Gość Zły mąż
Nie , nie jest zła, tylko ambitna, a my wszyscy w domu odrywamy rolę filarów. Tak, na poważnie, to te bieganina wiele odbiera z uroku świąt. Mąż niech nie narzeka tylko niech zrobi lepiej. Ja wraz z pozostałymi filarami przyjąłem strategię wychwalania i podziwiania. To jest najbezpieczniejsze.

Gość ex_debill_znowu_po
i co urodziłaś kasza?

Gość Zły mąż
Teraz jestem jak strażak na dyżurze. Jedną ręką piszę , drugą trzymam drzwi, jedną nogę mam już gotową do szybkiego susu w stronę kuchni w razie gdyby się pojawiło nagłe wezwanie do jakiejś akcji muszę w ciągu kilku sekund wyruszyć na sygnale. Oczywiście domowe siły szybkiego reagowania nie mogą przybyć na miejsce zdrzenia z pustymi rękami. Podstawowy ekwipunek to , szmata, ścierka, przedłużacz, otwieracz do konserw i no i oczywiście jak na staż przstało drabina, gdyby paliło się żonie do pawlacza.

Gość ex_debill_znowu_po
to jesteś dobry, bo ja nie potrafię pisac jedną ręką z użyciem polskich znaków, przecinków itepe;)

Gość gość
U mnie bajzel.. Okna brudne: od zewnątrz od deszczu i brudnych łap kota, który wracając ze "spaceru" dobija się do mieszkania, od wewnątrz od "wody" (czy co to tam jest" z kociego nosa oraz od rączek mojego prawie rocznego dziecka, które uwielbia obserwować okolicę i walić rączkami w szybę. Trochę brudnych naczyń i garnków. Podłoga w kuchni okropnie brudna, walają się kocie chrupki, jakieś okruchy, gdzieś tam się lepi. :-/ W pokojach nieodkurzone, pełno ubrań, pierdółek, zabawek, chusteczek nawilżających, pieluszek itp. W łazience pełno ciuchów, puste rolki po papierze. W kuchni walają się narzędzia męża: jakieś wiertła, śrubokręty, wiertarki, jakieś robocze ciuchy, buty. A przez przedpokój ciężko przejść: ubrania, zakupy, wózek, buty.. wszystko po podłodze fruwa. Masakra _ Ale ja mam o tyle fajnie, że nie robię wigilii.. ani nic.. dziś w gości, jutro w gośc****ojutrze w gości, Nie mam w tym roku żadnej ozdoby świątecznej, choinki.. po prostu mamy bardzo dużą choinkę schowaną w piwnicy, jest bardzo duża i nie można jej na nic wstawić.. a przy maluchy prawie rocznym to raczej średnio idzie w parze: bombki, łańcuchy i ciekawskie dziecko ;) Więc choinki nie ma (zresztą nie wiem, gdzie bym ją wcisnęła, skoro część pokoju zajmuje dosyć duży kojec, w którym wala się mnóstwo zabawek (a jak teraz znów mały coś dostanie, a potem zaraz na roczek, to ja nie wiem, co z tym zrobię.)

Gość gość
taki maz to skarb :D :P

Gość gość
A ja mam wszystko porobione posprzatane i pogotowane i sie teraz nudze. Zostal mi tylko szybki prysznic fryzura i makijaz. Ale ja robilam sobie powoli od zeszlego tygodnia.Polecam takie stopniowanie.Sama musialam sie tego nauczyc bo jeszcze 8 lat temu bylo jak u was ;)

Gość Zły maż
Taka żona jak wyżej to skarb!

Gość mama to też kobieta
Ja mam burdel umiarkowany, tzn. ogarnięte jak co dzień, pranie się suszy, choinka mała gotowa, w lodówce kupne pierogi, bigos i łosoś, ciasto jedno upiekłam ale prawie zjedliśmy, jak mi się zachce to upiekę drugie bo to pół godziny roboty, dziecko śpi, mąż w pracy, a ja piję kawkę...wieczorem wieczerza u mojej mamy, od lat ja szykowałam wigilię, w tym roku się lenię :-) W pierwszy dzień siedzimy w domu na luzie, w drugi idziemy na obiad do fajnej ciotki, spotkamy się z tą częścią rodziny, którą lubimy...Nie lubię góry żarcia na święta i harówki przy sprzątaniu, gdzie tu miejsce na przyjemność, radość z bycia razem? Gdybym miała taką żonę jak Zły mąż to chyba byłabym już wdowcem z wyrokiem za morderstwo w afekcie :-)

Gość Zły mąż
Właśnie wróciłem z wezwania. Wyjazd z drabiną do zdjęcia półmisków. Do tego usuwanie warstwy kurzu pianą lekką z wycieraniem na sucho. Teraz moja żona składa wszystkim przez telefon życzenia zdrowych i spokojnych świąt. Hahaha spokojnych. My tu filary rodziny jak na szpilkach siedzimy i czekamy, aż ten tajfun przejdzie. Morderstwo w afekcie? Matko boska!, W takim szale przedświątecznych prac i tak by to wyglądało na nieszczęśliwy wypadek.

Gość gość
Kasza23 gdzie lecisz po swietach? :)

Gość gość
Zly maz -jestes za dobry maz ;)

Gość gość
I wszyscy sie uwalili i szamaja kolacje. W brudzie,syfie i czym tam jeszcze. W zalanym mieszkaniu. A ja kisze sie u tesciow. Jak ja nie znosze tu swiat. Byle do jutra,do swoich rodzicow. A najlepiej u siebie. Nawet w syfie i malarii. Wole widok nieposkladanego prania niz narzekajaca tesciowa,ze tak sie urobila strasznie bo wylozyla na talerz kupowane pierogi,uszka,zalany z proszku barszcz,sledzie z pudelka,mak z puszki. Placze,ze ledwo zywa i nie moze wziac apapu bo zawiera ibuprofen po ktorym ja telepie. Wrrr.odliczam czas zanim eksploduję z nerwow.

Gość gość
gość I wszyscy sie uwalili i szamaja kolacje. W brudzie,syfie i czym tam jeszcze. W zalanym mieszkaniu. A ja kisze sie u tesciow. Jak ja nie znosze tu swiat. Byle do jutra,do swoich rodzicow. A najlepiej u siebie. Nawet w syfie i malarii. Wole widok nieposkladanego prania niz narzekajaca tesciowa,ze tak sie urobila strasznie bo wylozyla na talerz kupowane pierogi,uszka,zalany z proszku barszcz,sledzie z pudelka,mak z puszki. Placze,ze ledwo zywa i nie moze wziac apapu bo zawiera ibuprofen po ktorym ja telepie. Wrrr.odliczam czas zanim eksploduję z nerwow. hehe weź sobie wypij jakąś meliske i jakoś przetrwasz. W sumie to patrząc na czas to chyba już odreagowujesz ta wizyte. Ja na szczęście w tym roku teściowej oglądać nie musze.

Gość gość
Najlepiej u siebie-nawet w brudzie ,syfie i malarii ;) Tak wlasnie na luzie sobie wszamalam zrobione przez siebie trzy dania i jedno ciasto..Cudnie :)