Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuszka 89

Czy wypada zrobić tak w Wigilię

Polecane posty

Gość anuszka 89

Mam pytanie bo dziś ma przyjechać do nas na wigilię ciocia ale mama jest zła bo ciocia nas poinformowała że będzie o 15 a mama nie wyrobiłaby się do tej godziny ze sprzątaniem, czy to nie będzie niegrzeczna jakby się zadzwoniło do cioci i jej powiedziało, czy nie mogłaby przyjechać na 17?

Gość gość
To zagoncie ciotke tez do sprzatania

Gość anuszka 89
nie no nie bedzie odkurzac podlogi xD

Gość gość
Ja bym zadz. i sie zapytala grzecznie czy nie moglaby o 17 przyjechac bo jeszcze nie ogarniete jest,jak powie ze pomoze to niech przyjezdza i sprzata xD

Gość anuszka 89
nie no że pomoże to na pewno nie powie bo to leń xD

Gość gość
może zamiast pisać na kafeterii weź odkurzacz i pomóż mamie; moim zdaniem nie wypada dzwonić do ciotki, tym bardziej że już prawie 14...

Gość anuszka 89
dobra a jakby była 12 to by wypadało? xD (ps. ja sprzątam w międzyczasie)

Gość anuszka 89
ja już tak czysto teoretycznie się pytam xD

Gość gość
posadzić ciotkę zrobić jej kawę a wy róbcie swoje.

Gość anuszka 89
nie no nie ma wyboru xD ale czy ogólnie to chamstwo robić takie coś w sensie dzwonić i przekładać, jeśli jeszcze nie jest za późno np. jest 11 dopiero? tak z ciekaowśc**pytam

Gość gość
A byliście wcześniej z nia umówieni na inna godzinę czy teraz zrobiła wam niespodziankę? Przyjmujac druga opcje to choćby zadzwonil ktos o 14 i stwierdził że będzie u mnie za 30min to bym odmówiła i poinformowała,że ma przyjsć za 2 godziny (oczywiście mam tu na myśli święta czy jakieś imprezy)

Gość anuszka 89
tzn wczoraj zadzwoniła do nas poinformowała, ja odebrałam, a potem mama była zła bo ona po nocy dziś jest i jak wstała o 12 to mało czasu na wysprzątanie wszystkiego jest (żeby nie było ja też trochę pomagam ale są takie rzeczy co mama woli sama wysprzątać xD)

Gość anuszka 89
a tak po za tym to wcześniejszymi latami przyjeżdżała około 17-19 a w tym roku jej się zachciało o 15 xD

Gość gość
Skoro ciotka sama się zapowiedziała to mama rano jak najbardziej mogła zadzwonić i powiedzieć, żeby się nie spieszyła bo jest po nocy i nie zdąży przed 17 np. podać kolacji. Ale nie o 14 dzwonić, że się nie wyrabiam i żeby przyszła później... już lepiej niech przyjdzie i posiedzi albo coś pomoże, chociaż stół nakryć

Gość gość
co mam zrobić z nieproszonymi gośćmi którzy bez zapowiedzi przychodzą niby z życzeniami przed samą albo w trakcie wigilii

Gość gość
To gospodarz zaprasza na wigilie na konkretna godzine - tak jak pasuje do przebiegu tego dnia w domu. Moze byc 15.00 moze takze byc 20.00 (niektorzy jeszcze w wigilie pracuja). Gosc ma sie po prostu dostosowac.

Gość gość
Goscia ktory informuje o przybyciu o godzinie ktora mi nie odpowiada informuje po prostu, ze oczekuje go o .... (podaje jako gospodyni czas ktory mnie pasuje). Tyle o informacjach - traktuje ludzi kulturalnie i wymagam tego samego.