Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zyczenia lamanie sie oplatkiem troche jak obrazanie czy ja jestem nienormalna

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, ze dzielimy sie oplatkiem i to co oni mi życza. Ja mowie wszystkiego najlepszeg, zdrowia blabla.. A oni "zebys miala chlopaka" "zebys sie otworzyla na ludzi" "zeby w koncu bylo dobrze u ciebie" "nowych znajomosci" "zebys skonczyla w koncu szkole i zaczela nowe" Dla mnie to równoznaczne z czyms takim " jestes porażka,nikogo nie masz, ani chlopaka ani przyjaciol, w szkole ci totalnie nie dizie, ach przypomne ci o tym w zyczeniach".. Noz k****, ludzie którzy nie rozmawiaja ze mna na codzien nigdy, niby "najblizsza rodzina" no alespotykamy sie tylko na takich sztucznych do wyrzygania "swietach". Ja moze i jestem nadwrażliwa. No, ale kurde nie mogą mi życzyć "wszystkiego najlepszego,zdrowia i tyle?

Gość gość
Masz całkowitą rację !Własnie dlatego też nie cierpię rodzinnych świąt i spędziłam je w tym roku tylko z mężem i dziećmi.Niby każdy miły chce być i nie chce urazić, a potem boli jak cholera ...

Gość gość
Ale co racja? Jestem nadwrażliwa, nienormalna? Może i biorę za bardzo do siebie.. No ale kurde dla mnie to takie troche jakby kpienie ze mnie, żartowanie pod pozorem zyczen. Nie znaja mnie, nie rozmawiaja ze mna a niby wiedza najlepiej co u mnie.. Wiem, ze jestem nikim doskonale. A oni jakby chcieli mi o tym tylko przypomniec..

Gość gość
Mi w zeszłym roku tatuś życzył ,,żebyś wreszcie ukończyła szkołę". Ktoś sobie pomyśli, że nie udało mi się przebrnąć przez gimnazjum, a tu zonk. Mam ukończone studia wyższe I stopnia, a więc mam tzw. licencjata, co dla tatusia równa się przerwanie nauki w połowie. Owszem planuję iść na studia magisterskie, ale specjalnie zrobiłam sobie ,,lukę", bo nie chcę dokonać przypadkowego, trefnego wyboru. Ach, te życzenia...

Gość gość
Życzenia od siostry, która wygląda jak anorektycznka "żebyś wreszcie schudła". Dodam, że mam wagę w normie, rozmiar 38 przy wzroście 175cm.

Gość gość
Ale serio czy ludzie nie myslą jak składają "zyczenia" czy robią to specjalnie?

Gość gość
Mam pytanie: nie chciałabyś, żeby te życzenia Ci się spełniły? Jeśli chciałabyś, to co z nimi jest nie tak? Ludzie starają sie życzyć jak najlepiej, a Ty to odbierasz jak obrazę - co raczej nie znaczy, że chcieli Ciebie urazić...