Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemja

Brzydka ja

Polecane posty

Gość problemja

Od zawsze pamiętam ludzi śmiejących się ze mnie i szydzących z wyglądu. Byłam bardzo chuda, blada aż sina, z żyłkami.Wysokie czoło i wyłupiaste oczy do tego krzywe zęby. Wyzywali mnie od szkieletorów, stukali w czoło i putali dlaczego mam takie krzywe zęby. Nawet rodzina się nade mną litowała jaka ja bidulka chuda jestem i że nigdy z takimi zębami męża nie znajdę.To był horror!! to sprawiło że byłam wystraszona i całkowicie pozbawiona pewności siebie. Teraz mam 32 lata wyprostowałam ząbki, utyłam, mam piękną figurę, jestem bardzo ładna i mam wspaniałego męża ale jest jeden problem który pozostał - brak pewności siebie, ciągle czuje się gorsza.Co robić??

Gość gość
Cóz za narcyzm "jestem bardzo ladna i mam piekna figure " :/

Gość gość
a ładnie się ubierasz i żyjesz na poziomie? jak tak to po co ci ta pewność siebie? masz wszystko... chcesz czuć się lepsza niż inni bo co? bo naglę stałaś się łabędziem z brzydkiego kaczątka.. czuję że nie masz za grosz charakteru

Gość gość
Widocznie znalazłas faceta któremu nie przeszkadzał twój brak urody bo rysy twarzy niestety lub stety nie zmieniaja sie ! Jedynie mozesz zbrzydnac z wiekiem a nie wypiekniec .

Gość brzydkaja
Twarz też się zmieniła jak przytyłam. Nie jestem narcyzem, ciągle pamiętam to cierpienie jak się ze mnie śmiali... Jestem szczęśliwa tylko że mam to za sobą. Nie chcę w dalszym ciągu bać się ludzi.

Gość gość
Rysy tqwarzy sie nigdy nie zmieniaja chyba ze umiesz jew dobrym makijarzem za turzowac .

Gość brzydkaja
Zmieniła się twarz, zaokrągliła, mam różowe policzki i zniknęły żyły, czoło stało się proporcjonalne.Ludzie z podstawówki nie poznali mnie, z czego akurat się cieszę bo to okres horroru był.Mam piękne życie ale ciągle czuje się gorsza, chyba to ziarenko zasiane w dzieciństwie urosło i nie wiem jak to przezwyciężyć.

Gość gość
Zaewssze bedziesz brzydka ! Wmawiaj sobie dalej....

Gość gość
a czego ci trzeba do pewności siebie?mówisz że wygląd już masz? moze pora na charakter?

Gość taka ja jaka ja
gdybys autorko napisala tylko to ze jestes brzydka to od razu mialabys mase pocieszen i dobrych rad. A to ze dodalas ze teraz jest juz dobrze, ze fajnie wygladasz i masz fajne zycie to juz jestes gnebiona. Juz trzeba cie zjechac. Olej to. pozdrawiam

Gość gość
A skad wiesz ze wypiekniała ? Z wiekiem ludzie przestaja dokuc\ac innym a jej moze się wysawac ze to dlatego bo wypiekniała ..a moze wcale nie wypiekniała ? Rysy twarzy sie nie zmianiaja znam du8zo bardzo chudych dziewczyn z ładnuymi twarzami .

Gość gość
mąż akceptuje cię taką jaką jesteś, kocha cię skoro się z tobą ożenił . Aż ty mówisz, że jest fajny to znaczy pewnie że jest przystojny. Czy nie wystarczającym powodem jest to ze się tobą zainteresował, że cię poślubil...? Wiele z tych, którzy się z ciebie śmiało ma życie dużo gorsze od ciebie.. czy to też ci nie wystarczy. Ile pracy włożyłaś w to żeby się zmienic?

Gość brzydkaja
pracy niewiele w to włożyłam, tylko zęby wyprostowałam na całą resztę czekałam 20 lat, wtedy zaczełam się zmieniać powoli, stopniowo. Nie jestem złym człowiekiem, nacierpiałam się w życiu, bardzo.Ciągle szykanowana byłam, piekło przeszłam.Teraz staram się zapomnieć. Aż serce ściska jak sobie przypomnę.

Gość gość
W jakim wieku wypiekniałas i zmienily Ci sie rysy twarzy ?

Gość brzydkaja
bardzo powoli i stopniowo zaczęłam się zmieniać, jako tako wyglądałam w wieku 20 lat.Potem już było coraz lepiej.

Gość gość
głowa do góry

Zobacz jaka prace juz wykonałas. Zrobilas dla siebie bardzo duzo - wiecej, niz ktos kto - powiedzmy - dostaje pewne rzeczy z natury. Musisz w siebie uwierzyć. Kawał dobrej roboty za Toba. Jestes na ostatniej prostej. Nie da sie pstryknac palcami i stac sie pewnym siebie. Ale zębów tez nie prostuje sie podczas jednej wizyty. Mow sobie codziennie, ze jestes super. Bo jestes duzo warta.

Gość gość
Dziękuję, aż mi się łezka zakręciła.

Gość gość
Nie wiem skąd się u Was to bierze, często czytam takie tematy o ofiarach szkolnych. Bardzo mi Was szkoda, to przykre, czasami aż mi się płakać chce jak czytam o czymś takim. Sama jestem gruba i mam bardzo krzywe zęby do dzisiaj, chociaż mam prawie 30 lat. Nikt mnie nigdy nie wyśmiał, nie dał odczuć, że jestem gorsza i nie ubliżał. To chyba chodzi o pewność siebie, czym jest człowiek pewniejszy siebie, tym go lepiej traktują, nie doszukują się w człowieku wad, a przymykają na nie oko. Jak nad sobą popracować? Może zrobić sobie mały pamiętniczek i zapisywać w nim komplementy od męża, ludzi i czytać w chwilach zwątpienia. Brać sobie je do serca, bo często nie potrafimy tego robić. Przypominać sobie komplementy. Wracać do wspomnień i chwil dobrych ze znajomymi, porozmyślać o tym, ile osób nas kocha, myśli o nas, uważa za wspaniałą. I dawać innym dużo dobrego, ciepła i wsparcia- w tym też można poczuć się pewniej-pomagając innym.

Gość brzydkaja
dziękuję.