Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adelbert

Co sądzicie o mężczyznach tańczących taniec brzucha

Polecane posty

Gość Adelbert
To nie ja :P

Gość gość022
Też uważam,że to pedalskie.

Gość Adelbert
Zapomniałem poprosić jeszcze o rozwinięcie swojej myśli- czemu się podoba albo czemu pedalskie. Ja myślę osobiście, że on w ten sposób zachwyca giętkością swojego ciała a nie upodabnia się do kobiety. Wygląda trochę jak szaman wywołujący deszcz albo jak człowiek guma. Poza tym uważam, że nawet kobiece ruchy da się wykonać w męski sposób. A może inaczej. Uważam, że w tym tańcu nie ma "kobiecych" ruchów. To są ruchy w naszej kulturze uznane za kobiece. To jeszcze nie czyni ich kobiecymi. Męskość i kobiecość to nie jest stała. Oba te zjawiska (?) zmieniały się na przestrzeni lat i były różne w różnych kulturach. U nas mężczyźni całujący się w policzek są pedalscy a u bodajże Hiszpanów to było kiedyś (nie wiem czy nadal jest) absolutnie zwyczajne. Myślę, że żyjemy w czasach stereotypów i męskość też została przez nie ograniczona. Żyjemy też w czasach, w których część mężczyzn chce się z tego wyrwać ale nie potrafią tego zrobić właściwie i stąd wzięło się pokolenie lalusiów z grzywkami na bok. Krótko mówiąc uważam, że stwierdzenie, że to co robi ten tancerz jest pedalskie to krzywdzące stwierdzenie.

Gość Adelbert
No dokładnie o to mi chodzi Draco :D

Gość Adelbert
Widziałem. Bardzo smutny film swoją drogą.

Gość Adelbert
Na szczęście są ludzie, którzy szukają i zastanawiają się nad tym co wybierają. Znałem dziewczynę, która zmieniała religie kilkukrotnie bo chciała poznać wszystkie i znaleźć własne miejsce i własne zdanie. No i na szczęście są ludzie, którzy tolerują poglądy innych choć się z nimi nie zgadzają. Znam wielu wierzących, ateistów i agnostyków, którzy dobrze przemyśleli swoje poglądy i nie można im zarzucić, że są nic nie warte chociaż nie da się pogodzić poglądów jednych z poglądami drugich. Każdy jest z nich mówi mądrze, każdy ma trochę dowodów ale i trochę wiary w to co mówi, ponieważ są pytania, na które nie znamy prawidłowej odpowiedzi. Dobrze przemyślanego światopoglądu aż miło posłuchać. I warto. Wielu. To daje do myślenia :)

Gość Adelbert
A to u mnie jest inaczej. Nie potrafię postrzegać tego jako coś pedalskiego. Postrzegam to po prostu jako sztukę neutralną płciowo. Powiem nawet, że tańczący mężczyźni podobają mi się bardziej. Wąskie biodra sprawiają, że cała wijąca się sylwetka przypomina węża. Poza tym w tym tańcu dobrze widać pracę mięśni a ja choć jestem heterykiem również męskie ciało lubię podziwiać tak jak podziwia się działa sztuki bo ludzie ogólnie są piękni.

Gość Adelbert
Ktoś jeszcze chciałby się wypowiedzieć? Ciekawi mnie czy postrzegacie takiego tancerza jako mniej męskiego, "c***owatego". Np. gdyby Wasz ojciec tańczył w ten sposób na scenie wstydzilibyście się go? Byłby złym wzorcem męskości dla dziecka? Albo kobiety: Czy to jest dla kobiet odrzucające?

Gość Agatatatattatataa
Jestem dziewczyną i powiem szczerze ze jak dla mnie to on jest całkiem seksowny kiedy się tak rusza.

Gość gość
Adelbert, masz świetne podejście. Zobaczyłam filmik i mi się podoba. Idź w tym kierunku, i nie pytaj ludzi o zdanie, bo zawsze znajdzie się wiele osób, które powiedzą Ci, żebyś czegoś nie robił. Czy to mniej czy bardziej "kontrowersyjnie" postrzeganego w społeczeństwie. Jutro więcej naskrobię, bo teraz idę spać;).

Gość gość
Mnie się to nie podoba, może niekoniecznie jest to pedalskie, ale dla mnie taki niedożywiony mężczyzna kręcący tyłkiem w spodenkach z falbankami męski nie jest. Nie zabronię mu rzecz jasna tego wykonywać, jeśli to lubi, to proszę bardzo, aczkolwiek takiego partnera mieć bym nie chciała :)

A nie, nie. Nie pytam się o to bo chcę tańczyć ale nie wiem czy ludzie mnie zaakceptują. Moje zdanie pozostaje niezmienne i niezależne cudzego- bardzo mi się podoba taniec brzucha w wykonaniu mężczyzn :D Po prostu jestem ciekawy jak większość ludzi w naszym kraju na to patrzy, bo o ile się dobrze orientuje są kraje, w których się to ludziom bardzo nie podoba a są kraje takie jak Turcja, w którym jest to bardzo popularne.No i właśnie jestem ciekaw jak ludzie patrzą na kogoś takiego z różnych perspektyw. Mały chłopiec raczej byłby dumny z taty boksera a z taty tancerza brzucha? Jakby mój tata był w tym dobry to ja bym chyba był :) A tak na marginesie ten facet jest za dobrze zbudowany żeby go nazwać wychudzonym :P

Gość gość
Sam nie wiem... dziwny ma stroj

Gość TancerzBaletmistrz
A ja tam lubię ten taniec w wykonaniu kogokolwiek :D Dziewczyny pokazują, że są seksowne, mężczyźni, że są wysportowani :D Tyle :D