Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuje porady Szycie na maszynie

Polecane posty

Gość gość

witam, kupilam maszyne do szycia, Toyote, jako, ze wycwiczylam sie juz w szyciu poduszek , zaslon i etc, czyli wszytskich prostych rzeczach, zastanawiam sie nad uszyciem swojej pierwszej bluzki. Mam pytanie odnosnie overlocka, jak poradzic sobie bez niego? Czy istnieje mozliwosc kupienia specjalnej stopki do maszyny, albo czy sa jakies sposoby na prujacy sie material bez overlocka? Jestem totalnie zielona w tym temacie

Gość gość
A jak do tej pory sobie radziłaś? No chyba w każdej maszynie jest funkcja obszywania, obrzucania, czy jak tam się nazywa ta funkcja profesjonalnie. Jako dzieciak szyłam ciuchy z wykrojów z Burdy bez overlocka. Jedne spodenki krótkie z surówki bawełnianej do tej pory mam, noszę latem i się nie spruły. (mam 40 lat, to te gatki prawie 30;) ) No chyba, że chcesz szyć z dzianiny, to bez overlocka ciężko.

Gość gość
wlasnie nie mam pojecia, ktora stopka jest do obrzucania ;) Taka ze mnie nowicjuszka ;) Do tej pory szylam na dwa szwy

Gość gość
Witam sa w maszynie sciegi elastyczne i nimi mozna szyc nawet tkaniny rozciagliwe na poczatek kup w lumpku tshirt rozm xxl przyloz swoj ulubiony tshirt odrysuj mydelkiem przeszyj sciegiem elastycznym i gotowe tak cwiczylam potem mozesz kupic jakis material .Taki sposob jest dobry na poczatek bo nawet jak zepsujesz taki tshirt to trudno wiele nie kosztowal,owerlok to powinnas kupic jak juz dobrze nauczysz sie szyc bo to spory wydatek jak na amatorskie szycie pozdrawiam i polecam poczytac blogi szyjacych dziewczyn

Gość gość
dziekuje kochane ;*

Gość gość
Szwy mozna recznie obszyc zeby sie nie strzepily

Gość gość
Jak kupiłaś nową maszynę, to masz do niej instrukcję. W instrukcji powinno być wszystko. Ja obrzucam na zwykłej stopce. A jeśli chcesz owerloka w maszynie, to wszystko zależy od klasy maszyny. W tych droższych są i ściegi owerlokowe i specjalne stopki.

Gość gość
w ostateczności można zygzakiem. Chcesz pewności to 2 razy, Gęsto.

Gość gość
Te szyje amatorsko i mam tylko zygzaka do obszywania...Wystarczy.

Gość gość
moja mama szyje na maszynie, ja się nie znam na tych sprawach. Ale maszyna do szycia to dobry wynalazek. Wiele razy mam mi coś zwężała, skracała czy zamek wstawiała. Ja się nie znam na poradach co do szycia, ale czasami mamie się coś psuje w maszynie więc ją zawożę do firmy która naprawia maszyny www.zaszywarki.pl Mama u nich też kupuje igły, nici i inne rzeczy.

Gość gość
najlepiej o radę zapytać się jakiegoś fachowca od maszyn. W tym sklepie http://www.hillob.pl/ pracują ludzie, którzy znają się na rzeczy i na pewno się doradzą.

Gość gość
hej dziewczyny szyjące;) a gdzie kupujecie dzianiny? Ja zamówiłam na www.luxpol-bis.pl troche materiałów, ale jestem ciekawa waszych propozycji, najlepiej żeby dostarczali na terenie calego kraju

Gość MarlenaSzyje
Ja polecam ci stronkę http://przepisnaszycie.pl/ - masa inspiracji, fajnych porad i odpowiedzi na pytania, które nurtują każdą z nas, każdą za zaczynającą szyć i już szyjącą... Polecam gorąco!

Gość zyga759
Szycie na maszynie jest sprawne i fajne jak się ma zdolności. Ja lubię szyć. Fajne propozycje można znaleźć na: https://ctnbee.com/pl z materiałów. Ja tam zawsze znajduje wiele ciekawych propozycji, z których mogę stworzyć wiele ciekawych rzeczy.

Gość gość
Jeśli chodzi o akcesoria do maszyn, to polecam sklep https://www.sintex.pl/ - mają świetne ceny.

Gość gość
A czy ktoś z was używa hafciarki komputerowej? Ostatnio odkryłam, że haft komputerowy to świetny spośób na odświeżenie starych ubrań i chciałabym zaopatrzyć się w swoje własne urządzenie. Słyszałam, że te marki Bernina ską najlepsze. Ktoś używał? Może polecicie mi jakis konkretny model?

Gość gość
Ja nici do maszyny od zawsze kupuję w www.rozmaryn-tex.pl. Bardzo dobra i szybka wysyłka.

Gość gość
To prawda overlock to pożeracz nici.... ja na szczęście mam fajny sklepik osiedlowy pasmanteryjny i tam kupuję nawet nie drogo nici. Ostatnio szyłam bluzkę wykończoną lamówką ale zamarzyła mi się lamówka skóropodobna ale nigdzie nie mogłam takiej znaleźć. Moja koleżanka podesłała mi link do sklepu z lamówkami jakie tylko dusza potrzebuję http://alpa-lamowki.pl/.

Gość kasiamanna

ja mam overlocka od Łucznika 😉 i nie potrafię się z nim teraz rozstać