Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_x_

Dziwne plamienia pomozcie

Polecane posty

Gość gość
Aha. Ja to chyba tej szyjki nie bede badać, bo nie moge jej za bardzo wyczuć, ocenić itd. stres faktycznie może opóźniać @, ale nie moge przestać się stresować. Ja gdzieś słyszałam, że po zapłodnieniu szyjka powinna być wysoko i być miękka, ale może źle pamiętam... Z testem może faktycznie poczekaj, ale będziesz robić test "sikany", czy z krwi?

Gość Pani_X_
Trzeba troche czasu zeby nauczyc sie badac tam. Wazne zebys po weekendzie poszla do lekarza. Moze C***omoze ustalic w ktorym momencie cyklu jestes. Ja znowu slyszalam ze powinna byc wysoko i twarda ale nie u kazdej w ciazy tak byla. Rozne opinie slyszalam. I ze rozpulchniona ale przed @ tez moze taka byc rozpulchniona. Test sikany bo mieszkam w uk a tu zupelnie inaczej z tym jest

Gość Pani_X_
Na jednym ze starych tematow znalazlam taki opis co do rozpulchnienia szyjki: "Acha - ważna sprawa - jedynie w ciąży (pomijając problemy hormonalne typu nadczynność tarczycy) - dochodzi do zmiany kształtu macicy oraz mimo rozpulchnienia pozostaje ona twarda - na tej podstwie mozna wysnuć wysokie prawdopodobieństwo ciąży. Przed miesiączką macica tylko się rozpulchnia, mięknie i kształtu nie zmienia." Bo nigdzie nie ma jakiejs interpretacji jak to jest w sumie, jak to odczuc ;)

Gość gość
i coś takiego: http://parenting.pl/portal/szyjka-macicy-przed-okresem Nie wiem, czy to Ci się przyda... Ja już nie odczuwam bólu podbrzusza, wiec nie wiem czy dostane @. ale już mi to obojętne zaczyna być :( W uk nie ma możliwości zrobienia sobie badania na stężenie hormonu ciążowego? skoro tak, to rzeczywiście sikany Ci zostaje

Gość Pani_X_
Przejrze te strony dziekuje ale nie wiem czy juz ich nie czytalam heh;) Wiesz jesli chodzi o dni plodne i nieplodne to okreslic to idzie spokojnie ale juz jesli chodzi o ciaze to pelno roznych opini. Zrob tak jak mowilam jesli @ nie pojawi sie to w przyszlym tyg odwiedz ginekologa. Mozna zrobic test z krwi ale nie prywatnie a lekarze nie dawaja tak od tak skierowan na bhcg. Tutaj test sikany pozytywny to ciaza i do 12 tyg nic nie robia nawet usg dopiero w 12 tyg robia usg.

Gość gość
aha. możliwe, że czytałaś te strony :) nie wiedziałam, że tak to wygląda. Jak zapewne wiesz, w PL to prywatnie można sobie spokojnie zrobić. wiadomo, że ceny są różne zależne od miasta, czy laboratorium (od 20 do 50zł), ale jest taka możliwość. A moim zdaniem, to jest pewniejszy wynik niż ten test domowy (mówie tak, bo domowy mi wyszedł kiedyś pozytywny, a w ciąży nie byłam, dopiero beta wszystko wyjaśniła). Dziwna sprawa, że do 12 tygodnia nie robią usg... Np. u mojej koleżanki, w 9 tygodniu wyryto dzięki usg, że zarodek sie nie rozwija, dziwna sprawa, ale z faktami się nie dyskutuje, jak tak jest, to jest.

Gość gość
Chyba zrobie jak mówisz, jak @ nie przyjdzie, to pójbe do ginekologa, bo może mi się zupełnie wszystko poprzestawiało... śluzu albo nie miałam wcale, dziś mam, ale taki raczej niepłodny, więc już sama nie wiem co jest. Ale faktycznie pójde do lekarza jak nie dostane :)

Gość Pani_X_
Idz, idz bedziesz spokojniejsza wtedy. No chyba ze dostaniesz jednak @ ale i tak po @ bym wtedy poszla. Stronki czytalam juz przedtem ale i tak dziekuje ;) Tutaj ciaza zaczyna sie w 12 tyg. Jesli wczesniej cos sie wydarzy to zadko interweniuja. Maja taka glupia zasade. Jesli bede w ciazy to i tak prywatnie do jakiegos polskiego gina pojade tu w uk. Tylko ze tu za wizyty u gina maja cene taka jak w polsce tylko w funtach np w pl 150 zl u mojego a tutaj 150 funtow jak robilam rozeznanie

Gość Pani_X_
Moze bylas np w ciazy biochemicznej (poczytaj to jak cialko zolte nie zaniknie produkuje hcg a ciazy nie ma) albo cos z hormonami. Tzn czytalam ze jakis tam problem hormonalny i jakis lek moga wynik falszowac. No albo test felerny? Ja @ nie dostalam. Jutro dam znac czy jest czy nie (oby nie). Planowalam w niedziele rano test zrobic ale sie troche boje rozczarowania gdyby wyszla I kreska..

Gość Pani_X_
W jakim wieku w ogole jestes?

Gość Pani_X_
Okresu nadal brak. Szyjka dalej wysoko, dziwna, taka opuchnieta jakby..

Gość Pani_X_
A Ty dostalas @?

Gość gość
Hej. Ja przez cały weekend nie miałam dostępu do komputera... Ja niby dostałam @, jakoś w sobotę po południu. Ale, to bardziej plamienie, niż typowe krwawienie podczas okresu. Jadnak stwierdzam, że może tak ma wyglądać w tym cyklu, w końcu już się troche 'wykrwawiłam" ;) Do lekarza na razie nie pójdę, bo w tym tygodniu mam najprawdopodobniej wyjazd w delegację. Ostatnio pani ginekolog powiedziała, żebym zbadała sobie hormony, ale nie mam czasu, bo kazała między 2 a 5 dniem cyklu, czyli teraz. W następnym cyklu się postaram zrobić :) A co do wieku to mam 25 lat. I jak tam u Ciebie? Robiłaś test? Mam nadzieję, że 2 kreseczki :)

Gość gość
u mnie coś się "ruszyło". tzn. teraz to już jest krwawienie, nie plamienie, więc chyba wszystko ok. Najwidoczniej to krwawienie w środku cyklu to było to pęknięcie torbieli. Ale nie wiem w sumie. Daj znać jak wyszedł test :)

Gość Pani_X_
To dobrze ze dostalas @. Tez mi sie wydawalo ze mogla peknac torbiel chocic jesli pekaja to zazwyczaj z okresem. Ale dobrze ze sama pekla a nie rosla dalej bo bys miala bol okropny. U mnie @ nadal nie ma i nadal nic nie wskazuje na to zeby miala byc. Tylko ze wczoraj zrobilam test i negatywny. Test o czulosci 25 i nie wiem czy sie ludzic ze poprostu stezenie hcg bylo zbyt niskie czy tez nie. Jak nie dostane @ to powtorze test na koniec tygodnia :(

Gość gość
Może idź dziś do apteki i kup test o większej czułości np. 10, bo takie przecież są. Być może jeszcze małe stężenie hormonu jest u ciebie. jak robiłam wtedy ten test na bete to wśród norm na 5 tydz zaczynało się od 8 z kawałkiem, a 6 tydzień, to też jakoś mało, 17, czy coś, musiałabym sprawdzić ten wynik. Wiadomo, że może być większe, ale może też być niskie. Szkoda, że nie da się tam robić tego badanie b hcg, bo wtedy byś wiedziała, czy się powiększa czy nie. Ale jeśli wolisz poczekać do końca tyg z tym testem, to rób jak chcesz, ja to bym nie mogła usiedzieć i na pewno już bym nakupiła z 5 testów ;)

Gość Pani_X_
Nie chce sie zabardzo ludzic. Myslisz ze to jeszcze moze byc ciaza? Jesli do czwartku nie dostane to zrobie w piatek. Chyba ze moj bedzie mnie bardzo cisnal..

Gość gość
Złudnych nadziei nie chce Ci robić. Ale jak byłaś jakoś po świętach u ginekologa, to mówiłaś, że stwierdził, że owulacja była ok dwóch dni wcześniej. Jeżeli nie pomylił się, to teraz już minęło na pewno ponad 15 dni (chyba 19, tak?). Więc z jednej strony dość długa ta Twoja faza lutealna, ale to może być chyba 5 tydz ciąży (dobrze liczę?), więc stężenie hcg jest być może niskie, a test nie należał do tych najczulszych... a z drugiej strony, to to spóźnienie okresu nie jest jeszcze takie duże, a może najzwyczajniej taki mały stres robi swoje... Myślę jednak, że to może być ciąża. poczekaj do tego dnia do którego chcesz i zrób ponownie test. Ale kup lepiej taki o większej czułości :)

Gość Pani_X_
Oby Twoje slowa byly prorocze heh;) Test powtorze jak @ nie dostane. Gin mowil o 2 dniach ale wiesz jak to jest nie da sie dokladnie okreslic mogla byc nawet w ten sam dzien rano..

Gość gość
no właśnie, trudno określić tą owulację. Nie mniej uważam, że test powinnaś powtórzyć jeśli nie dostaniesz @. Tylko bardziej czuły. Jak wróce do domu to sprawdze jeszcze te normy, bo naprawde ten test mógł jeszcze nie wykryć. Nie martw się tym testem póki co :) A ze mnie teraz dosłownie "leci ciurkiem" ta krew... :(

Gość Pani_X_
Dzieki wielkie jak sprawdzisz to daj znac. Moj mnie namawia na kupienie testu dzisiaj i jutro zrobienie. Widzi ze juz zaczynam sie denerwowac;/ Wiesz dobrze ze leci ciurkiem heh bo przynajmniej okazalo sie ze jest ok. A na wizyte do gina i tak idz. Chociaz pewnie to byl jednorazowy wyskok.

Gość gość
To może kup ten test dziś (możesz zrobić jutro albo i w piątek). Tylko tak jak mówię, o większej czułości. Nie wiem jaki jest koszt w uk takiego testu, ale może nawt kup ze 2 różnych firm.

Gość Pani_X_
Tu sa drogie testy. Kupilam w aptece w tesco i tym razem nie tescowy tylko clearblue ale oni tu maja tylko testy o czulosci 25 nie bylo czulszego;/

Gość Pani_X_
Ale cos czuje ze nie powinnam zabardzo wierzyc w to ze to jednak ciaza :(

Gość gość
Hej. Jednak pamięć bywa zawodna :( Już dawno robiłam te badanie Bhcg i jednak się pomyliłam w laboratorium tym co robiłam był taki zakres referencyjny: 3 tydz. 5.8-71.2 4 tydz. 9.5-750 5 tydz. 217-7138 6 tydz. 158-31795 Ale też znalazłam inne zakresy: http://www.ciazowy.pl/artykul,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html... Co oznacza, że właściwie nie wiadomo jak to jest... Dziwne że nie mają czulszych. u nas są i 25 i 20 i 10... Zrobiłaś dziś ten test, czy poczekasz do piątku?

Gość gość
Hej. Jednak pamięć bywa zawodna smutas.gif Już dawno robiłam te badanie Bhcg i jednak się pomyliłam w laboratorium tym co robiłam był taki zakres referencyjny: 3 tydz. 5.8-71.2 4 tydz. 9.5-750 5 tydz. 217-7138 6 tydz. 158-31795 Ale też znalazłam inne zakresy: http://www.ciazowy.pl/artykul ,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html Co oznacza, że właściwie nie wiadomo jak to jest... Dziwne że nie mają czulszych. u nas są i 25 i 20 i 10... Zrobiłaś dziś ten test, czy poczekasz do piątku?

Gość gość
coś mi się nie chciało wysłać, ale widze, że w końcu 2 razy poszło :D

Gość Pani_X_
Dziekuje;) Sprawdzalam tez w necie zawartosc hcg w moczu w poszczegolnych tygodniach. Test zrobilam i no oczywiscie negatywny :( Trudno sie mowi i trzeba probowac dalej. Nie rozumiem tylko czemu mam tak rozpulchnione w srodku wszystko i ta szyjka wysoko. Dzisiaj mialam delikatne skurcze co jakis czas takie powiedzmy ze na @ ale @ jeszcze nie ma ;/