Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Polactwo które wyjechało zagranicę wchodzi na polskie fora

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego nie siedzicie z niemcami, holendrami, francuzami na tamtych forach ? Wy juz nie jestescie Polakami tylko polactwem, powinniscie zrzec sie obywatelstwa i zapomniec o Polsce, przynosicie wstyd i hańbe naszemu krajowi na świecie, większą hańbe niz sprzedajni politycy na usługach międzynarodowych koncernów i politykersów. Brzydzę się wami

Gość gość
ja wyjechalam do pracy,masz cos do mnie? tal wyjechalam zarabiac bo niema dla mnie pracy w moim miescie,bo chce mojej corce zapewnic to co potrzebuje latwo jest oceniac kogos gdy ma sie dobra ciepla posadke,czy ty myslisz ze nie wolalabym zostac w kraju,pracowac i dostawac pensje za ktora mozna normalnie zyc,wyjsc gdzies od czasu do czasu,pojechac na urlop i odpoczac zluzuj majty ; )

Gość gościałka
Oj tam, wyjechali za chlebem, wchodzą na fora bo tęsknią. To normalne, wyjeżdża się z euforią, nadzieją ale tęsknota jest...może nie u wszystkich zbyt wielka ale jest :)

Gość gość
trzeba mylo myslec o pracy jak się gziłas i zaciążałaś :classic_cool:

Gość gościałka
nie słuchajcie tego zgorzkniałego nieszczęśliwca, pewnie mu się nic nie udaje i tu się wyżywa :-O

a skąd Ty w ogóle wiesz, że oni wyjechali. sama kiedyś pisałam o życiu za granicą z innego nicka i wkręciłam Was na maxa. jak się już w temacie tym nie chwalisz i nikt Ci nie zadaje niewygodnych pytań a dany kraj znasz to myślisz, że to trudne robić sobie bekę?

Gość gość
jestes chorym czlowiekiem i zal mi cie gdyby ktos wiedzial ze upadnie to by usiadl jak bardzo trzeba byc nieszczesliwym zeby zakladac taki temat i obrazac naprawde ciezko pracujacych ludzi????

Gość gość
a dlaczewgo co niektorzy siedza na 4 literach nie majac pracy i nic z tm nie robia ? dlaczego klepia biede ? to jest patriotyzm ? chory patriotyzm bo Polska jest wazniejsza od egzystencji jednostki ? Hanbe i wsytd przynosi bieda i zycie ponizej ludzkiej godnosci na jaka Polska na s skazala

Gość hvghh
żeby sie popopisywać,taka natura polaczka i epatować z pozycji moralnej wyższości,takie zwierze :o

Gość gość
Dlaczego? Dlatego, ze z angielskimi przyjaciółmi rozmawiam osobiście. A jestem Polka i wchodze na kafeterie, żeby również pogadac z fajnymi Polakami. Wspolczuje ci, musisz być bardzo nieszczęśliwy, stad to zgorzknienie i nienawiść do świata.

Gość hvghh
nie moralizuj przedmófco i fałszywie nie współczuj,ciesz się własnym samozadowoleniem w swoim inrymnym świecie

Gość gość
Boże, kolejny oszolom.

Gość gość
I w dodatku nie zna ortografii.

Gość gość
autor nie zna zycia, za granica nigdy nie byl, zaklada tematy, ze w Polsce tak i siak, a polonia mu odpisuje, ze w innych krajach tez sie zdarzaja takie sytuacje i autor zdziwke zaliczyl i zamknal sie w sobie i zgorzknial na maxa :D :D wspolczujemy bardzo klapek na oczach autorowi :D

Gość gość
a kim ty jestes by za kogos oceniac czy jest Polakiem czy nie ? tylko totalny d**ek stawia tak sprawy

Gość hvghh
znam zasady ortografiji polocko tylko nie trafiam w litery bo nie znać mnie na dobry dotykowiec bo nie jestem takim materialistą jak ty polaczko wsiowata,bo wieś szesnastowieczna to stan umysłu,twój stan

Gość gościutek
wypad podjudzający żydku! - jakie polskie fora ? - raczej polskojezyczne ! ;) Polacy wyjechali i dość często nie zdaja sobie sprawy za czyją zasługą wyjechali z własnego kraju za chlebem i pracą a ty dziadowski żydku będziesz jeszcze podjudzał i szydził z Polaków , nazywajac ich 'polactwem ' :O

Gość gość
twoj stan umyslu to bieda pogodziles sie ze jestes przegrany

Gość hvghh
zabawa w wygranych i przegranych jest zabawą dzieciąt,ja juź w to nie gram,jestem ponadto,za dużo wiem żeby się w to dalsj bawić,życzę dojrzałości choćby na śmiertnej desce ale szczerze życzę

Gość gość
Znow się objawił geniusz kafeterii... :o jasne ,wyjeżdżają stąd, ale wracają na fora polskie bo "tęsknią", a ta ich tęsknota objawia się w pluciu na wszystko co polskie-polskich mężczyzn, etc. Mnóstwo jest takich tematów

Gość gość
posrało was wszystkich skaczecie sobie do oczu jak psy- żałosne. To normalne, ze ludzie wyjeżdżają, wracają, znowu wyjeżdżają i zwiedzają mieszkają tu i tam- jesli granicę są otwarte i tańsze podróże. jesteście głupcy i tyle.

Gość gościutek
pewna liczba z nich pluje , ale najwięksi opluwacze 'polactwa ' czyli zydomieszańce sobie spokojnie siedzą w kraju i się bardzo dobrze mają z nicnierobienia tylko plucia na polaków i polactwo ;)

Gość gość
Najwięksi opluwacze Polski to własnie ci co wyjechali :O Moja znajoma i jej maz, od 5 lat w UK. Zawsze jak z nimi rozmawiam to muszą pluć na Polskę, na wszystko od dróg przez rząd po sklepy :O W tej cudownej anglii wszystko jest takie wspaniałe, ''normalne'' wg nich. Masakra, skad sie takie bydło bierze :O dobrze, ze to tylko znajomi a nie przyjeciele i nie musze sie z nimi czesto spotykac :O

Gość gościutek
przeciez to nie oni założyli topik - aczkolwiek takich wieśniaków polskich oderwanych od nędzy, bezrobocia i pługa jest dość sporo za granicą

Gość gość
Frustracja i brak kontaktu ze swiatem, stad agresja na akiutek zderzeniem z rzeczywistoscia. Smiertnej desce, dzieciat, ortografiji, polocko. Gdzie sie mowi takim dialektem? Te formy wymarly w 19 wieku. Dotykowiec? Pozwol, ze Cie zapoznam ze wspolczesna polszczyzna: loze smierci, dzieci, ortografii, Polko. Jak sie nauczysz ogolnie przyjetych form polszczyzny kulturalnej, poprawisz swoje szanse w zyciu.

Gość gość
nie rozumiesz ironii zawartej w formie cwelu,uważasz używanie angielszczyzny za objaw nowoczesności,żal mi cię prowincjuszu,cała Brytania ma cię za buca ze wschodniej europy a ty myślisz że jesteś ser gnoju,opamiętaj się 21wieczny pariasie

Gość gość
Boze jaka frustracja! Biedactwo. No coz, nie wszyscy umieja sobie radzic z wlasnymi ograniczeniami, tak bywa.

Gość gość
Rany, kogo ten kretyn tak opluwa? Chyba watek mu sie urwal. Jaka Brytania? Idz, wez podwojna dawke lekow, bo nie dzialaja.

Gość gość
nie wiem czy brytania czy nie bo nie śledzę twojego życia osobistego,ta brytania to symbol ale trzeba wszystko tłumaczyć bo tak to jest jak ktoś z wykształceniem podstawowym rąbek swiata zobaczy,takiemu się wydaje że wszystko rozumie a nic nie rozumie