Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile mm ma 30 dniowy zarodek

Polecane posty

Gość gość

chodzi o to, że na podstawie miesiączki nie da się u mnie ustalić wieku ciąży bo mam zaburzenia hormonalne i cykle bardzo nieregularne. Wg usg jestem niby w 5 tygodniu ciąży na usg było widać tylko pęcherzyk, lekarz powiedział ze to jest 5 tydzień. I jak liczyłam od ostatniego współżycia minęło ok 30 dni i czy możliwe jest , że jest to 5 t. c. i sam pecherzyk? Pomóżcie bo ciezko mi to jest ustalic przez te moje nieregularne miesiączki juz nie chce opisywać jakie mam . Ale martwię się ide dopiero po nowym roku na kontrole.

Gość gość
A co mają nieregularne miesiączki do ciąży? Trochę nie rozumiem... ok.. raz masz cykle krótkie, raz długie... ale lekarze liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.. Nie wiesz, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę, czy wiesz? Ja np. miałam cykle ok 25 dni.. współżycie 6 i 9 dzień i ciąża.. (owulacja ok 10-11dnia)... i co z tego, skoro data porodu była wyliczana na normalny cykl, 28 dniowy, z owulacja 14 czy tam 15 dnia..dziecko miałam odrobinkę starsze niż to wynikało z obliczeń (zresztą wychodziło to potem na usg genetycznym, połówkowym). To nikogo nie obchodzi zbytnio.. więc jeśli wiesz, kiedy miałaś ostatni okres, to licz ciążę od tego momentu i już.

Gość to ja sie wtrace
a ja jak byłam w 5 tyg to nic nie było widac na usg:( i dlaczego? teraz się bardzo zmartwiłam, jestem teraz w 6 tym i sie teraz martwię, nie miałam żadnego plamienia, bóli czy czy czego kolwiek to czyli z dzidziusiem wszystko jest dobrze? jestem w pierwszej ciazy i nic nie wiem na ten temat:( czy nawet jak nie bedzie krwawienia czy cos to może być coś nie tak?

Gość to ja sie wtrace
wie ktoś

Gość gość
A co ma być widać w 5 tygodniu? Oczywiście, że może nie być nic widać (licząc tygodnie od okresu). Ja byłam w 6 tygodniu ciąży w szpitalu z bólami i krwawieniem, lekarz na mnie nawrzeszczał, że jak to zrobiłam, że karetkę wezwałam (dzwoniłam raz po karetkę, potem do przychodni, gdzie mnie zbyli i znów po karetkę, sama w domy byłam.. brzuch mnie mocno bolał, poszłam do łazienki.. tam mi się zrobiło gorąco, a jak wychodziłam to zemdlałam, nie wiem czy na podłodze leżałam minutę czy 15), że on nic nie widzi, że mu głowę zawracam.. itp.. a na kobietę, która przyjechała do porodu i trochę krzyczła podczas badania i chyba skurcze już miała, wrzeszczał, że jak ona chce rodzić, skoro ją coś teraz już boli). Ale chcę powiedzieć, że w 5-6, a często nawet w 7 tygodniu może nic nie być widać.. więc spokojnie!!! :) Jeśli nie musicie, to nie biegajcie tak wcześnie do lekarza, bo się nakręcanie bez sensu. Umawiajcie się na 7 tydzień (chyba, że wcześniej były poronienia), ewentualnie zróbcie sobie 3 bety hcg i będziecie wiedziały, czy przyrost jest prawidłowy, ;)

Gość gość
gość 20:55 u mnie nie da się policzyć z miesiączki dlatego że mam bardzo dlugie do 38 dni a raz trwają 25 dni :( raz jest ta miesiączka dłuższa raz krótsza. Teraz ostatnia miesiączkę miałam od 8 października do 14, a w listopadzie pól dnia plamienie. Byłam w poniedziałek u gina po tabletki na regulacje tych cykli on mi zrobił usg i powiedział ze jestem w 5 tyg ciązy. I boje się bardzo bo nie wiem czy nie mam pustego jaja płodowego :( ja już pogubiłam się w tych obliczeniach to moja pierwsza ciąza.

Gość gość
pójde po nowym roku prywatnie do lekarza, teraz i tak jestem na wyjezdzie

Gość gość
bo u mnie to na usg lekarz chyba obliczył tygodnie od zapłodnienia i był tylko pęcherzyk i kazał mi przyjść za 2 tygodnie

Gość gość
ale to się mogło zgadzać.. w październiku okres, a w listopadzie może to było plamienie implantacyjne... to jest niemożliwe, żebyś mając okres w październiku była w 5 miesiący ciąży.. tutaj wychodzi 11 tygodni i kilka dni (licząc od okresu). Dziwne to wszystko jakieś...