Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kris33

Wyliczanie każdego piwa

Polecane posty

Gość Kris33

Witam. Znam od ponad roku takiego jednego delikwenta. Jest nieszkodliwy, ale denerwuje mnie. Ma 38 lat i musi ukrywać się przed swoją mamą, żeby napić sie piwa. Pobiera co miesiąc pieniądze z MOPS-a. Z miesiąc temu przyszedł do mnie i chciał stawiać mi piwa, bo taką miał ochotę. Był upierdliwy, ja za bardzo pić nie chciałem, bo następnego dnia musiałem iść do pracy ale mogłem pospać do 10. Ale nalegał i postawił jedno piwo, drugie, trzecie, czwarte, a później piąte. Wszystkie piwa to tyskie w puszce, czyli wypiliśmy po 5 piw = 10 tyskich. 10 tyskich = ok 30 zł. Zamówił jeszcze dużą pizze za 30 zł, ale ja nie chciałem, bo byłem po obiedzie. Gdy pizza dotarła, to zjadłem tylko 1 plasterek tej pizzy, bo chciał, żebym się poczęstował. On zjadł resztę. Podsumowując - na te 10 tyskich puszkowych i pizze wydał razem 60 zł. To był jego wybór, stawiał mi z własnej woli. Następnego dnia postawiłem mu 4 tyskie. Po kilku dniach napisał mi na gg: "Jutro chlejemy, wydałem na nas 120 zł" A ja do niego, że wydałeś na nas max 60 zł. Napisał, że jestem żydem itp. A ja do niego: "Wyliczasz kto ile piw stawia?" On mi postawił 5 piw, a ja jemu 4 i teraz mi wypomina. Dzisiaj dostałem od niego smsa: "11 stycznia moje urodziny, myślę, że coś odstawisz". Nie odpisałem jemu. Mieliście kiedyś podobną sytuację? Co sądzicie o takim człowieku?

Gość gość
nie ma to jak przechlać piedniądze z MOPSu z moich podatków :( Nie pracuje i chla - super masz kolegę

Gość gość
Myślę, że nie jesteś pierwszym naciągniętym:) Kup mu flaszkę, wsadź mu do ręki i odwróć się na pięcie, a potem przez jakiś czas pytaj go, kiedy ci ją odda. Powinien się odczepić.