Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nastolatek autystyczny oraz dorośli autystycy czy tacy tu są

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, czy są tutaj rodzice starszych dzieci autystyków lub są autystami, mają w rodzinie autystów, jak sobie radzicie, z jakimi problemami się borykacie?

Gość gość
a o co chodzi konkretnie?

Gość gość
założyłam ten temat, ponieważ mnóstwo osób opisuje i rozmawia na forach o dzieciach małych z autyzmem, a mnie ciekawi jak to jest z autystami w dorosłości czy w okresie dojrzewania, póki co znam jedynie teorię z książek...

Gość gość
ja pracuje z doroslymi autystykami, ale termin autyzm jest tak szeroki, ze i przerozne problemy sa z nim zwiazane, od trudnosci spolecznych do calkowitej zaleznosci od opiekuna

Gość gość
bardziej chodzi mi o osoby stosunkowo samodzielnie funkcjonujące, nie przypadki głębokiego autyzmu gdzie człowiek jest całkowicie zależny od drugiego, zastanawia mnie czy takie osoby są w związkach i czy np. układa im się relacja damsko-męska, czy ma to sens, jak wygląda wówczas rodzina, jak inni radzą sobie z dysfunkcją społeczną autystyka a jak radzi sobie autystyk z odmiennością

Gość gosc z 10 26
moja kolezanka ma syna z aspargerem, jest nastlotkiem, takim ''dziwakiem-naukowcem'', swietnie sobie radzi na studiach ale do niedawna nie wychodzil sam do miasta, dzieki pomocy wolontariusza duzo sie zmienilo na korzysc, moja znajoma ma syna z delikatnym autyzmem ma ok 20+ lat i ma dziewczyne od dluzszego czasu ale trudno mu utrzymac jakakolwiek prace bo nie jest systematyczny.

Gość gość
no właśnie:), ja mam męża z Aspergerem i nie jest dobrze :/ wymaga wielu poświęceń, ale skoro przysięgałam w zdrowiu i chorobie to cóż... poza tym przed ślubem wiedziałam, że jest "inny"