Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aska10

mam 17 lat i jestem w ciazy

Polecane posty

Gość Aska10

Nie wiem kompletnie co zrobić. To był tylko tylko jeden raz. Jeden. I zaszłam w ciążę. Mój chłopak nic o tym nie wie, rodzina też. Czuje ze cholernie ich zawiodłam wszystkich. Boję się i wstydzę o tym komukolwiek powiedzieć. Nie wiem co ze sobą zrobić:-(

Gość gość
no juz chyba teraz nic nie zrobisz, musisz dojsc do siebie i powiedziec chlopakowi i rodzinie. trzeba myslec zawsze i wszedzie. witaj w swiecie doroslych, nieprzespanych nocy, zasikanych pieluch.

Gość gość
Aż się nie chce wierzyć że podczas pierwszego razu spotkał cie taki pech, ale powinnas była wiedzieć że tak samo pierwszy jak i 999 raz można zajść jeśli jest sie w odpowiednim okresie cyklu. Który raz- to niczego nie zmienia.

Gość gość
a ja Ci gratuluję ;-) może nie jest to dla Ciebie miła niespodzianka, może inne miałaś plany na najbliższą przyszłość Ty i Twoi bliscy, ale życie pełne jest niespodzianek a ciąża jest akurat pozytywnym zaskoczeniem ;-) kiedyś wydawało mi się to straszne, że młode dziewczyny, nastolatki są w ciąży. Miałam koleżankę w liceum - zaszła w ciążę, wszyscy o niej mówili, współczuli... na studiach na pierwszym roku dziewczyna wpadła - dramat... a teraz z perspektywy czasu myślę, że ciąża to szczęście, radość. Na pewno wiele się zmieni w życiu i Twoim i rodziny, ale to dobra wiadomość - nowe życie ;-) Przede wszystkim szybko powiedz rodzicom, chłopakowi. Razem na pewno przez to łatwiej przejdziecie.

Gość nie napisalas ktory to tydz
masz mnostwo mozliwosci rozwiazania tej sprawy ciaza to nie wyrok jak hiv czy hcv....

Gość gość
Po pierwsze powiedz chłopakowi. Ustalcie, którzy rodzice przyjmą to łatwiej i tym powiedzcie najpierw, potem razem udajcie się do drugich. Za seks trzeba wziąć odpowiedzialność i myśleć przed. Ja ze swej strony życzę Ci wspaniałych 9 miesięcy, bez stresu i płaczu. Ślicznego i zdrowego dzidziusia, który będzie całym Twoim światem :)

Gość gość
Ja bym usunęła.

Gość Aska10
To dopiero 3 tydzień. Ale nigdy nie usunęłabym tak małego i bezbronnego dziecka, wiem ze ono nie jest niczemu winne. Moja koleżanka też urodziła dziecko w młodym wieku, może z nią porozmawiam o tym.

Gość gość
usunęła? dla mnie to najgorszy scenariusz... wtedy rzeczywiście mogłabym powiedzieć, że zawiodłam...

Gość gość
Nie wiem jakie masz relacje z mamą, ale to z nią powinnaś porozmawiać najpierw. Oczywiście chłopak powinien wiedzieć. A w jakim wieku jest chłopak?

Gość Aska10
Mój chłopak, Rafał ma 19 lat.

Gość gość
Porozmawiaj z nim a później z rodzicami. Młodzi jesteście, ale już skoro tak wyszło to musicie dać radę.

Gość gość
boże!!! co za rada!? usunąć?! a potem żyć z tą świadomością zabójstwa?! mam nadzieję że nie pójdziesz za tą radą! ja straciłam dziecko w 9 tyg, to naprawdę jest wielki ból psychiczny, a podejrzewam że aborcja później też odbije się na twojej psychice.... ja też bałam się powiedzieć rodzicom o ciąży, mieliśmy ustaloną już datę ślubu, wszystko załatwione, i trzeba było wszystko przełożyć...ciąża to naprawdę piękny okres w życiu kobiety, tylko pierwszy szok musi minąć, a minie jak powiesz o niej chłopakowi i rodzinie:) wszystko będzie dobrze:)

Gość Aska10
Dzięki. Może nie powinnam tu pisać,ale naprawdę jestem w szoku .

Gość gość
no to gratuluję spieprzenia sobie życia :D

Gość gość
W 3 tyg ?? A skąd wiesz??

Gość gość
Cześć koleżanko. Ja pomimo 21 lat i świadomej decyzji o dziecku bałam się powiedzieć mojej babci, którą kilka dni wcześniej zapewniałam, że ciąża jest niemożliwa, pamiętam jak się bałam, że dostanie zawału i miałam wybrany numer na pogotowie. Reakcja-bardzo się ucieszyła. Może się zmartwią na początek, ale oni martwią się o Ciebie, o to jak dasz sobie rade itd. Nie bój się. Moim zdaniem najpierw porozmawiaj ze swoją mamą. Sam na sam. Chłopakowi powiedz a razem na końcu umówcie rodziców wszystkich razem i im powiedzcie. Dzidzia to nie koniec świata ;) I to najpiękniejsza "rzecz" jaką możesz teraz dostać. Pamiętaj aby dbać o siebie, nie stresować się. Ja ze swojej strony życzę Ci dużo zdrowia. Nie tylko Tobie ale i istotce, która w Tobie jest :) Jeśli chcesz popisać to proszę: rodzice_wczesniakow@o2.pl

Gość gość
Marne prowo ;D W 3 tyg hahahaha. Gin ci nie powie czy jesteś w ciąży w 3 tyg a test to już na pewno nie wyjdzie ;D dzieci dzieci

Gość gość
niektóre dziewczyny nie wiedzą, że ciąże liczy się od ostatniej miesiączki, skoro to był 1 raz to pewnie liczy od stosunku... więc 4-5 tc

Gość gość
jasne.... Wierzcie w to prowo.... Do SZKOŁY dzieci !! :)

Gość gość
gościu z 15:22 pani wszechwiedząca, ferie zimowe są ;) proponuje się bardziej orientować

Gość gość
Pani wszechwiedząca powyżej nie każdy ma ferie zimowe w tym samym czasie ;D A jak już to teraz jest przerwa świąteczna ;D

Gość gość
no widzisz jednak coś wiesz ;)

Gość gość
Za to ty niewiele :)

Gość gość
co to znaczy 3 tydzien ?

Gość gość
No właśnie CO TO ZNACZY ?! :)