Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25latkaaaa

Rozstanie po 5 latach

Polecane posty

Gość 25latkaaaa

Psuło sie od dawna ale to właśnie w święta rozwaliło się wszystko na maxa. Rzuciłam go. Nie wierze jak mogłam się tak bardzo pomylić. Jego charakter egoistyczny i podły poprostu mnie dobił. Egoizmu nie trawię , Nigdy nie byłam egoistką zawsze miałam w sobie mase empatii wobec innych a okazało sie ze byłam z draniem który poza czubkiem własnego nosa nie widział nic. Nie zauwazyłam tego a może nie chciałam widzieć bo bałam sie samotnośc*****stawiłam wszystko na jedną kartę i potrzebuje siły aby zawalczyć o swoje życie od nowa. I moje pytanie brzmi skąd ją wziąć? Jak poukładac od nowa to cholerny świat skoro przez 5 latkręciło się wokól jednej osoby która była wszystkim. Czy zna ktoś receptę???

Gość gość
Kochana ty już ją znalazłaś - odkryłaś w sobie siłę by odejść od nieodpowiedniego partnera. A ten krok jest najtrudniejszy. Teraz powinnaś skupić się na sobie i otoczeniu: zauważyć że istnieje świat poza twoim eks. Na początku może być dziwnie ale spodoba ci się poczucie wolności i niezalezności jaką daje uwolnienie się z toksycznego związku. Kup sobie coś ładnego, upij się z koleżankami, wyskocz na imprezę, wyjedź na wymarzoną wycieczkę, zrób coś o czym marzyłaś a nie pozwalał ci na to facet. Jeśli czujesz się baaardzo samotna-przygarnij zwierzaka.on doceni twoją milość :-) I jeszcze jedno-nie rozpamiętuj i nie oglądaj się za siebie.Patrz tylko naprzód! Powodzenia na nowej drodze życia!

Gość 25latkaaaa
Tak i to staram się pielęgnować - poczucie że walczę o swoje życie . Dziękuję za mądre słowa - one dają siłę. Niestety życie tak sie poukładało że nie za bardzo nie ma się z kim wyskoczyć na imprezę i wypłakać się w mankiet bo znajomi hmm każdy sobie rzepke skrobie i kontakty niestety sie rozmyły. A w pracy stosunki typowo służbowe nie ma tu miejsca na żale i prywatne rozkminki. Muszę być silna i dać radę sama.

Gość Kaśka 1234
Witam możemy przybić sobie 5 -;) Bo ja odeszłam po 9 latach w związku ! 3 miesiące temu więc lekko nie jest - ale nie walczę już ze swoimi emocjami - poprostu trzeba je przeżyć nieraz i wypłakanie się pomoże -;) Czuję dużo emocji strach , może już nic mi się nie uda itp -ale jedno wiem już nigdy z nim nie będę - trzeba się szanować a nie tkwić w czymś co nie ma żadnej przyszłości ! Życzę Ci wszytskiego najlepszego - siły wewnętrzene i z czasem wszytsko się ułoży!

Gość gość
Wciąż to sobie powtarzam- czas zrobi swoje... Szkoda tylko że zawaliło mi się wszystko,stanęłam w takim momencie swojego życia że widze wielką czarną plamę patrząc w przyszłość. Ale nie zamierzam marudzić i popadać w depresję,nie mogę się poddac bo nic to nie zmieni. Cieszy mnie to że nie jestem sama i chociaż ktoś w przestrzeni internetowej potrafi zrozumiec mój obecny dziwny stan. Dzięki dziewczyny

Gość Kaśka 1234
Moja droga a co ja mam powiedzieć tyle lat razem ....jest mi ciężko ale jakoś się podniosę wiem to . I Ty dasz sobie radę . Pociesze Cie jestem starsza ....-;)

Gość gość
znam ten ból, to uczucie - ponad 10 lat razem choć mineło kilka miesięcy od rozstania u mnie rany nadal świeże. Dasz rade

Gość Kaśka 1234
gościu u mnie też lekko nie jest -rany bolą jak cholera

Gość 25latkaaa
najbardziej bolą zawiedzione nadzieje ,, ja już nie rozumiem na czym ten świat polega.... dlaczego związki się rozpadają ,ludzie głupieją i sa obłudni. wystarczy pielęgnowac miłość, byc soba niczego nie udawac i ROZMAWIAĆ . Czy to takie trudne???

Gość gosciowa
25latka i Kaska, a co tak konkretnie sprawilo ze zdecydowalyscie sie odejsc?