Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zdrowy tryb zycia pomaga zajsc w ciaze skoro patologia ma dzievi

Polecane posty

Gość gość

tak sobie czytam na necie ze aby zajsc w ciaze trzebq brac witaminki przebadac sie i trzeba najlepiej trenowac joge aerobik itp specjalne diety bez fast foooow i brak papierosow i alkoholu.bo to utrudnia zajscie ale tak pomyslalam ze przeciez ludzie z tzw marginesu palacy po dwie paczki dziennie biora narkotyki na imprezaxh po pijaku dzieci robia wiem ze to szkodzi dziecku moze urodzic sie z wadami ale znam duuzo osob gdsie nawet matka w ciazt cpala i palila i pila a dsieci zdrowe moze niepotrzebnie soe niektorzy nakrecaja zapisuja sie do dietetykow ograniczaja fast foody rzucaja palenie a mezowi zabraniaja picia piwa?? nasunela mi sie taka mysl bo poprostu moj facet powiedzial to co napisalam wyzej gdy zabranialam jemu pic na imprezie rodzinnej tzn urodziny i chrzest klocilqm sie z nim ze jak bedzie pil nawet od swieta oslabi plemnoki i nifdy nie zajde wtedy on dowalil text ze rovotnicy z budowy chleja i wracaja do domu dsieci robia fajki pala a ze ja sie jego czepoam jak biedny raz na miesiac wypije flaszke wodki

Gość gość
moze ja naprawde schizuje jesli zabrqniam jemu raz max dwa razt w miesiacu pic flaszke na urodzinach imieninach??on mowi ze nie chce byc dziwakiem bo inni pija od okazji aha i on lyka salfazin i selen

Gość gość
na pewno branie witamin, zdrowy tryb życia wspomagają cały organizm, ale kurcze zobacz ile jest dzieci z tak zwanych wpadek, nieplanowanych i nic im nie jest. Nie mówię tu o narkotykach czy paleniu w ciąży, ale tak jak normalnie sobie ludzie żyją, że czasem piwko, wódka, fastfood ... Nie przesadzaj bo facetowi jeszcze zbrzydnie staranie się o dziecko. Albo może zamknij w jakimś pomieszczeniu daj marchewkę sałatę i wodę i niech o siebie dba :D hah

Gość gość
nono no wlasnie on sie wkurzyl powiedzial ze przesadzam i ze nastolatki na imprezach w ciaze zachoodza a pija pala

Gość gość
tez sie nad tym zastanawiam, bo teraz maz pil sporo bo swieta dlugi weekend no i teraz nowy rok, a zaczynamy starania od stycznia

Gość gość
no ale moj ma slabe nasienie i tak soie zastanawiam,bo od 2 stycznia zero alkoholu, czy to ma sens?

Gość gość
Ja mam wrażenie że przede wszystkim przeszkadza stres i parcie na ciążę, brak wyluzowania, a opisywana przez ciebie patologia raczej się nie stresuje czy w końcu zobaczy upragnione dwie kreseczki... Masz rację, gnębisz trochę męża, długo w ogóle się staracie o dziecko? Alkoholizm- owszem, czy picie alkoholu często, ale raz na miesiąc to naprawdę nic się nie stanie... Papierosy i alkohol mają znaczenie akurat bardziej u mężczyzn. A co do aerobiku czy innych ćwiczeń oraz diety- to jest zdrowy tryb życia, odpowiednia dieta (czyli m.in. bez fast foodów) jest polecana każdemu, nie tylko starającym się o ciążę, podobnie jak ruch. Owszem, dobra kondycja sprzyja łatwiejszemu przejściu przez problemy ciążowe, ale tylko tyle. Nie slyszałam ani nie zaobserwowałam w otoczeniu żeby dobrze odżywiające się, wysportowane dziewczyny zachodziły w ciążę łatwiej i bez problemów. Sama kiedy zaszłam w pierwszą owszem, byłam wysportowana, ale nie było tygodnia bez alkoholu, marihuany, papierosów i sporadycznie amfetaminy, przy drugiej- już zdecydowanie "sflaczałam", a zdrowo się odżywiałam tak o tyle o ile, tyle że posiłków pilnowałam. Obie ciąże w pierwszym cyklu i bez problemu.

Gość gość
no ja wlasnie mam taki prpblem ze czuje ze ze mna jest cos nie tak jak byc powinno ..dlaczego tak sadze?bo z bylym mezem nie staralam sie o dziecko nie miersylam temp nie wyczekiwlam ciazy.poprostu bylo zero zqbespieczenia i tyle a sex byl codaiennie lub ewent co drugi dsien bo moj byly maz mial duzy temperament...mimo to dziecka nie bylo prsez 2.5roku! wogole nie bylo blokady ps ychicznej mielismy duzo innyfh zajec praca szkolaa i basen spa relax cieszylismy sie wolnoscia! a moj hyly maz po naszym rozstaniu poznal dsiewczyne i jakos jej zrobil dsiecko w pierwszym cyklu nie przesadzam wiec cos ze mna nie tak. obecnie jestem z inna osoba ktora nie pali .czasem wypije okazyjne i ciazy brak juz pol roku codsiennego sexu eewent co drugi dzien wiec owul nie pomijamy no i robilam badania na hormony isa ok

Gość gość
no ja wlasnie mam taki prpblem ze czuje ze ze mna jest cos nie tak jak byc powinno ..dlaczego tak sadze?bo z bylym mezem nie staralam sie o dziecko nie miersylam temp nie wyczekiwlam ciazy.poprostu bylo zero zqbespieczenia i tyle a sex byl codaiennie lub ewent co drugi dsien bo moj byly maz mial duzy temperament...mimo to dziecka nie bylo prsez 2.5roku! wogole nie bylo blokady ps ychicznej mielismy duzo innyfh zajec praca szkolaa i basen spa relax cieszylismy sie wolnoscia! a moj hyly maz po naszym rozstaniu poznal dsiewczyne i jakos jej zrobil dsiecko w pierwszym cyklu nie przesadzam wiec cos ze mna nie tak. obecnie jestem z inna osoba ktora nie pali .czasem wypije okazyjne i ciazy brak juz pol roku codsiennego sexu eewent co drugi dzien wiec owul nie pomijamy no i robilam badania na hormony isa ok