Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos moze wie co mi jest pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie mam problem z zebem. Wiem, wiem powinnam isć do dentysty, ale nie ma m zbytnio kasy wiec odpada. Mam mleczaka ( mimo,, że jestem juz grubo po dwudziestce) jakis rok temu pojawila sie w nim ropa.Bywa. Dentyska zeba rozwierciła, i tak sobie z nim żyłam do tej pory ( oczywiscie świadoma, że to tymczasowe rozwiazanie) Od 2-3 tyg na dziasle pod tym zebem pojawila sie twarda gula. Nie jest nawet widoczna co bardziej wyczuwalna. Zab w zaden sposob nie boli. Opukiwałam fdo i nic nie czuje. Nie boli przy nadgryzaniu. Gulka takze nie jest bolesna. Teraz boli bo chcialam ja wycisnac****odraznilam dziaslo. Jest strasznie twarda. Mam nawet wrazenie, żę to kawałek chrząstki pod dziąsłem. Mam do was pytanie, czy to możliwe, że to znowu pojawiła się ropa? Czy przypaletało mi sie inne cholerstwo? Czy jest tu jakiś stomatolog, lub osoba która miała podobny problem?

Gość gość
jak mialam mleczaki to czesto mialam takiego twardego ropniaka, jak go wyrwiesz, albo Ci wypadnie to bedzie po problemie, to nic strasznego ;)

Gość gość
może to stały ząb zaczął rosnąć

Gość gość
Stały napewno nie rośnie bo nie mam zalążków zębów stałych, gdybym je miala już dawno pozbyłabym się tego zęba. Czyli taki twardy guzek to też ropień? Tylko dziwi mnie to bo kurcze ząb już jest rozwiercony. Więc ropa powinna uchodzić. Pozatym poprzednio kiedy mialam rope gulka nie był aż tak twarda.

Gość gość
fistuła????

Gość gość
czytałam o fistule, ale mnie nic nie boli i nie mam opuchlizny:( kurde juz sie zastanawiam, czy samej sobie tego zeba nie wydrzec:(