Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle nie je tylko spi

Polecane posty

Gość gość

Kilkanascie dni temu tez tak bylo ale kaszlal wiec poszlismy do lekarza dostal antybiotyk i sie wsztstko poprawili jadl byl aktywny i kaszel ustapil lekarz skontrolowal dziecko i powiedzial ze ok. 3 dni temu odstawilismy antybiotyk i juz od wczoraj za duzo spi w stosunku do tego co bylo wczesniej. Dzis tez coraz mniej je ale nie kaszle. Nie wiem czy jechac na dyzur czy czekac do jutra i obserwowac?

Gość gość
Spać może jak jest osłabione po porodzie. Ale jak to tego nie je i nie pije ,to ja bym pojechała, takie małe dzieciątko moze się szybko odwodnić.

Gość gość
Ile ma miesięcy? Może ma większą potrzebę snu, zdarzają się takie dni nawet jeśli dziecko jest zdrowe... A temperaturę mu mierzyłaś? Jeśli nie ma gorączki ani innych objawów to ja bym się wstrzymała do jutra i obserwowała

Gość gość
Jak chcesz noc przespać spokojnie to chyba musisz jechać. Najwyżej powiedzą ci, że nic się nie dzieje. A tak bedziesz się martwić i całą noc sprawdzać czy oddycha. Ostatecznie nie jest jeszcze tak póżno . Lepiej jechać o 10 wieczorem niz o 3 nad ranem.

Gość gość
sorry osłabione po chorobie miałam napisać ( nie po porodzie)

Gość gość
Ma 5 tyg cos tam je ale wydaje mi sie ze mbiej niz zazwyczaj tylko pewnosci nie mam bo piersia karmie i ciezko to ocenic ale duzo spi. Jeszcze dwa dni temu chcial sie nosic na raczkach i nie szlo go odlozyc do kolyski a teraz zjada kupe zrobi zmienimy pieluche i zasypia budzi sie glodny cos tam zje i znow spi i takbod wczoraj. Niby to ok ale on sie tak nie zachowywal dla niego to dziwne. Od urodzenia ciagle chcial sie nosic a wieczorem mial kolki a tu juz 22 i zadnych kolek a w dzien ani chwili nie chcial na rece tylko spal.

Gość gość
ciężko przez neta oceniać stan dziecka. To ty go znasz najlepiej , to ty widzisz, że jest inne niż zwykle. Poczekaj może do rana , ale czuwaj na zmianę z mężem. Może się wyśpi i za parę godzin da "popalić".

Gość gość
Daj mu pierś przez sen, może pociągnie parę łyków

Gość gość
To ja (pytałam ile ma mies. itp) a to taka kruszynka dopiero... Mój ma 9 miesięcy, więc ja bym się wstrzymała do rana... Ale w przypadku takiego maleństwa to chyba bym pojechała... Z własnego doświadczenia wiem, jak wielki jest strach na tym etapie o maleństwo. Jak już ktoś napisał, najwyżej powiedzą Ci że wszystko dobrze, a przynajmniej będziesz spokojna. Z drugiej strony na początku dziecko ciągle się zmienia, nie ma jeszcze swoich przyzwyczajeń, więc jednego dnia może przepłakać cały dzień, a kiedy indziej cały przespać. Ogólnie myślę że nic mu nie jest, ale po 1 nie jestem lekarzem, po 2, jestem mamą i rozumem Twoje obawy, więc polecam Tobie żebyś jednak dla własnego spokoju pojechała teraz

Gość gość
Tylko sie boje ze na takim dyzuze zlapie jakas grype czy rotawirusa. Chyba poczekam do jutra i wezwe prywatnie naszego pediatre

Gość gość
No to w sumie też fakt... To poczekaj do rana... Ale nocy z pewnością nie prześpisz :( współczuję... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i życzę Wam zdrówka

Gość gość
"a teraz zjada kupe" ???? To jest rzeczywiście wysoce niepokojące. Może do egzorcysty z nim trzeba albo chociaż jakiej babki, co uroki odczynia.

Gość kasia788
Koniecznie wezwijcie tego lekarza i dajcie jutro znać!