Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża_w_temacie

wyprawka_co polecacie

Polecane posty

Gość Miranda 38
to co pisze gość 23.17 prawda :(. Ja puszczam codziennie pralkę a ciuszków mamy niemało. Kupiłam nawet elektryczną suszarkę stojącą. Ulewanie, obsikanie, ulewanie , oplucie i tak w kółko :), ale i tak kocham nad życie mego urwisa :)

Gość gość
ja miałam avent ręczny i tez byłam zadowolona, body kopertowe super na pierwsze tygodnie- rówiez polecam. co do chłopców - trzeba pilnowac by siusiak był ułozony w dół a przeciekania nie będzie. pieluchy pampers -niezawodne, kapturki silikonowe mogą sie przydac.

Gość gość
To ja się wypowiem na temat pępka, w szpitalu kazali mi przemywać pępek octaniseptem, i tak robiłam przez 3 dni, potem moja mama która ma spore doświadczenie ponieważ wychowała 3 dziec****oleciła mi na pępek taki puder leczniczy dermatol, no i zaczęłam go stosować i pępek odpadł po 6 dniach, co do laktatorów to mam 2 z TT ręczny i elektryczny, ręczny sprawdzą się w podróży, a w domu dobry jest elektryczny, a butelki z TT są super, mają kształt piersi niektóre mamy mówią że ich dzieci nie chcą pić z butelki może wina jest butelki ta z TT ma kształt piersi i dziecko nie odczuwa aż tak bardzo różnicy, mój 2,5 mies synek jest karmiony piersią, ale kiedy muszę gdzieś wyjść coś załatwić odciągam mleko i bez problemu pije z butelki, nawet jak idę w gości z maluchem żeby nie karmić piersią przy wszystkich odciągam sobie w domu pokarm a tam po prostu odgrzewam i daje, nie jest powiedziane że jest to zasługa tej butelki ale myślę że w pewnym stopniu ma ona jakiś wpływ na to, a do kąpieli i po kąpieli ja używam Johnson`s Baby mojego malucha nie uczulają,ładnie pachną dobrze się wchłaniają.

Gość gość
ja dla swojej 21 miesięcznej córy tez kupuje tylko kosmetyki z Johnson baby. ładnie pachnął nie uczulają. z nivea baby te kremy na odparzenie ub do twarzy fakt tez dobre ale mnie wnerwiało ze ciężko jej wycisnąć z tubki..... szampon żółty johnson piękny w zapachu boski normalnie :)

Gość gość
Nie polecam butelek TT.. masakra.. zwłaszcza, jak maluszek pije porcje po 30-40ml.. gdzie większa częśc zostaje w butelce.. poza tym to butelka dla osób o dużych dłoniach ;) Świetne są z MAMbaby.. i właśnie butelki TT wymieniłam na Anty Colic z Mambaby. _ Co do ubranek.. chodzi o to, żeby autorka kupiła kilka sztuk 56 i 62, a zaraz po urodzeniu dziecka zobaczy, którego rozmiaru potrzebuje.. U mnie szło dużo ubrań bardzo długo, ponieważ synek prze kilka miesięcy (chyba z 8) ulewał. na początku czasem go przebierałam po 3 razy dziennie (i siebie też)... Więc musiałam mieć sporo rzeczy.. ale tak jak pisałam.. dziecko urodzone 52m, nosiło rozmiar 56, 0-3 nawet mając pół roku i 63cm długości. Więc u nas pierwsze ubranka starczyły na baaardzo długo :)

Gość Miranda 38
ja z kolei polecam Mustele , uwielbiam :). Sama sobie nawet kupiłam balsam do ciała :)

Gość gość
to ja gość z 23.22, ja z nivea używam jedynie kremu na każdą pogodę na twarz i rączki też jet dobry,a na odparzenia używam sudocrem, dla młodego jest ok, a pampersy to narazie pampersa, próbowałam dady z biedronki ale niestety po użycia wyskoczyły kropki, i czerwona pupa, może jak będzie starszy to nie będzie z tym problemu.

Gość gość
monitor oddrchu - może uratować życie, a na pewno mamie zapewnić spokojniejszy sen.

Gość gość
U nas tylko Dada :) a teraz jeszcze lepsza, bardziej miękka.. Fajnie pieluszki, miękkie, chłonne, cena ok.. a teraz te fajne wzorki.. :) Pampersów nie lubię, szybko pęcznieję, rozmiarówka dziwna (dziecko wagowo powinno się mieści, a pieluchy dużo za małe)... Niestety mały znów dostał Pampersy w prezencie.. chyba wymienię na tablicy na Dady..

Gość Miranda 38
co do pieluszek Dada całkowicie zgadzam się z gościem z godz. 00.05 :). Polskie pampersy są do kitu, wiem co mówię bo miałam niemieckie :(

Gość gość
To ja od tego klocka 8 miesiecy i ciuchow na 80/86 ja nadal karmie piersia i jeszcze ani razu nie uzylam laktatora, wlasnie wstawilam go do komisu, bo teraz na 100% juz go nie uzyje. Poczekaj z tym zakupem bo na dwoj***abka wrozyla, chyba ze planujesz zostawiac dziecko na dluzej praca, szkola, studia itp. Teraz nie uzywalam, ale przy starszej corce byl mi niezbedny, bo wtedy studiowalam i zostawialam dziecko na cale dnie odkad skonczyla 2 tygodnie a karmilam 1,5 roku.

Gość gość
dziewczyny a ile miałyście kompletów pościeli?

Gość gość
ja córkę urodziłam w marcu tamtego roku to przykrywałam ja tylko grubym kocykiem potem na lato cienkim poduszki nie używałam wcale powód? rodzinka jojczyła ze dziecko nie powinno spać bo się udusi czy coś takiego..... kołdrę i poduszkę dostaliśmy w prezencie gdzieś pod koniec roku październik listopad.....

Gość Miranda 38
ja kupiłam 2 komplety , do tego poduszka i kołdra, do dzisiaj nic nie użyłam, syn ma 6, 5 miesiąca i cały czas śpi w śpiworkach, oj bardzo polecam . Szkoda ze o tych śpiworkach niewiele wiedziałam jak kupowałam pościele , poduszkę i kołdrę, na razie leży w garderobie :( . Śpiworek jest bardzo bezpieczny, nie boję się ze w nocy co się stanie. Moje dziecko szybko rośnie, więc już mamy 5 śpiworek , jeden zawsze mamy na zmianę jakby pielucha puściła czy cos :) . POLECAM :)

Gość gość
Pościel NIE JEST C***OTRZEBNA!!! Kup: 2 prześcieradła z gumką i ten podkład na materac (ten "materiałowy", jak pisałam). I to wszystko! Pościeli użyjesz duuuużo później..Po pierwsze dziecko się w niej topi (u mnie dla prawie roczniaka jest za duża), po drugie, jeśli się wierci, to albo sie odkryje, albo nakryje.. mało to bezpieczne. Poduszki zaś nie używa się przynajmniej przez 8 miesięcy (albo i dłużej). Jeśli maluszek będzie zimowy, to najpierw rożek, potem kocyk.. w letnie noce wystarczy pieluszka flanelowa. Po co masz kupować coś, co będzie bardzo długo leżało w szafie?

kochana, na pewno jakis rozek, albo posciel, ewentualnie spiworek to dremer najlepiej polecam:) oczywiscie butelki, pampersy, spioszki:)

też właśnie kompletuje swoja wyprawkę, zastanawiam się nad kolyska-mamma z feretti, ma któraś z was? dla mnie boska :)

Gość gość
kupiłam jednak łóżeczko ale tez z feretti. Zdecydowałam się jednak na łóżeczko bo z tego co czytałam to jest bardziej przydatne i bez kołyski można się obyć :)

kupiłam jednak łóżeczko ale tez z feretti. Zdecydowałam się jednak na łóżeczko bo z tego co czytałam to jest bardziej przydatne i bez kołyski można się obyć usmiech.gif 12

Gość gość
Polecam wózki Bugaboo, butelki suavinex, miałam też wiele rzeczy Philips Avent, ładne pościele i kocyki są na http://papillon-shop.pl/, w smyku kupowałam ubranka na wyprzedaży.

Gość gość
Ja polecam laktator elektryczny jeśli już kupować, miałam ręczny i po 40 min odciagnelam 30 z obu piersi, masakra :/ bujaczek jak najbardziej,można zabrać ze sobą do łazienki i się kąpać czy do kuchni i gotować.Rożek tragedia, miałam usztywiany i bałam się w nim dziecko nosić,bo wcale go nie czułam,wolałam w kocyk owinąć. Niania zwykła bez bajerów jak najbardziej, bardzo długo używana, jeśli byli goście zamykalam wszystkie drzwi i głosy jej nie przeszkadzały, można wyjść na dwór bez problemu,powiesić pranie czy robić coś innego. Kosmetyki Johnsona odradzam szczerze, znam wiele dzieci które miały straszne alergie po tym, jedno wylądowalo w szpitalu, lepsze Nivea czy babyddream i jeszcze chyba tańsze