Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapeczona Katarzynka

Pomocy Nie umiem się załatwić już od Wigilii

Polecane posty

Gość zapeczona Katarzynka

Brałam już Xenne i herbatki przeczyszczające, nawet glicyryne i nic nie pomaga! Nie będe robiła lewatywy, bo nawet nie wiem, jak za to sie zabrać. Od Wigilii nie byłam na toalecie i mam wzdęty brzuch! Próbowałam coś na własną rękę zrobić, ale jak na moje oko, to wygląda to tak, że mój zwieracz jest za mały, żeby się załatwić - powiedzmy delikatnie. Na codzień nie jem tyle co w Świeta i po prostu mam za dużo jedzenia w jelitach i chyba nie mam miejsca już. Nie wiem, co zrobić, ale nawet jak siedzę, to czuję, jakbym siedziała na jakimś kołku! Mama mówi, że to zapieczenie sięzrobiło, co to jest? Co mi zrobią na pogotowiu? Ma ktoś też taki problem?

Gość gość
Z mydla wytnij maly czopek i do dupska wsadz, sposob starch babek i dziala

Gość gość
Czopek z mydła? To nie średniowiecze! Mydło utknie w g****e. Najlepiej idz na pogotowie i zrobią Ci lewatywe maszyną i potem wadrami wynoszą. Jedyna rada.

Gość miałam ten sam problem
pomogło mi bieganie w kółko bloku i ciepła kąpiel potem. Od razu poszło, tylko, że kibel zapchałam :-/

Gość gość
Kup w aptece czapek glicerynowy,pomoże a i miętę wypij cały czas

Gość gość
gotowe lewatywy są w aptece, idz i sobie kup. I musisz trochę sie poruszać, pospacerowac, biegac

Gość gość
mieta to ile sie nie myle to dziala wstrzymujaco, idz kup w aptece lewatywe do samodzielnego uzytku, sa proste w uzyciu i nic nie boli, robilam sama przed porodem, nie czekaj dluzej bo bedzie jeszcze gorzej

Gość c iężarna
polecam czopki eva-qu, wczoraj sama wypróbowałam:)

Gość gość
Palec w d**ę,pomerdaj i wyjdzie

Gość gość
Ja C***odam swoj sposob,dziala na takie przypadki i to szybko.Kup ogorki kiszone w sloiku,ale litrowym,a nie jakimś malutkim.I wypij ta wode z ogorkow.Kwasne szybko Cie ruszy.A jeszcze lepiej dziala sok z kiszonej kapuchy.Kup w warzywniaku troche dla niepoznaki,a pania popros,by dodatkowo dala Ci tej wody,ze niby do zupy.Wez swoj sloik,albo cos podobnego.I wypij.Beda efekty na bank.

Gość poranny syf z wanny
Napisz gdzie mieszkasz . Sprawdze czy bedzie w wiadomosciach o awarii kanalizacji w miescie X . Ale trzymam za ciebie kciuki.

Gość gość
Nie pieprz glupot.Jak bylam 4-5letnim berbeciem,a mialam klopoty z pojsciem nocnik,to rodzice mi wlasnie mydlo aplikowali.Szczypalo,czuje sie dyskomfort,ale zadnej dziury,a tym bardziej "dzióry" nie wypala.To mydlo,a nie Ace.

Gość gość
A ja cos pisalam o wypalaniu na wylot???Jezeli jestes tak dobrze zorientowany,jak dzialaja wspolczesne mydla,gdy sie jdm wsadza w o***t,widocznie wsadzales,wiec zwracam honor.Twoja wiedza praktyczna z pewnoscia przewyzsza moja.Co do mego wieku,pomylka.Urodzilam sie podczas powstania listopadowego.

Gość gość
to z sokiem z kapusty skuteczne jest spr & potw

Gość poranny syf z wanny
Co ten internet robi z ludzi. Kloca sie o osmej rano w niedziele o mydlo w d***e.

Gość gość
nie w du​pie tylko w dó​pie :classic_cool:

Gość gość
Istotnie zalecałbym ostrożność z mydłem albowiem tego typu produkt obecnie ma sporo chemii być może jakiej użycie mogłoby okazać się drażniące w sposób nadmierny.:classic_cool: Pozostańmy na gruncie tradycyjnych metod od czopków glicerynowych począwszy a na soku z kapusty skończywszy. Ps Zdarza się iż dobre wyniki ma w tej mierze mleko o ile dana osoba na laktoze w dużych ilościach reaguje rozwalniająco.:classic_cool:

Gość gość
A to zwykle,szare mydlo tez tak zeszlo na psy,ze wypala "dzióry"?

Gość gość
Nadmierne stosowanie czopków "mydlanych"mogło się przyczynić do powikłań w tzw freudowskiej fazie analnej rozwoju osobniczego.Być może i z owych metod czy rygorów wywieść należy problem pewnych fiksacji./?/:classic_cool:

Gość gość
Posluchaj.....w gruncie rzeczy lewatywa opiera w przeszłości opierała się na czymś co stanowiło roztwór związków wchodzących w skład mydła.....choć obecnie lewatywa to już zupełnie coś innego....zdaje się że teraz to roztwory na bazie soli fizjologicznych czy coś w tym stylu. Szare mydło...stare i dobre na wszystko jest choć tam raczej bym wtykać go nie polecał.Może to raczej wywołać podrażnienie.

Gość gość
kwas mlekowy to bakterie Bakterie kwasu mlekowego są lekiem na stany zapalne żołądka i jelit. Hamują rozwój bakterii chorobotwórczych ponieważ wytwarzają produkty przemiany „trujące” dla innych bakterii – między bakteriami w jelitach toczy się swoista wojna. Proporcja 70-80% prawidłowej, pożytecznej flory bakteryjnej oraz 20-30% pozostałej zabezpiecza równowagę warunkującą prawidłową pracę jelita grubego tj. prawidłową przemianę węglowodanów, produkcję witamin z grupy B i K oraz prawidłowe przyswajanie innych składników pokarmowych z pożywienia.

Gość gość
Bakterie te znajdują się w produktach kiszonych i fermentowanych, takich jak kiszone ogórki, kiszona kapusta, kiszone buraki, zakwas buraczany, kiszony czosnek, żur, wino, chleb - ale tylko ten na zakwasie, kwaśne mleko, kefir, jogurt, maślanka, twaróg itp. Te pożyteczne bakterie mają również działanie antynowotworowe. W jelitach człowieka znajdują się enzymy, które zamieniają niektóre substancje dostarczane z pożywieniem – np. azotyny dodawane do wszystkich wędlin w rakotwórcze nitrozoaminy. Bakterie kwasu mlekowego likwidują te enzymy poprzez ich wchłanianie i nie dopuszczają do powstawania tych rakotwórczych związków.

Gość gość
ja se wp******ę w d**ę calą kochę mydła,lubię ekstremalne doznania huehuehue

Gość gość
Zastanawia mnie jedno.....ten lawinowy wręcz problem zaparć szczególnie w okresach świątecznych.Nie sądzę ażeby posiłki spożywane w tym okresie jakoś istotnie różniły się od tych na codzień pod kątem białek,tłuszczy czy węglowodanów.....problem tkwi tu albo w ilości albo też w zawartości jakichś dodatkowych składników których kiedyś być może nie było i problemów tylu też w związku z tym.Być może chodzi tu o jakieś konserwanty dużej ilości które powodują rozregulowanie systemu wypróżnień.Jaki może płynąć z tego wniosek??Umiarkowanie w jedzeniu i //piciu z pewnością dopomaga zachowaniu sprawności w tej sprawie......na chemię jednak w naszych artykułach spożywczych wpływu nie mamy.Wiekszego potwierdzać jasna.Są jednak w tej grze o klienta i stosowny zbyt podmioty jakie zdają się mieć taki wpływ.To rozmaite instytuty żywienia czy organy kontroli jakości również pod kątem obecności tych substancji jakie rzekomo wzbogacają smak czy zapach produktu.Pies szczeka a karawana idzie dalej....coraz więcej ludzi ma problemy trawieniem,wypróżnianiem się,snem,ubytkami energii czy samopoczuciem w ogóle.To taka ogólna refleksja na dzień dobry do tego tematu.Problem w tym iż przysłowiowa ryba psuje się od głowy....system bez naszej zgody dopuszcza stopniowo użycie substancji w produktach spożywczych jakich obecność jeszcze dwie dekady wstecz stanowilaby jawne pogwałcenie zasad zdrowego żywienia.Niestety.

Gość gość
wypij sto gramów oleju jadalnego lub oliwy.!

Gość gość
:D :D Wybierz jednak coś z dodatkiem kremu....coś łagodzącego podrażnienia może bo na izbie przyjęć nie licz na to że lekarze obsłużą cię w pierwszej kolejności.:classic_cool:

Gość olejek rycynowy pomoże
na zaparcia.

Gość gość
zesraj się ze strachu

Gość gość
teraz możesz uprawiać Scat i posadzić kloca na klacie ukochanego.będzie uszczęsliwiony

Gość gość
Juz dawno sie wysralam a wy mi dalej do d.u.py wtykacie hahaha:-)