Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obawy po wizycie u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

na wizycie.Lekarz napisal---Endometrium grubosci 7 mm a w jamie macicy widoczna struktura o podwyzszonej echogenicznosci o wym 7x4x6mm.Podejrzewal obecnosc polipa.Jesli chodzi o jajniki to prawy ma 34x22 mm z pecherzykiem sr-15mm a lewy 42x25 mm zawierajaca dwie struktury sr.16 mm i 21 mmm.Byl to 10 dzien cyklu.Poszlam kolejny raz od razu po miesiaczce....Napisal,ze w jajniku lewym widoczne struktury o wym.27x17x27 mm i sr 15 mm i zalecil badanie Ca 125.Czytalam,ze jest to w kierunku nowotworow :-( Wiem,ze nie ma co sie na zapas przejmowac ale za duzo tez nie mowil co jeszcze bardziej mnie to stresuje.A z USG to najwiecej wiem

Gość gość
Zrobilam badanie Ca 125 i wynik=44,90 U/ml gdzie norma jest do 35 U/ml :-/ Za tydzien ide do ginekologa wiec sie dowiem co i jak

Gość gość
nie ma co się martwić na zapas. idz do lekarza z tym wynikiem i się okaze może będzie dobrze :)

Gość gość
Czytalam,ze nie musi od razu wskazywac na raka.Moze cos z endometrium..Nie znam sie na tym ale wczesniej napisal,ze mam podwyzszone.Napewno cos jest na rzeczy skoro kazal zrobic te badanie

Gość gość
no tak, ale podejrzenie albo chęć wykluczenia, nie oznacza że to od razu nowotwór...

Gość gość
najlepiej nie czytac tylko poczekac co powie lekarz.Im dluzej czekam tym bardziej sie przejmuje :-/