Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różne opinie lekarzy co byście zrobiły na moim miesjcu chodzi o zajście w ciążę

Polecane posty

u mnie wyszła ta ureoplazma i ANA 1 dodatnie ale lekarze zapewniaja ze te stracone ciaze napewno nie od tego.

ale ja bralam teraz tabl na podtrzymanie ciązy, a ana wychodzi tez dodatnie jak jest za wczesnie po poronieniu, jak jest za wysokie stezenie hormonow. A ja teraz zrobiłam 10 dni po drugiej ciazy. kazał mi powtorzyc to po 4 miesiacach.

Gość gość
no ja nie wiem bo u mnie wszystko wyszło ok, jedynie problem jest z szyjką że została uszkodzona. choć mi żadne przeciwciała nie wyszły ale lekarz wspominał że czasem w kolejnej ciąży jak dzieci nie ma się to dają zastrzyki z heparyny profilaktycznie też że na zasadzie że może akurat pomogą jak nie wiadomo co jest przyczyną strat.

no moje ana 1 i ana 2 zlekcewazyli, wogole sie ine przejmowali. Bylam u dwoch profesorów, jasna dupa nooo ;)

Dlaczego mialaby sie nie decydowac na ciaze tylko dlatego ze bedzie musiala lezec? Ja w 5 mies ciazy doznalam skrocenia szyjki i jej rozmiekczenia po bolesnym i niefachowym zbadaniu przez lekarza, w 2 dni szyjka skrocila sie o 1,5 cm. Dostalam nakaz lezenia i leze do dzis, jestem w 35 tyg. Trzymam sie jakos, choc ciezko tak duzo lezec, ale cel szczytny! Nie zniechecajcie autorki watku, macierzynstwo to cos o co warto walczyc :-)

Gość gość
Ja na Twoim miejscu bym się starała, nigdy nie wiadomo co się stanie, ale warto próbować, na pewno jakiś maluszek czeka na Ciebie. Ja mam ciążę leżącą, mój organizm jest bardzo obciążony ciążą, jestem słaba, ciągle zmęczona, nie mogę przybrać na wadzę, pomimo tego, że jem, zaczęłam nawet podjadać słodycze po których powinnam mieć już chociaż 1kg na plusie. poodzenia

Gość gość
Dziekuję za mile slowa. Mysle ze zaczniemy sie starac w tym cyklu. Od 16 do 26 dc bede na luteinie a potem jak beta wyjdzie negatywna to odstawie jak pozytywna to bede dalej brac. Bo w sumie nie wiadomo czy od razu nam sie uda czy trzeba bedzie sie troche postarac.

Gość gość
Jak lekarz pozwala to sie staraj.

Gość gość
Ja nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale uważam że jeżeli ostatnia ciąża była wysoka i zakończyła się porodem to powinnaś poczekać minimum 6 m-cy. Organizm wróci całkowicie do formy, a i Tobie przyda sie troszke odpoczynku od obciążenia ciążą bo jak by nie patrzeć to będziez nosiła w sobie ciało obce. Rozumię Cie że chcesz być już w ciązy ale w zaistniałej sytuacji powinnas odczekać więcej niż 3 cykle.

Gość iuhuh
autorko napisz do amwkosmogramywezuski.gda.pl Mozesz napisac, ze dostalas ten adres od Anity. Ten czlowiek wyjasni Ci wiele rzeczy z ktorych nie zdajesz sobie sprawy, i na bank C***omoze. Powodzenia!!