Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

posprzatalyscie dzis w domu

Polecane posty

Gość gość

bo ja niezbyt...czy wogole w sobote zabieracie sie za sprzatanie od rana jak kazda matka polka gotujecie obiad?

Gość gość
nie. dzis tylko obralam ziemniaki i zrobilam sos do golobkow. dziecka nie ma bo zostala u dziadkow wiec mam luz do srody.

Gość gość
nie wiem czy jestem matka polka, skoro nie jestem matka w ogole, ale tak, dzis posprzatalam, wymylam nawet okna (raz na pol roku trzeba :P ), i zawsze sprzatam w sobote, czasami w niedziele, bo caly tydzien haruje jak wol by mi sie chcialo jeszcze sprzatac po przyjsciu z pracy.

Gość gość
Ja wczoraj sprzatalam i dzis bo robie to codziennie. Lubie miec czysto w domu.

Gość mama to też kobieta
Nie sprzatalam, bo mam czysto :-) Rano szybki obiad wstawilam, tzn. zupe, pozniej bylysmy na dlugim spacerze z corka, bo pogoda piekna, teraz dziecko spi, jak wstanie to zrobie drugie danie - mielone, maz jeszcze w pracy, mam luuuuuz :-)

Gość gość
mój synek śpi,mam luz właśnie tak,posprzątałam cały dom,tylko obrałam ziemniaki,mam schabowe z wczoraj :] i surówką.

Gość gość
normalnie w szoku jestem ze tak wam sie chce..ja mam dzis zlew choc mam ogarniete w miare

Gość gość
Jeszcze nie, jest czas :) Dzisiaj mam zamiar porobić porządek w szafkach, resztę sprzątamy jutro, razem z mężem, bo przecież nie mieszkam sama.

Sprzątnęłam całe mieszkanie (ekspresem, zajęło mi to godzinę z hakiem), pranie zrobiłam, dwie zmywarki włączyłam.. Ale na obiad już mi chęci zabrakło, wybrałam się za to z rodziną na 3godzinny spacer :P A chińczyk na telefon też jest świetny raz na jakiś czas, polecam ;)

Tylko troszke:) jakies naczynia pomylam, przetarlam stolik w salonie i jadalni, posprzątalam tez troche z blatu w kuchni i nic wiecej. obiadu tez nie uotowalam.

Gość mama to też kobieta
O, to jest prawidlowe podejscie, sprzatamy razem z mezem, razem mieszkamy, oboje pracujemy, to i razdm zaperdalamy w domu:-)

Gość gość
ostatnio rozwalila mnie znajoma ktora siedzi na wychowawczym ze tv wlacza dopiero wieczorem bo w ciagu dnia ma ciagle cos do zrobienia ja nawet jak robie wielkie porzadki to nie trwa to do wieczora masakra... i to codziennie...

Gość gość
U nas już posprzątane, teraz pijemy z mężem kawę, niemowlę śpi :) zawsze się dzielimy-ja kuchnia,salon, mąż-łazienka,sypialnia,korytarz :)

Gość gość
My byliśmy na 3 godzinnym spacerze . Sprzątać nie musiałam,bo wczoraj z mężem sprzątaliśmy,a obiad zrobił się sam :) uwielbiam domowe fast foody–i nie mylić z byle czym z budki. Moje szybkie jedzenie na dziś to filet z łososia, kasza jaglana i mini marchewki. A wszystko zrobiło się samo w 30minut w parowarze :)

Gość gość
a ten losos to tak na sucho czy jakis sos byl?

Gość gość
są rożne rzeczy do zrobienia w domu - nie tylko porzadki, słusznie, że ta znajoma nie siedzi cały dzien przed oglupiającym tv - jest tyle fajnych rzeczy do zrobienia:)

Gość gość
co macie niby fajnego do zrobienia?

Gość gość
Nie nazwałabym tego sosem,polałam jogurtem naturalnym z dodatkiem kopru.

Gość gość
ja dziś tylko poodkurzałam :D, wieczorem muszę włączyć zmywarkę i to tyle. Obiad zrobiłam, tzn. obrałam ziemniaki, kotlety (pulpety) miałam, więc tylko sos do tego i pomidor. Ale (o zgrozo) zauważyłam, ze trzeba umyć okna, ale raczej dopiero po Nowym Roku to zrobię ;) - wypróbuję prezent (dostaliśmy Karchera parowego do mycia okien :D )

Gość gość
slyszalam ze ten karcher jest swietny

Gość gość
A skad pytanie? Dzisiaj jest jakis dzien sprzatania? Czy po swietach? My mamy w domu czysto. Nastawilam jedynie pranie (codziennie pierzemy) I wyprasowalam reczniki I posciel.jemy jeszcze swiateczne jedzenie. Dziecku ugotowalam kartofla :)

Gość gość od łososia
Ja bym nie wyśmiewała tego że ktoś sprząta cały dzień. Moja koleżanka to też taki typ. Ale ona jak sprząta to wystawia wszystkie książki z polki, potem wyjmuje półkę i czyści ja z obu stron... Potem wyciera każda książkę z osobna i tak raz w tygodniu. I ona faktycznie codziennie potrafi po kilka godzin sprzątać. Ludzie mają różne kręćki. A co można ciekawszego robić? Iść na spacer bo pogoda piękna, poczytać książkę,ja właśnie będę się jutro zabierała do nowej książki S. Kinga. A dziś wieczorem spotkamy się ze znajomymi. Także opcji na spędzanie czasu bez tv jest mnóstwo. A przynajmniej my ich mamy pełno bo nie mamy tv. A w zasadzie nie mamy możliwości oglądania bo sam telewizor to stoi ale jakoś latem skończyła nam się umowa z dostawca kablówki i nie podpisaliśmy kolejnej... Ale nam tv nie brakuje. Jak zatesknimy,to podpiszemy umowę :)

Gość gość
Nie sprzątam, bo mam czysto po świętach. Pranie nastawiłam wczoraj, dzisiaj już prawie suche. Poza tym jestem chora i relaksuję się z ksiżąką, kompem i telewizorem - antybiotyk jeszcze 4 dni :( Dzieci na szczęście u dziadków, przywieziemy je dopiero po Nowym Roku.

Gość gość
Ja pozmywałam gary z wczoraj i umyłam meble (robię to codziennie). Ale większego sprzątania nie robiłam, nie chciało mi się, muszę mieć natchnienie

Gość gość
Ja dzisiaj cały dzień byczę się z mężem :). Nie kiwnęłam palcem z niczym z wyjątkiem przygotowania śniadania rano, ugotowania obiadku dla 7 miesięcznej córeczki i zrobienia deserku dla niej, a obiad dla siebie to odgrzewaliśmy. A posprzątam dom w poniedziałek, i jedziemy na Sylwestra w góry :).

Gość gość
jak mozna myc meble codziennie...

Gość gość
posprzatalam bardzo dokladnie :) zrobilam do tego pranie, ugotowalam obiad :)

Gość gość
tak-pranie,odkurzanie,mycie podlog,lazienki,kurze,obiad

Gość gość
Mnie rozwalaja te waszetrzygodzinne spacery...chyba po gownianych galeriach bo na ulicach i w parkach tylko wiatr hula...

Gość gość
ja tam sie obijam i dobrze mi z tym...no nie do konca pralka wlaczona :)